Dá sa ešte rozbehnúť dojčenie?

4. apr 2024

Ahojte. Stala sa mi taka vec.
Sviatky, nevyspate noci, celkovo stres a všetko zo všetkým a ja mam zrazu malo mlieka. Mala vypije cca 130ml kazde 4 hod a ja vytiahnem odsavackou max 140 za celý deň. Predtým som ešte aj odkladala do chladničky a teraz jej musím dávať nutrilon. Poraďte čím by som ešte mohla rozbehnúť kojenie. Beriem benedik a senovku, pijem kojo čaje aj prikladám a odsavam stále. Myslíte že sa to da ešte zachrániť? Ďakujem.

anabela_a
4. apr 2024

A koľko má bábätko? Ak by si chcela plne dojčiť, myslím, že jediná možnosť by bola dokrm dávať iba cez cievku na prsníku. S tým by ti vedela pomôcť laktačná poradkyňa. Bez toho pri takých množstvách úprimne už asi nie. Držím palce

kiki68
4. apr 2024

Kazdych 15 min prikladat, aspon tak mne hovorili. Ze ked neprikladas casto a odsavas, tak to ide ta produkcia dole

0silvia0
4. apr 2024

spať s dieťaťom v posteli a často prikladať

autor
4. apr 2024

@anabela_a 2 mesiace. A stalo sa to zrazu
Behom pár dní mlieka malo.
Ona na prsníku nechce byť, zlosti sa. Čiže sme fungovali doteraz na odsavacke.

0silvia0
4. apr 2024

To je bezna laktacna kriza, to sa da rozbehat

autor
4. apr 2024

@0silvia0 ano? Čiže odsavat co najviac? Alebo ako si pomôcť.

nevenka
4. apr 2024

Este si kup Moringu, senovka a benedikt boli pre mna vyhodene peniaze, ale ta moringa, to bolo super.
Ale v 2-3 mesiacoch moze prist taka ta kriza, to sa da prekonat podla mna.

nevenka
4. apr 2024

No a odsavat, odsavat...

0silvia0
4. apr 2024

ja som to mala pri oboch deťoch v takomto období. Týždeň som len kojila, každých 10 minút, vo dne, v noci, nič iné som nestíhala, ale nedávala som umelé mlieko. Po týždni sa mi mlieko vrátilo a dojčila som jedno dieťa 18 mesiacov, druhé dieťa 3 roky.
Ja som neodsávala, veď nebolo čo, prikladala som dieťa, keďže mlieka bolo málo, chceli častejšie sa dojčiť.

mullerova46
4. apr 2024

Skúste prikladať bábätko v noci vtedy je v polospánku a možno sa vám podarí dojčiť tak a aj zvýšiť tvorbu

kiki68
4. apr 2024

@0silvia0 mam podobnu skusenost, nakoniec som kojila 3,5 roka 😃

0silvia0
4. apr 2024

@kiki68 tak dúfam, že sme autorku povzbudili😍

enoula
4. apr 2024

Z flase ide lahko a rýchlo mlieko. Dieta sa na prsniku viac trápi, preto sa mozno jeduje. Ono vie vytiahnut viac ako ty odsavackou, len musi tahat.. takže asi obmedzit co nakviac flasu a prikladat casto a klud v hlave. Ono to nejaký cas bohuzial trva...prikladaj kazdu hodinu kľudne, ak spi, odsavaj...v tomto obdobi sa aj ustaluje uz tvoje mlieko, aby ho bolo tolko, kolko je dopyt.. takze len vydrzat, drzim palce

cookie29
4. apr 2024

je to normalne... prvych cca 6 tyzdnov je nadbyok mlieka, kym sa tvorba ustali. A ak dieta ide z flase, tak sanie cez cumlik a sanie z prsnika su dve uplne ine veci a opacne... navyse z tej flasky to ide samo a z prsnika je to unavne... takze casto dojde k mensej stimulacii zo strany dietatka a prejavi sa to az casom, co mi pride v tvojom pripade logicke, ked spojime dvoje. Ano da sa to rozbehnut vacsinou, ale nie je to jednoduche, takze prikladat prikladat prikladat, najma v noci, v polospanku. Vyhodit flasu, cumlik atd. A eventualne laktacna