Ma niekto s tym skusenosti? ked dcerku dojcim, ona tie svoje horne rezaky zabori tak do bradavky, ze ma to ukrutne boli. nastastie je to iba lava bradavka, zatial.... skusala som zmenu polohy, no nepomaha, je to to iste.... nehryzie ma zamerne... neviem, co mam robit... bojim sa kazdeho dojcenia a pri dojceni az placem, tak ma to boli....
Ja som ju pri kojení keď už mala zúbky jemne hladkala po líčku, keď ma hryzla /vedela som podľa bolesti samozrejme 😉 /, tak som jej palcom ktorým som ju hladkala stlačila líce - tým pádom nemohla dokusnúť, síce ani sať - nebolo jej to príjemné /no veď ani mne to kusnutie 😀 / - takže sme sa po pár dňoch pochopili - Ty mi nerob zle, nebudem ani je Tebe... 😀 😀
Len mne to robila schválne si myslím, nie nechtiac... Možno Ti tento spôsob pomôže a malej tým neublížeš, neboj 😉
Veľa šťastia, potvorky sú už od malička tie naše baby... 😎 😎 😎
Ak nehryzie zamerne, tak saje bradavku a nema v puse dvorec, co je zle prisatie... co zabera? Narvat jej do ust viac prska 🙂
Mne sa stáva, že sa mi občas zle prisaje a vtedy to dosť bolí. Je to z toho, že žužle iba bradavku. Nedá sa ti strčiť jej bradavku trošku hlbšie? Ale ak je to, že iba kúše, možno jej niečo vadí. Tam pomáha presne to, čo napísala mirkafrost, prípadne ak jej slabo tečie mliečko a to ju hnevá, tak skús stláčať prso. Ináč, ja vždy vidím na dvorci odtlačky horných zubov ale pri saní žiadnu bolesť necítim. Ak by bolesť neprestávala, skús skontaktovať laktačnú poradkyňu. Možno ide o nejakú infekciu, tak to by ti mohla poradiť nejakú mastičku. 🙂
no umna takato bolest bola nie sposobena rezakmi ale dcera vymyslala zle sa prisala poranila bradavku a na lavy prsnik som dostala mykozu nic crvene len prisatie bolelo tak že som šla s kože vyskočit trvalo to asi 2-3tt potom ma začalo v prsniku aj pichat počas dna velmi mi pomohla gencianbova violet už som bola odhodlana ist si po vnutorne antimykotikum ale nastastie to zabralo v kombinacii s canestenom
@mirinka9 pri spravnom prisati necitis zubky...cize treba upravit prisatie...spravne je asymetricke ..dietatko ma v puse vacsiu cast dvorca pod bradavkou ako nad a do bradavky je vnorena bradicka, nie nostek, usta su nasiroko roztvorene, pery vyhrnute von..pri takomto prisati ti nebbude zabarat zubky do bradavky
pozri si fotky sprvaneho prisatia na www.mamila. sk na tejto stranke najdes aj kontakt na laktacnu poradkynu..stalo by to za to, opravi prisatie
uf, baby, az sa mi robia zimomriavky pri tychto spomienkach... nebolo to prijemne. nakoniec sme sa nejako zladili a tieto neprijemne kojenia prestali. pouzivala som bepanthen, aby sa mi to zahojilo. drzim palce...!
Na zahojenie potieraj bepanthenom, zázračná mastička :D a fakt skús dať viac prsník do úst, môjmu ked narástli prvé spodné zuby, teiž mi nimi "šuchal" o bradavku a mala som až krvavú ranku, teraz má pusu plnú zubov a zubky necítim vôbec :D teda občas, ked už cucká len zo spánku, tak nevedomky zatvára ústa, vtedy rýchlo cicu beriem :D
to co pisu baby...laktacnu na kontrolu prisatia. Moj ma hryzol len ked mu zacali ist zuby, bolo to pre neho nieco nove tak si musel aj on zvyknut. Ked obcas kusne, tak dam prst a prsnik vyberiem, aby vedel, ze to nema robit, Ale nerobi to naschval, vecsinou ked konci papanie alebo ked mi zaspaval na prsniku tak ked pusitl. Ale nemoze hryzt cele dojcenie, tam nie je nieco v poriadku.
Ahoj, toto sa mi stávalo, teraz už sice nekojím ale na toho môjho to zaberalo tak, že pri najmenšom náznaku zahryznutia som ho pevne držala a ešte viac pritisla k prsníku. Vtedy vždy napätie povolilo. Hlavne pri tom nekrič od bolesti ( to som úžasná keď už nekojím, sa mi rozdávajú rady ), a hneď neodťahuj od bradavky lebo sa ti dieťatko splaší a vtedy ešte viac zahryzne.Pri dojčení proste prekonaj strach zo zahryznutia a keď začne hrýsť poriadne ju pritlač o prso - mala by povoliť. Skús...veľa šťastia a držím palce 😉