Dali by ste si burger počas dojčenia?

14. feb 2023

Dali by ste si burger počas dojčenia? Už neviem čo môžem a čo nie

simonka15513
14. feb 2023

Ano dala 🙂

pribinak
14. feb 2023

Dala. Však to je normálne jedlo

thereisabear
14. feb 2023

Normálne som všetko jedla.

matkahelka
14. feb 2023

MOZES VSETKO. okrem omamnych latok. opakujem VSETKO. to pre buducnost, ked sa opat budes pytat, ci mozes kokos, tofife, langose, lebo predpokladam, ze to vzdy ty dookola riesis co dat do ust. este raz a pomaly VSETKO.

dominidi
14. feb 2023

Normalne sa najedz a nepocuvaj babkovske reci, ze nemozes to a hento

evkamotka
14. feb 2023

Mozes uplne vsetko okrem alkoholu, nikotinu, drog. To je narodny sport medzi mamickami na md riesit, ci nesmies v tejotenstve skoricove osie hniezdo a ustnu vodu a cez dojcenie co teraz fici, ze sa vraj nesmie? Klud a dobru chut

jazula
14. feb 2023

Áno, opatrne som jedla len na začiatku alergény (aj sa mi pár krát vysypala dcérka ako novorodenec z môjho jedla). Ale aj to obmedzenie alergénov je len krátkodobé…
V tehotenstve bolo oveľa viac obmedzení.

jesenzima
14. feb 2023

Jasné, aj som si dávala 😋

petronellla87
14. feb 2023

Dala ale bez chilli... Zvycajne mimo dojcenia si davam s, tak teraz vynechavam🙂

aliaray1
14. feb 2023

@matkahelka ja by som sa vyhla niektorym bylinam a koreniam, spustaju porod. Inak uplny suhlas. Jedla som maggi so sladkou susenou cibulou a ine veci a mnam...burger aj pizzu a vela zeleniny a ovocia

pukina
14. feb 2023

@aliaray1 ale ona sa pyta pocas dojcenia, nie pocas tehotenstva ;)

kate_cs
14. feb 2023

Áno jedla som burger počas dojčenia. Dojčím už v kuse viac ako štyri roky (reťazová materská) a jem aj pijem všetko. S rozumom a mierou.

svetlonos
14. feb 2023

Ano, ale ak z mekaca, tak jedine s kolou aby lepsie vytravilo 😁 Overene, vyskusane.

aliaray1
14. feb 2023

@pukina 🙈🙏 pardon. Ano, vsetko okrem drog, chlastu a inych takych veci. Odskusane, mala krasne proslievala. Najlepsie jej islo ked som jedla maso.

zara0201
14. feb 2023

Dala,ale nie pocas dojcenia. Nadojcila by som dieta,ulozila do postielky a az tak-za stolom. Aby som mu nenamrvila do oci.

zorkahorka
14. feb 2023

No ze ci! Jedla som iplne všetko

pukina
14. feb 2023

@aliaray1 je to tak, bielkoviny su mega dolezite. Takze masu a specialne dvojitym burgrom zdar :D

pukina
14. feb 2023

inak by ma zaujimalo preco vobec niekomu napadne ze burger nie. ved je to len pecivo, maso, syr, zelenina a nejaka omacka :D ak si nedame zrovna s nejakymi habanero paprickami. ach teraz som hladna!

lula313
14. feb 2023

Mozes upozorniť, aby bolo maso prepecene. Nedala by som si tatarák, rare steak, ale burger v pohode

nevenka
15. feb 2023

@matkahelka nuz...aj ja som si vzdy myslela, z emozem vsetko. Dnes som ale mala maso na stave, bolo tam kis hrasku a k tomu trosicku salatu z cinskej kapusty. Tak od 17 do teraz mi tu vrieska, hladna je, ani sa nenapije poriadne, lebo ma krce, unavena je, neda sa jej spat a dokolecka. Ale toto som mala so vsetkymi detmi, tak mi to treba len prezit. Takze ano, v zasade moze vsetko dojciaca mama, ale...je tu taketo ale...😔

