Dá sa obnoviť tvorba mlieka?

nikusssik
12. máj 2013

Dievčatá, mali ste niekedy menšie množstvo mlieka počas dojčenia ? Dostala som horúčku, dojčila som napriek tomu, ale mám pocit, že mliečko sa spomalilo...malej musím dávať aj UM, môjho naodsávam tak 60 ml na jeden krát, čo jej nestačí...čiže asi sa dobre nenajedla, lebo mi plakala...dá sa tvorba mlieka obnoviť ? Ďakujem vám veľmi pekne.

moon1979
12. máj 2013

máš tzv. "laktačnú krízu" ... je to normálne, treba prikladať čo najčastejšie, tvorba mliečka sa obnoví 🙂

unavenasom
12. máj 2013

nakontaktuj sa na laktacnu poradkynu www.mamila.sk

lenadka
12. máj 2013

Ahoj, nepíšeš koľko mesiacov má malá a od toho závisí aj množstvo mliečka ktoré potrebuje. Pamätaj však, že dieťatko vysaje z prsníka viac ako si ty dokážeš odsať. Neviem či dojčíš, alebo odsávaš a tak kŕmiš materským mliečkom. Častejším prikladaním, pitným režimom + nejaké výživové doplnky na tvorbu mliečka, napr. senovka grécka, alebo liek costi by ti mohli pomôcť tvorbu zvýšiť. 🙂 Prajem veľa úspechov. 😉

albao
12. máj 2013

ODsajes 60ml, ale dieta je lepsia odsavacka, ona si urcite odsaje podstatne viac! Len castejsie prikladaj a vela pi, skus mozno senovku a podobne triky 😉 Neprikrmuj, lebo tym zabijes cele kojenie. Cesta od prikrmovania naspat ku kojeniu je tazka.

0550
12. máj 2013

môžem len súhlasiť z albao pretože ak budeš prikrmovať UM tak prídeš potom o svoje a to nebude dobré.To bude len kríza to určite prejde a dá sa to doporiadku uvidíš. Ja som si stím tiež prešla ,stále som prikladala a zlepšilo sa. 🙂

ingmiriama
12. máj 2013

takú laktačnú krízu som prežila asi 3 krát ....tiež som si myslela že mám málo mlieka malý plakal ...ale obkladmi, teplom a stálym prikladaním malého sa to dalo do normálu, myslela som že už budem musieť dávať UM...ale nie kojím do teraz má 20mesiacov

beton
14. máj 2013

pri chorobe moze ist tvorba mliecka dole, ale nie je celkom z otazky jasne, o co ide. pises, ze odstavas. tvorba moze ist dole aj kvoli tomu, ze namiesto dojcenia odstavas. jedine dojcenim, ked je dietatko spravne prisate a efektivne na prsniku pije a prsniky vyprazdnuje sa da tvorba mliecka zachovat, rozbehnut aj obnovit. ziadna odsavacka toto nedokaze, len spravne efektivne sajuce dieta, ktore nepozna flasku, cumlik, klobucik a je dojcene na poziadanie, aj v noci. to je cesta, ako sa vyhnut laktacnej krize a ako rozbehnut dojcenia naplno. tvoj pocit, ze mas menej mliecka nie je smerodajny. to maju zeny casto. podstatne je odsledovat, ake mate prirastky hmnotnosti na poradni a kolko mokrych plienok denne mate a celkovo poznat, ako sa dojcite cez dena a v noci. len podla toho sa da urcit, ci moze byt mliecka naozaj menej alebo sa len prisposobila tvorba. nevieme ani, ake stare je babatko.