Dieťa závislé na dojčení

9. máj 2024

Ahojte
Mám syna o 2m ma 2 roky
On je strašne závislý na dojčení. Viem že za to môžem z veľkej časti ja.
Otázka znie pokračovať v dojčení a prejde ho toto obdobie že by mal prsník v puse nonstop alebo to stopnúť a ukončiť dojčenie.
Už som sama na vážkach čo robím zle. Veľa sa s nim rozprávam aj vie že vonku nie ale keď sme dnu stále ma chytí za ruku a odnesie do spálne na posteľ alebo gauč pretože vie že kojí sa iba tam.
Tie jeho záchvaty hnevu keď mu odmietnem dať alebo odpojim sú hrozne.
#matkavkoncoch

veklipo
9. máj 2024

Ja som obe deti dojčila do 2,5r. Keď už doznieval detsky vzdor, povedala som, ze už mliecko nemam a zmierili sa s tým. Ešte rok mali na ukludnenie dovolené chytať prsník (samozrejme pri zachovani intimity).
Podľa mňa je to veľmi individuálne. Ja som bola za dojčenie vďačná. Všetky choroby, zuby, strachy sme prišli spolu v pohode.

medda_beda
9. máj 2024

Tak podľa mňa to je tá nevýhoda dojčiť staršie deti ktoré si už uvedomujú, že im niečo chceš zobrať a nechápu, že prečo tak zrazu keď doteraz mohli.

aiana24
9. máj 2024

sucitim. ja mam 1,5 rocneho intenzivneho "kojenca". niekedy sa mi zda ze pomaha ak mu castejsie nukam jedlo, aby urcite nebol hladny. ale prave mu idu ocne zuby a nepomaha nic len byt prisaty... tiez neviem ako budeme pokracovat, rada by som znizila intenzitu ale aj ked je par dni menej prisaty, zasa pridu zuby alebo cestovanie, nejake zmeny, a zas chce dojcit vela.

lucia245
9. máj 2024

Skúsila by som si v sebe ujasniť, čo chcem. Ale naisto, ty musíš byť o tom presvedčená, vtedy to prijme aj dieta. Či chces ešte kojit alebo už nie. Alebo len niekedy, v noci napr. A potom to oznámiť, vysvetliť dieťaťu. A nepovoliť, brat jeho hnev s pokojom. Rýchlo ho to omrzí, za pár dní. Zmeniť zaspavaci rituál poprípade. Si preňho všetko, nebude robiť nič, čo by ťa trápilo🙂

autor
10. máj 2024

@aiana24 môj spapa toľko až sa čudujem kam sa to do neho zmestí ma pestrú stravu. Skôr to vnímam len ako jeho pocit bezpečia a upokojenia ako že by si naplnil potrebu hladu.