Ahojte , viete mi poradiť čo robiť keď môj syn pri kojení automaticky zaspáva ? Ani by to tak nevadilo keby sa aspoň predtým poriadne napil. Ale on po prisati pije asi 5 minút a potom spi aj 2 hodiny a celé sa to dookola opakuje. Doktorka povedala že ma trosku uzdicku , ale že je to tak na milimeter prestrihnúť ak tak, ale že ten milimeter by rozdiely v saní nespravil . Odporučila mi kojiť každé 3 hodiny až keď bude maly úplne hladný. Čo ale nepomáha , iba čo ho nechám sa vyrevat a vytrapit hodinu hladného , čo ho spraví ešte unavenejším pri kojení.
A prečo by nemohol zaspať pri kojeni? Ak priberá tak nevidím problém. Moja tiež viac menej zaspáva pri kojeni, veď si vyťahá koľko potrebuje, keby jej bolo málo tak ťahá ďalej
@3petka presne tak ako pises. Odporucam aj autorke neucit ho to, lebo bude minimalne rokusoavat dieta na prse 😅 a tohi zlozvyku sa lahko nezbavi.
@queen_mary ak málo spapá, neviažu ho do perinky pri kŕmení. Mne tak poradila laktačná, keď mi malý zaspával pri kŕmení. Monika som ho na tom vankúši na dojčenie a prikryla deč.kou
@cici777 Moja tiez zaspavala pri kojeni. Stale som ju budila, pohladila po licku, oslovila a podobne, vacsinou zacala jest. Ked nie, tak som ju jednodcho nechala spat, ale bez prsnika. Tiez mi radili davat jej kazde tri hodiny, nech vyhladne, ale to sa len viac unavila a vystresovala placom. Tak som jej davala na poziadanie, naucila sa pit kvalitnejsie a uz teraz sama si pyta zhruba kazde tri hodiny. Niekedy naozaj jej staci 5 minut a vytiahne si dost mliecka, ked tvoj taha kvalitne, mozno aj jemu to staci. V porodnici mi vraveli, ze niektore deti sa casom vedia najest aj za 5 minut.
@cici777 nechapem preco ho nechavas revat a trapit sa hodinu...aj moja zaspavala pri kojeni, ked som mala pocit ze malo vypila tak som ju steklila po tvaricke ba lickach brade alebo jemne stipkala do liciek zvyklo ju to prebrat ale iba na chvilu a zase odpadla😂 ja som asi 1mes kojila kazde 3 hodiny potom uz na poziadanie..a ak dobre pribera nerobila by som z toho problem
Mne keď toto robil a videla som že sa pitie spomaľuje, prekladala som na druhý prsník. Bradavku vytiahnuť jemne, vsunutim malička do úst dieťatka. Nie silou, bo si ublížis. Nepíšes, aké je staré ale malé bábätka toto robia bežne. A za tých 5 min si zvyknú potiahnuť čo majú. Len teda, keď dieťa dotaha, odložiť ho. Nenechať ho dudloval na prse. Postupne sa budú spánky bdenia predlžovať
Dieťatko ma 2 týždne. Práveže si nemyslím že si vytiahne všetko čo potrebuje , pretože zaspí tak na max polhodinu a potom chce piť znova , opäť zaspí , spi 15 minút , potom zas papať a takto sa to opakuje dookola , dlhšie ako polhodinu nepospi. Neviem či je to normálne že takto to vyzerá cely deň. Nič iné potom nerobím len sedím a kojím ho , pomedzi ten čas kedy spi stihnem ísť tak jedine na wc a najesť sa. Doteraz sme ho dokrmovali cievkou , vtedy po papani pekne zaspal aj na 2,5 hodiny. Lenže takto kŕmiť sa tiež nedá donekonečna , preto sme cievku skúsili už odstaviť ..no lenže takto to nie je o nič lepšie.
