Ahojte, dcérka má 3 mesiace.. už na začiatku sme mali trošku problém s kojením, malinko mliečka som mala, pila som aj čaj neskôr som si kúpila aj senovku a benedikt na podporu materského mlieka.. len pár týždňov som kojila a začali sme dávať Sunar.. popritom som si odsavala aspoň to malo čo išlo teraz som rada ked 20ml odsajem.. mrzí ma že tak krátku dobu som len kojila..aj keď je to moja vina, mala som si na tom dať viac záležať, viac prikladať .. nedalo by sa to niejako ešte zachrániť?
Vzdy sa mozes pokusit.ak sa prisava,normalne prikladaj,ovela castejsie ako by si davala sunar.ja som rozbehala mlieko po mesiaci,co som cievkovala..skus prejst na cievkovanie,ze UM das cez cievku.. zavolaj si hlavne laktacnu,ta tiez poradi..za pokus par tyzdnov nic nedas,len svoj volny cas a obetu 🙂
@lienka9 ti dobre píše.. Ja som kojila iba z 1 prsníka od narodenia, mala som malo mlieka, vpacenu bradavku nakoniec som kojila 2,5roka. Určite často prikladaj..ked aj každé 2 hodiny.. Nosenie, spoločne spanie, to všetko pomáha.. Určite sa to rozbehne. Nevzdávaj to. Chce to kus obety a trpezlivosti.. Držím palce ❤️.
Máš veľmi malé dieťa, môžeš nechať na sebe dieťa hodiny.
Hlavne noc je kľúčová. O pár dní budeš mlieko predávať ti garantujem. Len treba fakt často prikladať a nechať dlho na prsníku a žiadne fľaše.
Súhlasím, čo baby píšu..veľa veľa veľa prikladať, hlavne v noci sa tvorí viac mliečka, vtedy si aj odsávaj. Dávaj potom Tvoje mliečko z fľašky a potom prsník, keď už sa trošku napapá. Nechaj potom kľudne bábo prisaté dlhšie zakaždým, ono si stále cucne niečo aj medzi spánkom a nebude potom také hladné, ale omnoho pokojnejšie. Cievkovanie bolo pre mňa celé zle, mne fungovalo ležať spolu a nechať prísatú dcérku a mliečko nabehlo koľko som chcela. Veľmi veľmi veľmi dôležité je sledovať si príjem svojich tekutín, mali by to byť 3 L za deň. Ideálne vždy po kojení vypiť 2-3 poháre, mne to tak funguje. A môžeš si kúpiť toto https://www.drmax.sk/organika-materske-mlieko
Sú to vyššie mg, mne odporučili 4/4/4 denne a super všetko zafungovalo, keď som potrebovala.
Za mňa teda - trioherb na začiatok plus prisatie plus veľa tekutín a pohoda, bude to ok
prepáč, nechcem aby si bola sklamaná ale je možné, že to nepojde. nech urobíš čokolvek, niekedy to nejde. tieto garantované rady ber s rezervou. mala som dieta na sebe a na prse pomaly 12 hodín denne a nič.
týmto ťa neodhováram, aby si to skúsila, ale mňa to trápilo, že to nejde a všetky tieto pokusy len predlžovali to trápenie
@kitycat no pokúsim sa .. ale dnes ráno napríklad spapala 150ml sunaru, a keď si ju skúsim priložiť tak je nervózna že jej nejde toľko mliečka.. skúsim si ju častejšie prikladať uvidím čo s toho bude
@lienka9 ďakujem, pokúsim sa.. a uvidím teda že čo to spraví
@jj298 no mňa to tiež trápi že takto skoro jej už dávam sunar, keď som ju na zaciatku kojila tak to vzdy aj hodinu som ju kojila a bolo jej malo .. a mne to tak vždy ľúto bolo že plakala skúsila som jej dať sunar a bola potom už taká spokojná a aj lepšie spala..
@ludmikla ja práveže vody pijavam vždy dosť ,,okolo 2,5 litra dám.. keď aj 2 litre si myslím že je dosť ale je pravda ze keď som ju kojila aj hodinu niekoľko krát denne tak som to začala vzdávať lebo ozaj som mala menej mliečka no neviem no
@sono2 práveže ona znervoznie že jej nejde toľko mliečka a vykruca sa.. no asi na začiatku som sa tomu mala viac venovať no..mam prvé babatko tak .. asi som to nemala hneď vzdať teraz sa to už horšie napráva
Tak sa s tym netrap.ja som tiez pri prvom mlieko stracala,pri druhej som kojila rok a pol do odstavenia.niekedy to ide,niekedy nie.ak sa ale chces este pokusit je to fajn,ale nie na ukor stresov a vycerpania..
