Cuckanie mliečka v noci

mauduska
7. jan 2025

Ahojte, z vašich skúseností - potrebuje polročné dieťa v noci cuckať mliečko? Mám dojem, že syn má dojčenie len ako spôsob zaspať, reálne podľa mňa skoro vôbec necucká, pred spaním sa naje fakt veľa. Niekedy v noci cucká každú hodinu, aj častejšie, som z toho dosť vytretá. Zvažujem, ako to riešiť, či ho radšej skúsiť zobrať na ruky a uspať s cumlíkom, nech si aspoň trošku odvykne? Ako to mali vaše detičky?

lienka_anulienka
7. jan 2025

Môj syn má 17 mesiacov a ešte jedenkrát nad ranom si to zvykne cicnut... Nemylsim, ze je to hlad , lebo je to zvyčajne v rovnakom čase ale tak co narobím... 😀 Keď mal pol roka, to sme ešte len začínali s prikrmami, vtedy cuckal 2x v noci 🙂. U vás keď je to take časté, ze každú hodinu, asi bude problém inde, nemyslím, ze je to hlad.

t1nusa
7. jan 2025

@mauduska súhlasím s názorom že nejde o hlad… možno skôr regresia, zubky alebo jednoducho potrebuje cítiť tvoju prítomnosť… moja ma 1 rok a 8 mesiacov a dodnes v noci cucká a nie iba 1-2x ☺️

kitycat
7. jan 2025

Ja som po case zistila, ze to je taky ukludnovak a ofpajáa som od prsa s malickom 🙂 dudlik nemame

mauduska
autor
7. jan 2025

@lienka_anulienka @t1nusa ďakujem za názory. Ja si tiež myslím, že to nebude hlad, on niekedy ozaj pocucká len zo 5x a spí ďalej, málokedy reálne počujem, že čosi aj prehltne.

@kitycat skúsim mu dať do úst prst keď sa zobudí, možno to bude stačiť 😅

kubkovan
Včera o 05:27

Ja sa sem pripnem, lebo naša je 5 mesačná a na UM no v noci je hore aj 10x čo sa tvári že chce mliečko, ale vypije fakt, že 10-20ml a potom už len žužle. Cumlíky vyskúšané naozaj rôzne a ani jeden nemal úspech.