Máme doma 2 a pol týždňové bábo, ktoré kojím v podstate nonstop. Počas kojenia mi na prsníku zaspí a keď ju položím, tak o 10 minút je hore. Cumlík mi odmieta, dusí sa s ním. Je v poriadku, že ju kojím takmer celý deň? Prosím máte s týmto skúsenosť?
@nika2244 je dobre kojit po 1,5 hodine po dokrmeni totisto nove mlieko sa ti spravi prave za hodinu a pol. Keby kojis skor nemusis mat dost mlieka a jedine co spravis znicis si bradavky a babo sa nenaje. Viem ze je to tazko ked babo zaspava pri papani ja som to robila tak ze ked sa zobudil nechala som ho trochu vyplakat nech sa viac preberie. Mam za sebou uspesne 2 odkojene deti a cakam tretie a verim ze budem tiez kojit
mlieko sa tvorí len častým dojčením- teda uspokojuješ každú vzniknutú potrebu dieťaťa, uspávaš na prsníku, po zobudení takisto ponukneš atd.. ..stále platí dopyt=ponuka...pokial budeš robit nasilu prestávky /necháš plakať ,strčíš cumel, flašu atd/ tvorba MM ti bude klesať..pri dobrom, správnom, častom prisatí bradavky ani prsia nebolia, neupchávajú sa mliekovody-nevznikajú zápaly atd..
@nika2244
ahoj podla mna to je moc ja som kojola kazde tri hodiny po 20 minut desat s kazdeho zo zaciatku bol plac ale potom si babo zvykne na takyto rezim 😊mlieka bolo vzdy dost
@luccija ale to kecáš..tvoje ročné dieťa si mala stále na prsníku? ti si ešte v roku kojila, ked to tak vieš?. alebo si to len tak počula od iných..aj ročné dieťa sa dojčí často, ked mu to mamka "dovolí" a neobmedzuje, ale určite nevisí na mamke celý den na prsníku..ked je sací reflex prirodzený, tak na to je prsník, aby si dieťa reflex " uspokojilo" - kedy a kolko len chce..
@nika2244 to isté som zažila pri mladšej dcére, po cca 6.tyzdnoch sa to zlepšilo, začala spávať 3 hodiny na prechádzke v kočíku a časom sa chcela dojčiť každé 3. hodiny. Tiež som z toho bola zúfalá, mala som pocit že cez deň dokopy nič nestihnem, tiež nám veľmi pomohol nosič. Teraz má 1,5 roka, ešte ju dojcim, už len pred spánkom a 1 x v noci...
je to ok, mozno ma reflux, vracia sa mu v lahu mliecko a to ho prebera. mozes si ho naviazat do satky, ak ta to velmi obmedzuje. ak nie, neries ;) za par tyzdnov bude situacia trosku ina
@nika2244 zo začiatku áno. Tiež som to nevedela lebo som bola prvorodička.. malé bábo ešte nevládze toľko ťahať, unaví sa a často aj zaspí na prsku. Časom sa to upraví na cca 12 minútové kojenie. Zatiaľ na to netreba tlačiť, dať papať na požiadanie.. bude lepšie 😉
Ahoj, ja som riesila toto iste. Po prichode z porodnice pekne papala, kazde tri hodinky. Na prvej poradni mala o 400 g viac ako ked nas prepustali z porodnice. A ked mala dva tyzdne somju mala nonstop na prsniku, ked som ju dala dole aspon na prebalenie tak zurila, plakala... Bola som uz zufala, cely den som sedela a kojila... A potom nam doktorka na poradni povedala, ze vobec nepribrala. Za tyzden 2 gramy. Ked som si doma skusila odsat mlieko, odsala som ledva 20 ml, takze som trosku stratila mlieko. Na doktorkin pokyn som zacala odsavat a davat z flase. Zacala som brat vitaminy a malu som aj prikladala, aby nezlenivela a neodvykla si od papania z prsnika. Mliecko sa postupne rozbehlo, mala zacala priberat a je spokojna. Vratili sme sa ku kojeniu, umele mlieko som nastastie ani raz nemusela dat. Pekne si pyta kazde 2-3 hodinky. Takze ja mam takuto skusenost, ale samozrejme v tvojom pripade to moze byt aj cosi ine
Ďakujem všetkým za rady 😊
Tiež som to mala tak ale len prvý mesiac alebo prvé 2 potom už nechcela toľkokrát 🙂 už nechcela len byt na rukách a kukať všetko ju zaujíma teraz ma 7 mesiacov a ako dobre by bolo kebyže snou ležím celi deň ona na cecku ako vtedy na začiatku 😂😂😂
@luba41 áno kojila som v roku, ale ani som ju nenaucila byť na prsníku non stop od malička.Nakojila som, pri kojeni zaspala a preložila od malicka.Prsnik mala na jedenie na dudkanie cumel.Pri takomto mini babu by som bola ešte zhovievavá, ale je to zlozvyk nechať ju na prste hodiny.V roku som kojila po zobudení, na obed, večer a asi 3x v noci, keď išli zuby.Nikdy mi nevyzliekala tričko a nikdy sa neprišla utisovat, keď mala nepohodu ako vidím na detoch, ktoré len záplavu a mama im dáva prso.