@kitycat práveže prisať sa víkend vždy ostane nervózna že jej ide malinko mliečka
Ano aj ja som kojila aj hodinu, hodinu a pol som ho mala na sebe. Ale to dieta samozrejme cely cas nesaje a vacsinu sa iba hra. Takze to nemalo ziaden efekt iba som bola zdeptana ze len kojim a nic z toho, pila som 3l denne aj kojace drahe caje aj vineu…aj uzivala senovku aj jedla kminovu polievku aj hroznovy cukor. Spavala som pri nom hola, menila polohy ale jednoducho som citila ze tie prsia boli prazdne. Bolo mi to velmi luto a keby dostanem tu moznost hned sa k tomu vratim ale zariadila som sa tak aby som si uzivala vyhody nekojenia. Teraz je napapany za 10 min a mozme sa spolu hrat🙂
Ja som prvu dcéru da s apovedat ani nekojila. Mozno 3 tyzdne som sa snazila. Ale neslo to velmi. Nechala som to tak. Za tie 3 tyzdne som si uzila tolko trapenia a placu ze ked sa na to spatne pozriem tak skoda casu. Mala vzdy len plakala a ja s nou. Neustale upchaté mliekovody. Stale som len v sprche masírovala. Cele noci a manzel so mnou a rano isiel dobity do roboty a ja s urevanym a hladnym deckom cely den. Doktor povedal ze to nema vyznam a dal mi lieky na zastavenie mlieka.plakala som zaseale uz aj rodina bola za ukoncenie toho trapenia. Odvtedy co bola mala na nutrilone hovorim ze sa nam zacal ozajstny zivot. Konecne pohoda.... Teraz mame druhe dieta. Ma 3,5 mesiaca. Velmi som chcela kojit, snazila som sa nerobit tie chyby ako predtym ale aj tak to nejde bez problemov. Zo 30 raz som uz mala upchaty mliekovod ale uz sme prisli na to ako to odblokovat do hodiny. Uz na to mam aj nervy, lebo akonahle menej pijem tak uzs ato odzrkadluje na tvorbe. Ja tym bludom neverim ze koza na kozu...mozes si aj dieta na hlavu polozit a ked to raz nema ist tak to nejde. Je tu vela pribehov zien ako nosia, telo na telo,spia s dietatom a vela prikladaju anejde to. Ani mne neslo. Musim brat homeo inac nemam mlieko. Ja osobne si myslim ze je to hormonalnym zasobenim a vybavou niekotychzien. A Také ako ja napr ze beriem hormonalnu liecbu vyse10 rokov...skratka take sa chvilu potrapia a potom skoncia do pol roka. A nepomozu ani tie rady a ani premudrele 'certifikovane' poradkyne ktore vedia len cievky strkat detom do pusy. Moj syn rici ked je cievka len v jeho blizkosti. Cize za mna tolko. Nevycitaj si nic. Porodila si dieta a vdaka tebe ma zivot a ci ma sunar alebo tvoje mlieko je uplne jedno. Keby si sa opytala niekolkych matiek ci ich deti co bolo kojene su zdrave alebo nemaju ekzemy tak uvidis ze su chore rovnako ako ostatne deti co dostali flasku. Osobne mam taku v rodine co sabije do prs ako je materske mlieko to naj a jej syn 10 mesacny ma ekzem. Takze tolko. Inac nasa nekojena dcera do roka nebola ani raz chora. A to niesme typy ze sedime s nou len doma. Práveže Celú matersku som sa s nou furikovala hore dole...zhrn si pre a proti a rozhodni sa ci ma vyznam sa prapit ( aj dieta ktoré je uz naucene na flasu). Este len tolko dodam ze takmer 4 mesuace kojim ale nikdy ked niekam ideme su niesom ista ci budem mat mlieko tak nosim si odsate so sebou. To nieje tak ako sa hovori zekedykolvek vytiahnes a mas...to je len nasa predstava. A vzdy kojim len doma.maly potrebuje klud na to...takze ziadna extra vyhoda.
@mionag prepáč, ale úplne zbytočný tvoj vylev.
Ona dojčiť chce, respektíve to zachrániť a ty ju akurát tak odrádzaš.
Ja som v 8 mesiacoch dokonca so štrakom skoncovala. Pochopila konečne, že cumel mi spôsobuje len trápenie, koža na kožu funguje a moja výbava sú ledva jednotky a mlieka som mala kvantum.
Od začiatku treba prikladať, nechať dlho na prsníku, neviem aký máš problém, možno ten ti bránil dojčiť možno cumel v pôrodnici, možno fľaša, možno časovanie dojčenia, žiadne alebo málo nočného dojčenia. Ťažko povedať.
Ešte dodám, že som 18 mesiacov nosila prsné vložky pri prvej pri druhej menej a nikdy fľašu nepoužila. Moje deti mali pôrodné váhy 4,4 a 4,6kg
@sono2 hej mozno zbytocny. Ale kazdy mozme mat svoj nazor. Ja som tiez chcela kojit aj pri prvej aj teraz ale uz to vidim viac realisticky. Ked raz dietatu dava neviem ako dlho flasu tak jej tu nakecate ze sa vsetko da len treba prikladat. Ja som prvu prikrmovala flasou a prikladala a nedalo sa. A autorka cely cas ma dieta na flasi, tak je mi aj luto ze jej tu vytvorite iluzie zeurcite to pojde. A nikto nepozera na to co si preziva to dieta, vlastne ho uz bude trapit. Lebo to male chuda nevie ze ten prsnik(prazdny) je to najlepsie co mu jeho matka moze dat. Ono len vie ze je hladne. A takym stylom kym sa jej znova rozbehne mlieko bude este dlho hladne. A s tym bude koooopa problemov. Ale nikto jej to realne nenapise. Tak som napisala ja. Ale viem ze sa to nehodi...prepacte, uz budem ticho.
