dieťaťu rastú zúbky - odmieta sa prisať a papať. cely deň nejedla z prsnika. davam jej len po lyzickach aj to len minimum.. lebo aj s tym je problem..:(
@mon173 - nie vsetko sa da zvalovat na zuby :( A prave u kojenych deti prsnik ukludnuje, masiruje, dokonca je to vraj jemne anestetikum, proti bolesti, v materskom mlieku. Si si ista, ze jej nie je nic ineho? Nasmu ked ho bolelo hrdlo, tak ani jest, ani pit. Az lekar nam povedal, ze to nie su zuby - mal hnacku, nechcel papat, bol nekludny - ale hnisava angina. Ja by som tam sla zajtra rano... k lekarovi... nech vyluci vsetko ostatne. Mlieko mozes davat aj striekackou do hrdla, ak by fakt nechcelo pit, deti lahko dehydruju. A ako pise strapco, odstriekavaj v pravidelnych intervaloch ako si dojcila, nech sa ti neznizi produkcia mlieka.
ano, zistovala som to a ide o ten "strajk". http://www.mamila.sk/domain/flox/files/pre-pora...
volala som aj laktacnej poradkyni, tak zajtra pride. mala ma 3,5 mesiaca. uz asi tyzden jedl tak pomenej asi len 5 minut, a tym sa mi pomaly prestalo tvorit mlieko. teraz sme v strajku - predpokladam ze mala mala malo mlieka, tak uz ju to prestlo bavit alebo co..:( mlieko inak odstriekavam. vcera v pohode, ale dnes som odsala z kazdeho tak 10 ml. takze mm problem. mam nieco zamrzene, len ma desi ze malinka to nechce ni z lyzicky.. no uvidime co zajtra. dakujem vam ale za komenty..drzte palce..
aj moja štrajkuje už 2 deň - má skoro 7 mes a zuby ešte nemá, ale tiež nechce sať, aj papá veľmi málo, tiež jej asi ide von zúbok
@koralinka no u vas je ten zubok uz pravdepodobnejsi.. u nas islo fakt o strajk - este stle trva, ale nakojim tak v polospanku - musim vystihnut kedy sa zacne preberat, a je to 🙂 za normalnych okolnosti, ked som prilozila, tak papala, teraz som musela zolit takuto taktiku.. zatial funguje, aj mliecko vyzera ze sa rozbehne.. tak drzim palce aj vam..nech to ryclo prejde..
@mon173 zrejme ma bolesti..daj bud neco na boles alebo tie geliky na zubky, pockaj kym zaucinkuje a potom skus nakojit
ale moze ist aj o nieco ine...napr o dojcenecky strajk..hlavne ak ma dudlik ... http://dojcenie.wordpress.com/som-zufala/odmiet...
nepises ako velke je babatko, ako sa to prejavuje .,tak tazko rozoznat na dialku
ale v oboch pripadoch si pravidelne kazde 3 hodky odtriekavaj mlieko, nech si udrzis laktaciu, skus nakojit, ked je v polospanku a lm bolesti