Dá sa vrátiť produkcia mlieka?

monika2519
18. feb 2015

Ahojte chcem sa spýtať či sa dá vratit produkcia mlieka mala ma 5,5 mesiaca začali sme prikrmovat a dávam aj UM ale chcela by som zas začať viac kojit lebo to povecine robím v noci a nad ranom a mliecko sa mi straca :( som s toho nestastna ... Ďakujem za rady.

lusytta81
18. feb 2015

skusala si cajiky na podporu laktacie? a mne sa najviac osvedcili bylinky - Senovka grecka a Benedikt lekarsky, v lekarni sa povacsine daju zohnat len ako cajove zmesi, ale tu na MK zozenies (lacno) aj v kapsulovej forme, najlepsie je brat obe bylinky spolu, mam pocit, ze aj nam to zachranuje kojenie, bez toho by uz asi mliecko nebolo...moja malinka ma 9,5 mesiaca 😉

girlie_konik
19. feb 2015

@monika2519 - naco davas UM?
Nerozumiem, ved normalne aj nadalej dojci a popri tom zavadzaj prikrmy, ale nie UM.

zdena12345
19. feb 2015

@monika2519 sme na tom podobne. od zaciatku mam problem s mnozstvom mlieka. ako sme zacali prikrmovat tak v 5-6 mesiaci zacalo mlieko miznut. lenze maly si ho vyzaduje(tiez si myslim ze by mal to mlieko mat, hoci umele), tak tiez davame flasku...teraz ma 7 mesiacov a zvazujem, ze budem davat co najviac ineho jedla.
na produkciu mi pomahaju kojenecke caje, melta, deci a pol piva- viac nie lebo potom mu nechuti🙂 , hrozno, dobre jest a aj nieco sladke (takze ziadna dieta). uz 2 krat sa mi tak podarilo ze takmer z nulovej produkcie sa mi znova zacalo riadne tvorit, takze ak sa nevzdas malo by to ist.
este aj homeopatika ale mne moc nezabrali

siska53
19. feb 2015

@monika2519 ako pisu baby s tym pitim. A plus casto prikladat. Aj tak,ze na 1 prse odsavacka,na 2.babo. Mne toto pomohlo pri laktacnej krize pred 6.m. i po 6.m. Mali sme taku 2-3dnovu. No nas maly bol taky,ze akonahle zacal papat svoje prikrmy,tak ho uz mliecko natolko nezaujimalo. Jednoducho rad papal. Ale prikladala som ho v tom case este dost casto.
Cizr ak chces zachranit dojcenie,UM nedavaj a castejsie prikladaj.

ivetoy
19. feb 2015

@monika2519 logicke,cim menej kojite tym menej sa vam bude mlieka tvorit...preco len nekojite???treba vela prikladat ,stymulovat prsniky ,vela pit...a ja som este po kojeni aj odsavala,aby som podporila tvorbu....