doteraz som odsávačku nepoužívala, tekutín pijem dosť, len malinká už cez den málo pije a v noci ma skôr používa ako cumlík , bojím sa aby som o mliečko neprišla...
@ktalcikova spytaj sa v teme kociek, tie ti budu vediet isto poradit 😉
https://www.modrykonik.sk/forum/laktacna-poradna/nekojim-ale-odsavam-preto-prosim-o-vase-skusenosti/
prebehni napr. do temy "vsetko o dojceni", tam to mozeme prebrat. potrebujeme blizsie info o dojceni, ake stare babatko, kolkokrat za den, v noci sa dojcite. kolko mokrych plienok, kolko prikrmov papate a tak dalej. cez otazku sa to poriesit neda.
ale odpoved na otazku je: da sa zvysit odsavanim tvorba mlieka, ale efektivnejsie je castejsie prikladat dietatko. cim viac sa dojcite, tym viac mliecka sa tvori. to je podstata tvorby mlieka, z coho teda vyplyva, ze je ho vzdy dost, ak sa o to mamicka postara 🙂
ano jednoznačne to odporučam...ja som v pôrodnici aj doma zo začiatku dokrmovala lebo mala slabo pila...tak som si hned po takzv. kojeni odsavala dokonca aj v noci som stavala, aby sa mi tvorilo mlieko....všade som chodila s odsavačkou apoviem ti niekedy to boli len kvapky....a nakoniec sa mi to podarilo mala ma 5 mesiacov a je čisto kojena a krasne pribera 1 kg za mesiac...takže len trpezlivosť a hlavne psychickú pohodu a bude to....držte sa!
urcite sa da stimulovat ale: odsavackou uz vela nevytiahnes, dieta je predsa len original. preco si myslis, ze mas malo mlieka? zdaju sa Ti mäke prsia - to je normalne ked je dieta väcsie! doveruj radsej dcere, ona sama vie, kolko mlieka potrebuje. vela zien, ktore uz nekoja, maju napriek tomu dlho mlieko v prsnikoch, aj rok po odkojeni, takze stratenie mlieka nie je bezne. neboj, doveruj dcere a nerob si stres s odsavanim.