matkahelka
15. feb 2023

@nevenka pozor, toto nie je o dojciacej zene, ale o dietati. ja som pri starsej dcere fungovala na nekorenenych vyvaroch, ryzi, zemiakoch, bananoch a 3dnovom pecive. ziadne ovocie, ziadna zelenina. miestami som mala pocit, ze zijem z luftu. zo vsetkeho malu naduvalo, zo vsetkeho mala koliky. teraz pri mladsej od jej narodenia mozem vsetko, aj strukoviny, aj kapustu, aj krokodila by som mohla zjest a tazka pohoda, malu nikdy za cely rok dojcenia brusko nebolelo. u kazdeho dietata je to inak a ziadna z nas autorke nepovie, ci bude jej dieta nafukovat a ak, tak z coho. plati to, co som napisala v prvom komente, dojciaca zena moze zjest cokolvek.

anavixy
15. feb 2023

@matkahelka a ked si jedla len take nenaduvacie veci tak malu brusko nebolelo? Ci bolo to jedno?
Chapem ako to myslis v komentari a tiez s tym plne suhlasim, len ma zaujima ci teda je to tak ze aj keby si “len pila cistu vodu” tak dieta bude mat koliky lebo nezrely traviaci trakt.. alebo pri citlivych detoch ma vyznam nenaduvacia dieta 🙂

nevenka
15. feb 2023

@matkahelka no ved ale ona sa presne na toto pytala, ci burger moze - nie kvoli sebe, ale kvoli dietatu predsa 🙃. Takze v zasade moze a uvidi 🙂. BTW spali sme 4 hodiny.
No inak nechapem, vsetky 4 deti a brutus s tym bruchom...😞

cervenaruza123
15. feb 2023

Zavisi aj od veku dietata, od jeho citlivosti. Vseobecne zena moze vsetko, ale nie kazde dieta vsetko znasa. A je rozdiel trojmesacne dieta a rocne. Moja dcerka sa napriklad zvykla vyhadzat, vzdy ked som zjedla sladkosti, cokoladu ci nejaky burger a podobne veci. Je aj rozdiel, ci ide o kvalitny burger s kvalitnymi surovinami alebo o nejaky nekvalitny s kopou chemikaliami zo stanku, kde ani nemaju ako bezpecne skladovat potraviny. Zial, treba si tie veci odsledovat na vlastnom dietati. Vseobecne sa vraj dietatku vyvija travenie a imunita este tak vyraznejsie do 3. mesiaca, potom je uz odolnejsie o dost viac. Tak ja som prve 3 mesiace bola opatrna a potom som postupne skusala aj drazdivejsie veci. A aj tak bolo, ze prve 3 mesiace viac reagovala na viac veci, potom uz menej.

matkahelka
15. feb 2023

@anavixy pri mladsej som mohla len to, co som pisala. vyslovene par potravin. vsetko varene na vode. aj maso len bez dusenia, bez cibule. ale aj tak vypila snad hektoliter espumisanu, lebo stale ju to brusko trapilo. ako- tak sa to okolo 9-10mes.uz napravilo. pri mladsej od prichodu z porodnice jem vsetko a za 14 mes. som jej dala espumisan 2x.
@nevenka ano, ale pisala som, ze jej predsa nikto nepovie, co jej dieta bude/nebude tolerovat. to zisti len ona stylom pokus/omyl. a teda, ak by sa pytala na strukoviny ci kapustu pochopim, ale nedavno sa pytala na kokos a tofife, predtym na langose, teraz na burger. nic z vymenovaneho nie je potravina, ktora by ani pitencionalne mohla robit babatku tazkosti.

saxana000
15. feb 2023

Ano dala.aj pizzu aj kebab aj pol kacice s loksami.boli dni ked som okrem mekacu nic v sebe neudrzala..

barborachors
15. feb 2023

Nikdy. Ani pocas dojčenia a ani mimo neho. To co je v tom sajrajtu, by som nedala ani svojmu psovi.

essenceee
23. feb 2023

ved to je mlete maso a pečivo, tak prečo by si nemohla. Kludne si daj a aj dva, aspon budeš mat viac mlieka