Ahojte chcela by som kojiť moje bábätko lenže kvôli komplikáciám som nemala ani bonding ani nie som pri ňom lebo ho previezli. Dá sa nejako rozbehnúť kojenie aj keď som nemala kontakt koža na kožu alebo bude sa to dať rozbehnúť až keď budeme spolu a budem ho prikladať, ak si do vtedy nezvykne piť z fľaše keď mu budú dávať umelé mlieko.
Klud, zatial si sama snaz mliecko odstriekavat. Da sa rozkojit aj bez bondingu. Teraz je najdolezitejsie aby ste boli obaja zdravi, viem ze je to psychicky narocne, lebo realita obcas dopadne inak ako sme si predstavovali. Vela zdravicka zelam, nech ste cim skor spolu❤
Je potrebne stimulovat tvorbu mliecka, kym ste odluceni, odsavat alebo odstriekavat 20 min aspon kazde 3h oba prsniky. Aj aby si sa vyhla nahlemu naliatiu a zatvrdnutiu..a riziku zapalu.
Mám dve deti, dcéra bola po pôrode na JISke týždeň (rodila som keď bol covid, ju som po pôrode ani nevidela) kojena do dvoch rokov, syn bol tiež týždeň na JISke, toho som mohla aspoň navštevovať ale tiež prvý kontakt (kedy mi ho dali do náručia) bol po týždni, už má rok a je kojeny. Ja som sa pri oboch rozkojila až doma, v nemocnici sa mi kvôli stresu a nátlaku personálu, že je to zbytočne vôbec nedalo.
spoj sa s laktacnou. skus si odstriekavat kolostrum. pozeraj na jeho fotky. vypytaj si jeho bodycko nosene a vonaj ho. nepises kolko ma dni aky si mala porod. zozen si cievku na kojenie cez cievku na prse pozri si vdiea na mamile. ak sa budes snazit a mat odborne vedenie date to
Na izbe bola so mnou baba, kt. bola asi tyzden na JISke, dieta rodila skoro 5kilove. 1.krat jej dieta priniesli az na 600nedelie - predtym jej ho tusim iba par krat ukazali. Normalne jej prisla pomoct laktacna. Kocke sa podarilo kojit uz v nemocnici. Pomahala si aj odsavackou. Normalne to rozbehli a maly sa prisal. Nie je vsetko stratene. Drzim palce
Samozrejme, ze sa da. Treba odsavat, dietatko prikladat a pojde to. Ja som mala bonding, kozu na kozu, vsetko...a predsa sa mi az o par dni podarilo kojit. Podari sa ti to-neboj sa.
urcite to ide. syna som mala prvykrat na rukach az ako 3 tyzdnoveho, napriek tomu sa nam podarilo kojit ked ho prepustili z nemocnice. dovtedy som mlieko odsavala. Z flasky sa preorientoval na kojenie ochotne a rychlo 🙂
odporucam zadovazit si dobru odsavacku, ja som mala obojstrannu elektricku medelu. su rozne caje/bylinky na podporu laktacie alebo hroznovy must. drzim palce!
Ja som bonding nemala a kojim🙂 hlavne treba veľa prikladať bábätko
Jasne, mne pomohla odsavacka, a potom babatko prikladat, ked uz bude pri tebe, mlieko sa ti spusti, a potom uz len dopilovat techniku 🙂
Určite to pôjde, ja som rodila akútnou sekciou, bonding som nemala (dali mi ho len k hlave, nie na kožu), bola som na JIS a dali mi ho až po 24h od pôrodu, prisal sa, ale ja som zase z vlastnej vôle nechcela dojčiť, čiže som ho potom neprikladala. V nemocnici nič neslo, ale doma po pár dňoch zrazu naliate prsia a tieklo mi z nich, pritom som vôbec neprikladala a nič preto nerobila. Čiže držím palce a nevzdávaj to ak chceš dojčiť 🫶🏼
Pravdaze, odsavat, odsavat, odsavat. Elektricka odsavacka, spravne zvoleny (podla priemeru bradavky) nadstavec, odsavat aj v noci aspon raz, power pumping. A ked uz budete spolu, tak vtedy uz vela kontaktu koza na kozu a prikladat prikladat prikladat a hlavne hned riesit prisatie, ak je problem, kontaktuj laktacnu konzultantku (vyskolena institutom pre podporu dojcenia, kontakty najdes na ich webe podla miest). Ak si si v tehotenstve nehladala ifnormacie o dojceni, tak to rychlo dozen teraz, najdi si na ig profil vasa laktacna konzultantka a vyuzi zatial cas bez babatka cerpanim novych a VELMI dolezitych informacii. Drzim palce 🍀
U prveho som bonding nemala a kojila som 2,5 roka. Mala som hrozne moc mlieka a maly sa nevedel prisat, tak som prve 2-3 mesiace odsavala a davala z flase (zaroven vzdy aj prikladala). Neskor, ked uz bol silnejsi, tak sa prisal a kojila som 2,5 roka.
U druheho dietata bol bonding a hned sa prisala, ale dlho trvalo, kym sa mi vytvorilo dostatocne mnozstvo mlieka, takze som musela aj dokrmovat. Cisto kojit sa nam podarilo az na 3. tyzden po narodeni.
Takze aj ked to na zaciatku mozno bude tazsie, neznamena to, ze to uz nikdy nepojde. Kym dieta pri sebe nemas, tak odsavaj. Az ho budes mat u seba, prikladaj tak casto, ako je mozne. A zas na druhej strane, ak by ta to malo obmedzovat natolko, ze by si sa nad tym, ze to nejde, prilis trapila a zacala na sebe badat nejake zaciatky depresie alebo co, tak to radsej ukonci a daj UM. Hlava casto byva velkym problemom u mamiciek a ma to obrovsky vplyv aj na kojenie. A to, ze das UM vobec neznamena, ze si o nieco horsia matka ako tie, co dojcia.
Kedysi nebil žiadny kontakt koza na kozu, ani bonding, bábätka sa hneď brali umyť, vážiť a merať a mamičky predsa dojcili
Musíš dať do u šancu, veľa prikladať, dojčiť aj v noci, zvýšiť pitný ruším, dojčiť na požiadanie a možno požiadať o pomoc laktacnu poradkyňu