A skúšala som čokoľvek , všetko čo sa týka budenia, šteklenia, stláčanie brady, prekladanie na druhý prsník , dávala som ho odgrgnut nech sa trochu preberie ...nič nepomohlo
Až mi doktorka poradila kŕmiť ho každé tri hodiny nech riadne výhradne ..čo mi príde tiež dosť odveci , keďže nechcem nechať dieťa hladovať a vyrevat sa
@cici777 Moja ma mesiac a pol. Presne zhruba v dvoch tyzdnoch sme mali problem s dojcenim, asi podobny ako vy. V porodnici som ju dojcila cez klobuciky a jedla krasne, uz sa vedela najest viac, zrazu aj viac spala, pohodicka. Lenze s klobucikmi zacal byt potom problem, musela som ju ucit jest bez klobucikov, co bol boj. Podarilo sa, ale tym sa akoby zacal proces ucenia sa dojcenia nanovo. Vacsina deti v dvoch tyzdnoch uz je akoby naucena jest, aj mlieko matke sa rozbehne a uz len priberaju, u nas to cele akoby sa zresetovalo a zacalo od zaciatku. Takze som ju zase prikladala kazdu chvilu, ako v porodnici, zase stravila na prsniku dlhy cas, vkuse zaspavala, musela som ju nutit jest, spanky mala kratke, rychlo vyhladla... Uz sa naucila kolko namahy jej treba vynalozit, aby sa najedla a zrazu ta ista namaha nestacila, lebo jednoducho z klobucikov jej slo viac mlieko pri rovnakej namahe ako by jej slo cisto z prsnika. No ale mne sa potom casom mlieka tvorilo viac, ked som ju castejsie prikladala. Ona jedla potom zo dna na den uz kvalitnejsie a efektivnejsie, doslova sa to musela naucit, ako sa najest cisto z prsnika. A ustalilo sa to, mozno po tyzdni po dvoch trapenia sa, ked som to uz chcela aj vzdat, sa rozjedla normalne a zacala mat aj dlhsie spanky a podobne.
Ked mi radili, aby som jej davala jest az po troch hodinach, nikdy nevydrzala tak dlho, ale natahovala som cas jak sa dalo. Vysledkom bolo len to, ze mne sa tvorilo este menej mlieka a ona sa nevedela cela vynervovana prisat poriadne na prsnik a pohltala kopu vzduchu pri jedeni, potom ju brusko bolelo. Ked sa aj najedla, konecne poriadne po dlhom case vyhladovana, tak zaludok nebol zvyknuty na tak velke mnozstvo a casto mi dost velku cast mlieka vygrcala. Jednoducho cele telicko si muselo postupne zvyknut na novy system dojcenia bez "pomocky" (v nasom pripade klobucikov) a obe sme museli pomalicky si najst system, aby sa rozjedla a aby sa mne rozbehlo mlieko. Je to logicke, ked sa to tak vezme, ked sa raz naucili deti jest nejakym sposobom a zrazu sa ta "pomocka" odstrani, tak to co sa naucili dovtedy, uz nefunguje a musia sa ucit odznova novy sposob, aby sa poriadne najedli. Moja napriklad aj teraz obcas pyta jest po hodine ci po polhodine dokonca, ocividne uplne hladna. Neviem preco, ale dam jej a potom vacsinou je uz spokojna a je zase normalne.
@cici777 dojči velmi často, tak ako dieťa vyžaduje..dieta v tomto veku má inak neustále sať a neustále driemat..nie dlho spať..ak nemá v poriadku uzdičky, urýchlene rieš..obe treba aj nad zubkami a aj pod jazykom..zaspáva pravdepodobne, že je unavené zo sania - pretože sa nevie dobre prisat a málo mu tečie..tak to ti može za chvilu klesat tvorba / lebo dopyt=ponuka/ a dieta sa začne hnevat ..
Pribera ako ma? Ak ano, tak mu to asi staci a stihne si cucnut kolko potrebuje.