@luccija ale kojenie práveže nie len o jedení, bábätko si tým naplna mnoho iných potrieb.... a pomáha aj pri bolesti takže je úplne normálne ked dieta príde s placom pretoze ho nieco boli a mama mu ponúkne mlieko
@xjakubikovak ja mám na to iny názor a o tom je diskusia.Ako žena napĺňa túto potrebu, ak už nedojci prípadne vôbec nedojci?Pre mňa bol zlý príklad, keď deti mamu vo vyššom veku vyzliekali na verejnosti a domáhali sa svojho nepríjemné aj pre mamu.pre mňa bol prsník zdroj potravy iste je tam aj psychicky podtón, ale nespravila som z prsníka modlu.Ak dieťa niečo bolí potrebuje mlieko?potrebuje náruč, utisenie....
Uplne normalne. Ale mozes si zvysit produkciu mlieka aj s fenugreek (kupis v lekarni) jest ovsene vlocky a pit vela vody. Spat sa snaz s babom naraz. Unavena hladna nervozna =malo mlieka. Babatka mavaju take fazy growth spurt - obdobie rastu. Ked zo dna na den narastu aj niekolko cm. Byva to okolo 10den az 2t zivota potom zas okolo 3m a 6m atd vtedy sa chcu -potrebuju kojit non stop par dni. Cumlik nedavaj aspon do 2m idealne vobec.nie je zlozvyk dudlovat prsnik ale kus gumi. Ked ti zaspava na prse po kratkej dobe pohladkaj uško a preberie sa.. zaspi na 10minut ked odložiš no ked si nechas spinkat na sebe prespi aj 2h skus. Chce byt blizko teba citit teplo tvojho tela pocut tlkot tvojho srdca Lebo to vsetko je dobre zname z bruska. Ak je to tvoje prve babo kludne si ho mojkaj rozmaznavaj mas vsetko cas sa mu venovat.
Mne sa to normálne nezdá byť, celý deň mať novorodenca na prsníku. Blízkosť sa dá vyjadriť aj inak, nie iba dojčením. Kojila som 3 deti, prvé v intervaloch, vtedy som ešte o tom nič nevedela. Mladších dvoch na požiadanie, ale určite nie týmto štýlom, veď by som sa zblaznila a ku starším by som potrebovala pestúnku. Aspoň hodinový odstup som dávala, medzitym napapať, odgrgnut, spať, prebaliť, chvíľku ponosit, pomojkat sa, pomasirovat.... Prestriedali sme to v rôznom poradí podľa potreby. Do 1.roku spali cez deň väčšinou v nosiči, alebo vonku v kočíku. Neviem si predstaviť ako by som fungovala, keby som celý deň s minimalnymi prestávkami dojčila, už takto som mala pocit, že aj tak iba dojcim. Pre mňa by to bolo únavné a frustrujuce
@nika2244 bud rada, ze nechce. Nam ho nutili v porodnici, tiez sa ,, nenaucila’’. Ja som za prirodzenost, dieta sa rodi so sacim reflexom, aby sa dokazalo prisat a cucat mlieko. Nie preto, aby sa ten reflex uspokojoval gumenou hlupostou😉 tiez som spociatku dojcenie casovala, ako kazali v porodnici... co to bolo preplakanych dni... mojich, aj dcerkinych...😢 nastastie mi to potom doslo. Od cca mesiaca je dojcena na poziadanie. Teraz ma 14 mesiacov, mliecko velmi lubi, ale netrha mi tricko a nema potrebu sa prsom ukludnovat 😉 drzim palce 😉
úplne normálne správanie .."počúvať" dieťa, neriešiť nič nasilu a budete spokojní obaja