Dieťa je po vypití materského mlieka nepokojné

oxxi
1. feb 2024

Ahojte Potrebujem poradiť 🤷🏻‍♀️
Môj malý sa mi narodil 3 týždne skôr sekciou, po porode som mala hrozný problém, aby sa mi spustilo mlieko, cca 10 dní som mala hrozne naliate prsniky a mlieko sa nie a nie spustiť.....
Malý sa v nemocnici krásne prisal, len to mlieko tieklo veľmi pomaly, tak mu dávali v nemocnici aj UM na prikrmenie ....
A tu je ten problém od kedy sme doma a dám mu MM z prsnika alebo odsate vo fľaši po vypití sa hrozne krúti a plače aj pol hodinu ma kŕče......môže to mať z môjho mlieka?
Ak mu dám UM je v poriadku cez deň sa pekne rozkukava a v noci spinka .....teraz som ho už nechala asi 3 dní úplne len na UM a všetko je ôk.
Ja si svoje mlieko odsavam a na 1x odsajem aj 200ml, zatiaľ to dávam do mrazaku, ale naozaj neviem co ďalej......keď ze po mojom mlieku ma malý kŕče......prvorodenu som kojila 3 roky a teraz mi je veľmi ľúto ze to nejde. ..
Napadlo ma ze cele tehotenstvo aj teraz som na liekoch od vysokého tlaku, neviete môže byť ze to moje mlieko mu nechuti a naozaj je mu po ňom zle?
Z nemocnice som odchádzala z dávkou 8x denne Dopegyt, teraz po troch týždňoch od pôrodu som to postupne znížila na 4x denne ale keď si dám menej tlak ide hore, v nemocnici na ubezpečili ze Dopegyt pri kojeni nevadí. .... Chcem ešte dodať ze po MM ma malý dosť nafúknuté bruško a trápia ho plyny, aj keď si na jedlo dávam pozor.
A ešte otázka na vás.....skúsili by ste ešte to kojenie alebo by ste sa snažili laktaciu zastaviť?
Je to veľmi vyčerpávajúce, starostlivosť o 2 deti a ešte medzi tým každé 3 hodiny odsávanie mlieka......
Za každú radu ďakujem

cyberk
1. feb 2024

Ja osobne by som sa nevedela pozerat na to, ze moje dieta trpi len preto ze “ja chcem kojit”, takze u mna je odpoved jasna.

kvetinka1918
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ivangeline
1. feb 2024

Ak si si ista,ze je to MM,tak nedavaj.. :/

sterea
1. feb 2024

@oxxi môže to súvisieť s tým čo ty ješ, tvoja strava ho môže nadúvať.

feketka
1. feb 2024

aj moj maly sa skrucal vzdy po mojom mlieku. Striedala som MM s UM a na noc islo len UM, aby sa vyspal. Odsavala som a bolo to feeest narocne, ale po takych 4 mesiacoch mu uz moje mlieko tak velmi nevadilo, aj tie koliky sa zlepsili a tiez som si vytipovala co mu robi zle z mojho jedalnicka. drzim palce, je to narocne obdobie. Ale akokolvek sa rozhodnes bude dobre. Dieta prezije aj na UM 🙂 Ale asi by som odsavala aspon trochu do mrazaku a mozno sa bude hodit neskor 🙂

oxxi
autor
1. feb 2024

@sterea práveže si dávam dosť pozor na stravu

oxxi
autor
1. feb 2024

@feketka malý ma zatiaľ 3 týždne, je to zatiaľ veľmi náročné. ...uvidíme ako sa to vyvinie do budúcna.....