@mionag ale ty všetko vyraciaš, čo bežne funguje, čo u mňa fungovalo. Jasne, že fľašou to začína, lebo veď to nemôže vadiť, lebo veď kamarátka to tak praktizuje a jej ďalšia tiež a ďalšie tri rovnako.
Lenže ďalšej to môže urobiť úplny škrt ako mne napríklad hlúpy cumeľ patálie s dojčením, Lenže ja som veľmi chcela a vydržala dojčiť v polospánku v 8 mesiacoch zahodila cumeľ a dcéra sa zrazu začala dojčiť na požiadanie.
@sono2 nevyvraciam vsetko. Len som napisala skusenost. Mne vela veci nepomaha. Uz som isla skoncit a sesterka odporucila homeo- len toto mi pomohlo. A tiez snaha zachranit to lebo maly nechce flasu. Cize ja ju neodradzam, len pisem ze svet urcite nespadne ked s ajej to nepodari(lebo nie kazdemu sa to nepodari) cizeto bolo na povzbudenie., Nakolko pisala ze je smutna z toho. To je vsetko. Je mi to luto zeto vyznieva inac. Mier.
@sono2 utisit ano. Aj ked uz je velky rev tak nas kasle aj na cicku. Uspatie na 100%. Skor s abkjim ako ho uspim potom ked mlieko nebude. A uspora neviem. Mne laktacna povedlaa ze mam brat 3*4 senovku a benedikt a aj rak mi to nepomahalo. Cize ti nevyjde jedno balenie na tyzden. Cize minimalne 20 € za bylinky tyzdenne...to nieje uspora. Teraz beriem homeo kt je lacnejsie. Zaujimave ze LP to nikdy neodporucaju...za 4 € mi to vyjde na tyzden. A funguje. A ked kupujes matysaka a vineu a neviem co este tak kto vie ci to je uspora. Ked to ide samo tak vtedy je uspora.
@mionag ja píšem o sebe.
Ja keď tak čaje som si kupovala. Ale ja som mala na prsníku dcéry fakt často, v noci často.
Moje chvala bohu takto neričiavali.
Noc bez prsníka bol už keď chápali a rozumeli.
Ja som dojčila fakt dlho. Áno bol problém že už nebol prsník ale zvládli sme to. Mladšia je menej tvrdohlava troška bolo plaču a pristala na ruku.
Moje majú deky od narodenia, tiež veľká pomoc.
No a staršia, inklinovala k tatinovi keď nebol prsník.
Mladšia chce doteraz len mňa, zaujímavé. Pritom by som povedala, že ho ľúbia viac.
Niektorym zenam ide kojenie same, inym po par dnoch snazenia, ine si to musia "vydriet". A su aj take, ktore napriek usiliu neuspeju. Moja skusenost: kojila som prve dve deti par tyzdnov. Pri tretom som si povedala, ze spravim aj nemozne, aby som plne kojila. Rodila som sekciou a syncek musel kvoli pluckam do inkubatora. Prvykrat mi ho prilozili po 10 dnoch, dovtedy som si v pravidelnych intervaloch odsavala a nosila sestrickam k inkubatoru na krmenie. Rodili sekciou v ten isty den dalsie dve mamy, tiez deti v inkubatore. Odsavali sme si v rovnakych casoch (pol hodinu pred tym, nez mali deti cas krmenia), rovnako dlho, mali sme rovnaku nemocnicnu stravu. Obe mamy po 4 dnoch museli kupovat sacky na mlieko do mrazu, lebo nevedeli, co s tym, kazde 2 hodiny po 200ml. Hotove mliekarne. Ja som na 10.den horko tazko vydolovala 40ml. Takze ked mi niekto povie, ze treba len vydrzat a neskoncit, nie je to rovnako tazke pre vsetky mamy..pri mojom tele by rozbehnutie plnej laktacie trvalo mozno 2 mesiace s tym, ze dieta nonstop na prsiach. Realita je vsak taka, ze dalsie 2 male deti mamu potrebuju tiez a cuduj sa svete, domacnost potrebuje gazdinu, manzel potrebuje zenu a ta zena by sa tiez chcela aspon trochu najest a trochu si pospat. Kojenie? Pre niekoho prirodzene, pre niekoho nepredstavitelna drina, ktorej treba obetovat vsetko ostatne.
Vsak zacni prikladat, babatko musi aktivovat tvoje hormony. Hlavne sa musi spravne prisat