Ahojte maminky, poradte mi prosim co urobit. Moj drobec ma 10 mesiacov a velmi ma hryzie pri dojceni, hlavne ked jej idu zubky. Ona vie ze ma to boli, minule mi tiekla krv. Ja mam normalne stres z prikladania. Mlieka som mala dost, kedykolvek chcela tieklo. Teraz ma niekedy odmietne tak tvorba poklesla. Neviem ci mam vytrvat za kazdu cenu a prejde ju to alebo to vzdat a dat um.Inak caje a ine tekutiny moc nechce. Len tak striekackou bojujeme. Ma niekto podobnu skusenost? Predchadzajuce deti to nerobili, kojila vzdy dlho. Dakujem
@sara07 ona hryzie v kazdej polohe a aj po uziti geliku ci dokonca nurofenu. Zahryzne sa uz pri prisavani a taha hlavu dozadu.vyslovene ju to bavi
pridrž jemne hlavu alebo si daj za hlavu vankúš proste znemožni tahanie, zase všekto má mať svoje medze aj chrobačiky naše 😀 😀 😀 😀 alebo bude bude hladná alebo si dá pokoj, viem čo je to dohryzená bradavka ale vyliečili sme 😢 😀 😀 😀
treba pristupovať bez stresu- "že zasa bude bolieť"..dieťa cíti nervozitu-preto už odmieta..a može odmietnuť na čisto sa prisať..cumel, flašu nepoužívate? dbaj na poriadne prisatie-prsník dať do pusy riadne, nevyťahuj nasilu, čakaj kým pustí..ponúkaj často..striekačku nepoužívaj, ked tak normálny pohár..
@luba41 flasu nepouzivame, bradavky mam male takze da do pusy aj cely dvorec,v tom chybu nevidim. Len ona sa neprisaje ale prikusne
@sara07 och a co si si na to dala
@barboritta a cumel? potom len vydržať, stále dbať aby mala prsník poriadne v puse..a dojčíš na požiadanie? nemáte vela príkrmov?
@barboritta ja si myslim, ze to dieta sa proste na tebe zabava a prso nechce za mliekom ale za ucelom ta hryzt. Osobne by som jej to zatrhla aj za cenu, ze bude hladna.
vetrať ked je rana a homeopatickú masť , dostaneš v lekárni , len je dost velká aby to nerobila, bud si dá pokoj alebo nebude mlieko, hlad je dobry lekár, ked je malé škvrna pochopím
@maslenka47
@sara07
@luba41 ved ja presne viem ze ma srandu z toho. Lebo pocas noci a rano ked je hladna to neurobi. Ale napr po obednom spanku vzdy. Cumlik ma v noci len. Vzdy som ponukla prso najprv az potom neskor jedlo ine
@maslenka47 a kolkokrat sa mam nechat pohryzt kym jej dam normalne jedlo? Vies lebo mne sa zda ze nezaberie ani to ze mliecko nebude.
@barboritta dieťa sa tak správa väčšinou, ked tých dojčení cez den je málo, ked prestane matka dojčiť na požiadanie..to si nerobí "srandu" ale pravdepodobne už nevie ako na prsník, preto hryzie.. je stále dojčená na požiadanie?cumel je väčšinou "kazič" dojčenia, aj ked sa používa len v spánku..zatrhnutie dojčenia-ved vyhladne a dá si potom určite, skriknutie a pod-bude viesť len k väčšiemu odmietaniu dojčenia..
@barboritta Ja som z tohto dovodu v 10. mesiacoch odstavila. A mala si to ani nevsimla, jeden jediny raz sa nedozadovala kojenia. Hralo mi do karat, ze bola dobry papkac. Podla mna jej to mliecko uz bud dobre netieklo, alebo uz proste nemala zaujem on, ale skor o zabavu. Ale zase odtial - potial 😬
@luba41 skusim cez den viac nukat, ale vacsinou ani nechce.ale robi si srandu,ved sa z toho nahlas smeje
@barboritta ak chceš dojčiť nadalej, tak len ponúkať a ponúkať....nemá zábavu, ale už nevie na čo prsník slúži, nevie sa prisať / len v spánku, polospánku/..
@sixtine no ono cez den jej prso vobec nechyba. Ja skor ju nahanam nevh si da.problem je v tom ze ona cez flasku nevypije nic.ani materske mlieko, nieto este umele
@barboritta ani moja nechcela flasku a hlavne UM. Trvalo to tyzden. Ak by si bola rozhodnuta previest ju na flasu, ci uz s tvojim mlieckom alebo UM, treba len vydrzat a ponukat opakovane. U nas sa to zlepsovalo po glgoch, najskor ani do pusy, potom zrazu dva glgy, styri a po tyzdni plna davka.
@luba41 dakujem
pokiaľ sa dá tak jej dať inak do úst bradavku, v podstate tak aby sa zahryzla nie do nej , možno jej nevyhovuje sklon už teraz ked je väčšie prikladania ,prípadne jej ak jej idu zuby niečím natriet aby ho neboleli