Ahojte chcem sa spýtať či sa dá vratit produkcia mlieka mala ma 5,5 mesiaca začali sme prikrmovat a dávam aj UM ale chcela by som zas začať viac kojit lebo to povecine robím v noci a nad ranom a mliecko sa mi straca :( som s toho nestastna ... Ďakujem za rady.
@monika2519 - naco davas UM?
Nerozumiem, ved normalne aj nadalej dojci a popri tom zavadzaj prikrmy, ale nie UM.
@monika2519 sme na tom podobne. od zaciatku mam problem s mnozstvom mlieka. ako sme zacali prikrmovat tak v 5-6 mesiaci zacalo mlieko miznut. lenze maly si ho vyzaduje(tiez si myslim ze by mal to mlieko mat, hoci umele), tak tiez davame flasku...teraz ma 7 mesiacov a zvazujem, ze budem davat co najviac ineho jedla.
na produkciu mi pomahaju kojenecke caje, melta, deci a pol piva- viac nie lebo potom mu nechuti🙂 , hrozno, dobre jest a aj nieco sladke (takze ziadna dieta). uz 2 krat sa mi tak podarilo ze takmer z nulovej produkcie sa mi znova zacalo riadne tvorit, takze ak sa nevzdas malo by to ist.
este aj homeopatika ale mne moc nezabrali
@monika2519 ako pisu baby s tym pitim. A plus casto prikladat. Aj tak,ze na 1 prse odsavacka,na 2.babo. Mne toto pomohlo pri laktacnej krize pred 6.m. i po 6.m. Mali sme taku 2-3dnovu. No nas maly bol taky,ze akonahle zacal papat svoje prikrmy,tak ho uz mliecko natolko nezaujimalo. Jednoducho rad papal. Ale prikladala som ho v tom case este dost casto.
Cizr ak chces zachranit dojcenie,UM nedavaj a castejsie prikladaj.
@monika2519 logicke,cim menej kojite tym menej sa vam bude mlieka tvorit...preco len nekojite???treba vela prikladat ,stymulovat prsniky ,vela pit...a ja som este po kojeni aj odsavala,aby som podporila tvorbu....
skusala si cajiky na podporu laktacie? a mne sa najviac osvedcili bylinky - Senovka grecka a Benedikt lekarsky, v lekarni sa povacsine daju zohnat len ako cajove zmesi, ale tu na MK zozenies (lacno) aj v kapsulovej forme, najlepsie je brat obe bylinky spolu, mam pocit, ze aj nam to zachranuje kojenie, bez toho by uz asi mliecko nebolo...moja malinka ma 9,5 mesiaca 😉