Cukor pri dojčení

16. sep 2023

Mamicky chcela by som nahradit biely cukor za iny. Trstinovy je lepsi alebo co mi poradite ? Vopred Ďakujem 🙂

stellarstar
16. sep 2023

Nie je biely zdravší ako hnedý? Veď hnedý cukor je v podstate len karamelom ofarbeny cukor

pribinak
16. sep 2023

Med

majlo1234
16. sep 2023

Vsetko je to cukor, ci je to med, ci trstinovy, ci biely. Co sa tyka vyzivy, mozno cakankove sladenie, kedze je to vlaknina. Inak je to jedno, daj si, na co mas chut

luliu
16. sep 2023

Trstinový a repný cukor je absolútne to isté, stále je to 99.8 % sacharóza

ildiko36
16. sep 2023

Ked to chceš kvôli tvorbu mlieka je to lepšie ale kup si trstinovy cukor normalne v činskom obchode kde predávajú potraviny, nie našu, oni maju originálný.
Jeden dobry recept čo mi poradila kamoška,
prevariť ich ryžové víno cca 3dcl s trstinovým cukrom daake 3velke lyžičky a do toho dať 4-5 vajíčka, otrasne to spolu chutí ale pomaha.S varením sa z vina vyjde alkohol.Ja som to spolu nedokázala zjesť, urobila som praženicu a s tim som to zapila.Prvy krat ma to prehnal ale uz potom nie.Hned sa mi nalili prsia s mliekom.,
Keď chceš len kvoli tomu aby bolo zdravšie tak si daj med ale si kúp dobrého včelára nie z obchodu

luliu
16. sep 2023

@ildiko36 to ako naozaj? Pravý trstinový cukor u Číňana a v Tesco predávajú aký? Falšovaný?

ildiko36
16. sep 2023

@luliu ťažko ti to tak vysvetliť to musiš vydieť, aj konzistencia aj farba je uplne ina.

luliu
16. sep 2023

@ildiko36 je to sprostosť, mne to vysvetľovať nemusíš. Keď má inú farbu a ešte aj konzistenciu, tak tomu "pravému čínskemu" by som sa vyhla oblúkom.

ildiko36
16. sep 2023

@luliu na fotke to tak dobre nevydno ale je to skor do cervena ako do hneda, toto je praskovy hnedy cukor a i cena je kus drahšia.Oni maju zdravsie niektore potraviny, mám kamošku z činy viem čo vsetko varí a čo všetko ako chutí. A oni strasne malo sladia a solia .
Len preto lebo je činske neznamena že nemôže byť kvalitne, ti sa len vyhni kludne tym potravinam, nie tebe som venovala príspevok ale autorke a ona nech si sama zváži či to vyskúša alebo nie.

viestta
16. sep 2023

@ildiko36 dnes je na nasom trhu ovela viac trstinveho cukru ako repneho, aj ten biely, rafinovany je castokrat trstinovy. Rozdiel medzi hnedym a rafinovanym bielym cukrom je len ten, ze biely sa ocisti od zvyskov melasy z vyroby. V hnedom, prirodnom alebo hocako sa ten cukor nazyva je len velmi maly podiel melasy, niektore su dokonca prifarbovane karamelom, nie su to prirodne nerafinvane cukry. A aj nerafinvany cukor obsahuje 99% a viac sacharozy a to moze pochadzat aj z trstiny aj z cukrovej repy.

rebrambora
16. sep 2023

@stellarstar hnedy cukor ziskava bielu farbou rafinaciou.

@autorka ide o mnozstvo. Je jedno, v akej forme cukor prijmas. Ja pouzivam flav drops a xylitol, ale len kvoli tomu, ze mam vysoku fyzicku aktivitu a jem vela.
Ak chces biely cukor nahradit inym kvoli chuti, tak ok. Zdravsia z toho ale nebudes a ja osobne pocas dojcenia sa snazim babatku davat vsetko bezne.

luliu
16. sep 2023

@ildiko36 pochop, že cukor je cukor, na ňom nemá byť čo zdravšie. Je to čistá sacharóza, či ho kúpiš v Číne, na Kube alebo na Slovensku. Je to stále to isté

siska53
16. sep 2023

@stellarstar je hnedy cukor, ktory je sfsrbeny karamelom, to aj na nom pisu. Potom je trstinovy cukor, nekaramelizovany, cim.tmavsi, tym viac melasy obsahuje a ta uz ma vela prospesnych latok..

siska53
16. sep 2023

Ak chces nieco zdravsie, tak med alebo priamo melasu, prip. brezovy cukor. Ak sa rozhodnes pre hnedy cukor, pozri, ci je karamelizovany ( to neber, lebo to je to iste ako biely cukor) alebo ci je hnedy preto, lebo sa mu zachovala aspon cast melasy.