Mam 2 týždňové bábätko,nebolo problem priložiť si ho, 4-5. Den v pôrodnici sa mi naozaj ze velmi rozbehlo mlieko a kvapkalo mi vyslovene všade. Aby som zvládla aj tu bolesť z naliatia začala som odstrekovat mlieko a kŕmiť malého z fľaše kde si odstriekam 3x denne dosť vela mlieka. Mlieka mam aj teraz dosť ale krmim 90% casu z fľaše z odstreknuteho a aspon raz za den priložím ale po dnešnej poradni mi dr povedala ze fľaša je zlá cesta a mozem stratiť mlieko. To ma vydesilo trochu priznávam, mate s tým niektorá skúsenosti ? V pôrodnici zas strašili ze ked nebudeme odsávať odstrekovat tak sa moze zapáliť prsník a ze čím viac odsavame tým viac sa bude mlieka tvoriť. Neviem, uz som z toho zmätená.
Určite áno ja som takto fungovala 2m, ale bolo to preto, že dieťa bolo slabé žltačka ..a nechcela sať na prsníku potom som sa preč fľašu a iba kojila
Ale vždy som aj prikladala dôležitý je ten kontakt
Ak máš mlieko tak fľašku odloz a skúšaj prikladať a nech papa same.Z fľaše mu to ide lepšie, tak môže byť, že bude trocha štrajkovať.Za chvíľu sa Ti mlieko ustáli a nebude vytekať a pod ..určite to pojde
Určite najprv kojiť a až zvyšné mlieko odsavat. Radšej si nacitaj ako ho skladovať, dá sa v chladničke 3 dni a v mrazničke až 6 mesiacov. A prečo keď máš dosť mlieka krmis z fľaše?
Na tie naliate prsia je najlepšie priložiť bábo, alebo trocha odsať, keď ich máš veľmi napnuté a potom dojčiť.Ale to sa po mesiaci upraví mne stačilo len pomyslieť na dieťa a mlieko sa spúšťali a prsia mi tvrdili🙂
Ahoj, ja si mlieko odsavam a davam malemu z flase uz 4 mesiace a nestratila som mlieko, ono sa to potom cele ustalilo a pohoda. Len to odsavanie je dost casovo narocne. Lepsie, ked iba kojis..na zaciatku je to tazke, ale potom sa ti uz prsia tak nalievat nabudu, ale mliecko bude. Moj syn ma prirasteny jazycek, takze si nevie vytiahnut dostatok mliecka, tak odsavame a prikladam ho na prsnik kvoli kontaktu.
Ja keď mám veľa mlieka, že malá nestíha piť, tak nadojčím, zbytok odsajem a zamrazím. Ak cítim napr. v noci keď dlhšie spí že sú naliaté, tak iba nad vaňou ručne trochu odstreknem nech sa nezapália. S odsávaním a odstrekovaním to nehrotím, aby sa nezvyšovala zbytočne tvorba a aby sa mi nenalievali prsia stále dookola 😄
Ano da sa, ale zrusit flase, cumle, odsavacky a aj odstrekovanie. Prikladat dieta aj ked v polospanku. Mozes motivovat dieta, ked bude tahat stlacenim prsnika.
PS: priprav sa na strajky, ked sa bude upravovat tok mlieka. Ja som zacala docit az doma, v nemocnici UM a flaska .
Ako pise viessta, prikladaj a prikladaj. Ak mas dost mlieka, ponukaj prsnik, nie flasu a ak mas velmi vela, zvysne si radsej zamraz. Moze sa totiz stat, ze babatko zacne odmietat prsnik, lebo si navykne na flasu, z ktorej sa mu taha lahsie. A ani odsavacka ti nevytiahne tolko mliecka, kolko dieta. Ono to potom bude na tvoju skodu, sice bude mat materske mlieko, ale ten cas s flasami a odsavanim a sterilizovanim je len zbytocna praca navyse. A si este len krato po porode, mozes mat pocit, ze mas velmi naliate prsia alebo nerovnomerne alebo malo alebo nejak divoko, ale ono sa to vacsinou samo stabilizuje okolo druheho mesiaca a uz to bude dobre.
mne sa to nepodarilo, preto som dávala umele mliečko, ale tebe držím palce
Da sa zachrániť, vyhľadaj si laktacnu poradkyňu v tvojom okolí a drž sa jej rád. Tu tiež dostaneš milion rad (aj protichodných) a budes z toho ešte väčší jeleň 🙂 držím palce 🍀