Dá sa ešte zachrániť moje dojčenie?

antonia15
8. okt 2022

Ahojte.
Mám 2 týždňové bábätko, ktoré dojčím. Avšak zo začiatku sa mi spravili na prsníku bolestivé ragady. Preto som na ten bolestivý prsník prikladali bábätko menej. Už to mám zahojené, prikladám bábätko rovnako, ale na Tom jednom sa mi tvorí podstatne menej mlieka. Je to už stratené alebo prikladaním sa to dá ešte zachrániť?
Ďakujem.

anavixy
8. okt 2022

Urcite sa to da zachranit, ponukajte ten prsnik ako prvy, pripadne mozete z neho aj odsavat, ale ak dieta dobre saje, je to najlepsie. Dolezite je spravne prisatie, nie len kvoli tvorbe ragad, ale aj kvoli nedostatocnemu vyprazdnovaniu prsnika, v ktorom sa tym padom tvori menej mlieka. U vas urcite nic nie je stratene 🤗

veronika3110
8. okt 2022

@antonia15 mne sa to iste urobilo.. zahojilo sa to Bactrobanom a mám pocit že doteraz mám v ľavom menej mlieka.. ale vždy to stačí 🙂 kojím vždy len z jedného… na jedno kojenie nedávam oba prsníky

hviera81
8. okt 2022

ja som tiez mala pocit ze preferuje jeden prsnik, aj som mala pocit ze v druhom sa tvori menej. ale ako pisu vyssie, zacala som vzdy s tym prsnikom a som vzdy striedala na kojenie. krpec ma vyse roka a kojim rovnako z oboch, nepreferuje uz ani jeden, tvorba v oboch je ok.
ak mas pochybnosti zavolaj si laktacnu, mne poradila striedat v ramci jedneho kojenia oba a zacat tym, ktory je "horsi"

antonia15
autor
8. okt 2022

Ďakujem pekne...prikladám dieťatko najprv k tomu, kde mám menej mlieka, ale odtiaľ musí naozaj ťahať, aby jej išlo a jeduje sa, z druhého sa mi mlieko doslova leje až ju "zalieva", vždy jej až zabehne ... Už na pohľad mám prsia disproporčné, jedno doslova obrovské naliate mliekom, to druhé "normálne" ako pred naliatím, ale mliečko stále ide, len musí naozaj riadne ťahať

antonia15
autor
8. okt 2022

Ako dlho ju nechať na tom "horšom" prsníku?

antonia15
autor
8. okt 2022

@anavixy ďakujem krásne, dúfam, že máte pravdu 🙂

antonia15
autor
8. okt 2022

@veronika3110 ak kojím z toho pôvodne boľavého má málo a musím dať aj z druhého...z druhého jej stačí aj z toho jedného

antonia15
autor
8. okt 2022

@hviera81 ďakujem krásne 🙂

anavixy
8. okt 2022

@antonia15 verim ze ano 🙂 na tom slabsim prsniku ju teeba nechat kym sa odpoji, resp. ked vidite ze uz dlhsie nepreglga (sledujte pauzy v brade), potom na druhy prsnik. Nemusi to trvat 10 minut, ani 20, kludne viac, zalezi aj od vasho pohodlia aj od dietatka. 🙂

veronika3110
8. okt 2022

@antonia15 určite sa to ešte ustali a rozbehne sa aj z toho menej obľúbeného.. veď predsa len 2 týždne je krátka doba

antonia15
autor
9. okt 2022

@anavixy @veronika3110 ženy poraďte ..z toho menej obľúbeného nechce akoby sať, zlostí sa na ňom až tak že mi potom chce akoby "zakusnúť" ďasienkami a tým, že práve tento prsník bol ten s ragadami, bojím sa, že mi zakusne do bradavky a keď to vidím radšej jej vyberiem prsník z pusinky...okrem toho keď je práve na tomto prsníku je to bolestivé...akoby sa jej na tomto nechcelo sať, lebo vie, že z druhého jej doslova tečie...je to možné, že to takto vie?

anavixy
9. okt 2022

Možné to je.. ale myslím si, že tam bude možno sj iný problém, skúšala si rôzne polohy? Môže byť, že ju na tú stranu bolí krk (nieco v zmysle kiss syndromu), alebo proste nejake nepohodlie, alebo sa nevie na ten prsnik dobre prisat, co je aj dovod ragad a moze byt aj dovod toho “vymyslania”, skusila by som napr. futbalovu polohu, ale obmienaj rozne. No deti zvyknu casto preferovat jednu stranu, treba len skusat, vydrzat. Ak by sa to nemenilo, toto by bola vhodná doba aj dovod na vyhladanie LP 🙂 pocas tejto doby, ked z toho jedneho prsnika velmi nesaje, by som ja osobne mlieko AJ odsavala/vytlacala, aby sa tvorba este viac neznizovala.

antonia15
autor
9. okt 2022

@anavixy práveže sa bojím skúšať inak lebo tie ragády boli veľmi bolestivé...práve v tejto polohe - skrížená kolíska sa mi podarilo aby sa lepšie prisala...futbalová lopta mi nejde lebo mám malé prsia

veronika3110
9. okt 2022

@antonia15 mne práveže sa to podarilo upraviť práve tou futbalovou loptou.. nedá sa, ani keby bolo bábätko na vankúšiku vyššie a tak?
Lebo tiež mi nechcela z toho piť ale ona nie že zakusila, ale vrestala a krútila hlavou… tou inou polohou si myslela že je na obľúbenom prsníku a ťahala 😁 a neskôr som ju už uložila tak ako vždy a už nevystrajala..