Dieťa stále plače a chce sa kojiť

nikada
7. júl 2016

Ahoj moje male stale place a chce sa neustale kojit....chcem sa spytat co to moze znamenat.

zuska2001
7. júl 2016

uplne normálny stav. maličke babatko chce byť neustále v čo najtesnejšej blízkosti mamičky. ja som mala malého tri mesiace prisatého na cicku, zapla som telku, kukala všetko možné a držala synčeka v náručí prisatého na mňa. ak som ho dala čo len pol metra nabok, spustil revy.

majkalabka
7. júl 2016

Ahoj, áno, je to normálne. Aj moj malý sa zo začiatku kojil každú hodinu. Zrejme ťa potrebuje cítiť pri sebe. Skús porozmýšĺať nad šatkou, budeš mať voľné ruky a dieťatko bude možno spokojnejšie. Ja som tiež kontaktovala laktačnú poradkynu, lebo malý sa zle prisával a potom mu netieklo tak a tolko, kolko malo. to je len moja skúsenosť 🙂 držím palce, nebude to trvať večne, treba len vydržať, drobček potrebuje cítiť mamu pri sebe.

nikada
autor
7. júl 2016

Je to normalne? Neboli ju brusko? Ked ju kojim neplace ako nahle prestane reve ako tur...keby mohla tak sa koji aj tri hodiny v kuse....

majkalabka
7. júl 2016

Je to možné. Skús kuknuť na mamilu sk, prípadne tam aj napísať, je tam aj zoznam laktačných poradkýn z celého Slovenska,niekedy ozaj postačí upraviť prisatie drobca a situácia sa zlepší. My sme tiež mali koliky a skúšala som všetko možné , všetky rady a nakoniec pomohlo okrem tej upravy prisatia aj uprava mojej stravy (vylúčila som mliečne výrobky zo svojho jedálnička a do 2 dní koliky ustúpili)

nikada
autor
7. júl 2016

@nikada ja som tiez mala na zaciatku problemi s kojenim . Nechcela sa vobec prisat...teraz asi vsetko dobiehame...len ma trapi ze cez den malicko spi .... kojim ju potom zaspi asi na 15 min a potom zase kojit....

nikada
autor
7. júl 2016

@majkalabka mliecne vyrobky momentalne vobec nejem....aj ked si teraz spominam ze asi pred troma dnami som jedla jogurt z kozieho mlieka...

zubrienka1
7. júl 2016

@nikada Ahoj, a mas dost mliecka? Mala ked saje tak prehlta? Lebo moja sa tiez mohla kojit hrozne dlho, na prse vydrzala aj hodinu. Ked som ju dala prec zachvilku zacala plakat. Mala som malo mlieka a bola hladna.

nikada
autor
7. júl 2016

@zubrienka1 aj ju dokrmujem ... aj ked si da mlieko tak je to iste....chvilku dobre potom rev....

majkalabka
7. júl 2016

@nikada. skús kontaktovať tú laktačnú poradkynu. tie baby z mamily sú fajn, milé, ochotné a je ich veľa. za to nič nedáš, ked sa spolu pozriete na to, ako drobček papá, či je správne prisatý atd atd...môže to len pomocť. držím palce

nikada
autor
7. júl 2016

@majkalabka ok dakujem

ragno
7. júl 2016

Ahoj nikada, ja som mala na začiatku s mojou malou presne ten istý problém. Hneď ako som sa vrátila z pôrodnice som si zavolala laktačnú poradkyňu, veľmi ochotne mi vysvetľovala a ukazovala ako mám malú prikladať, ale aj odborný dozor nad kojením plač mojej dcérky nezmenil. Tri týždne som nevedela čo s ňou je. Spokojná bola iba na rukách a prisatá na bradavke, inak vytrvalo a nahlas plakala. Je pravda, to čo píšu dievčatá, drobec Ťa potrebuje cítiť, aby mal pocit bezpečia, no skús taktiež svojmu dieťaťku hmatom pochytať bruško, či ho nemá tvrdé a nafúknuté. U nás boli problém aj koliky a prišli sme na to po troch týždňoch /naše prvé bábo/ 😒 Kúpili sme v lekárni kvapky proti kolikám, hneď po prvej dávke sa malá uvolnila a hodinové plače ustali.

mauka
7. júl 2016

@nikada zažila som si to isté a nepomohlo nič..jedine zaťať zuby a vydržať a počkať,kým z toho vyrastie ..to bol náš prípad 🙂 držím palce,aby to u vás malo rýchlejší priebeh 🙂

zubrienka1
7. júl 2016

@nikada hmmm. Tak neviem, mozno fakt brusko. A dudlik si skusala? Mozno si potrebuje dudlat na ukludnenie...

nikada
autor
7. júl 2016

@zubrienka1 nechce vobec cumlik...

nikada
autor
7. júl 2016

@ragno dnes sme dali kvapky ale nevidim nejaky ucinok zatial

asocial
7. júl 2016

@nikada vlastna dvojnasobna skusenost...vydzrzat! Prejdu tri mesiace a bude lepsie..obaja chalani nam prerevali prve tri mesiace..dudlik je zbytocnost...dokrmovanie tiez..drzim palce..uprimne, neboj, naozaj bude lepsie..

asocial
7. júl 2016

Este tolko, ze u nas nefungovali ziadne zazracne kvapky

nikada
autor
7. júl 2016

Dakujem velmi pekne za rady....no snad to dako vydrzime....

rheuska
8. júl 2016

No mam to tak isto. Malá má mesiac a daco a tie z iba na maminke celý deň a najlepšie vôbec nespať. A večer cirkus. Včera sme skákali asi hodinu na fit lopte. Ale zase predlazuju sa intervaloch nočného kojenia. Cez deň ju nosim v ergo nosici a už aj šatku sme skúsili. To je jediný spôsob ako ju ukľudnom a uspať. Aj laktózu nekonzumujeme. A skúšali sme aj rektalnu rurku. Berieme kvapky na kolíky. Proste nič nepomáha. MojA je čisto kojena. No už len prežit kým to prejde.

nikada
autor
13. júl 2016

@rheuska no nam to uz preslo ....pomohli nam kvapky na koliku....a teraz spime furt ....

liuka
13. júl 2016

To prejde po case, aj ja som taku mala, tak som sa jej prisposobila a preslo to. Zober si mobil, knizku.. a uzivaj si, ze je este mala 🙂