Costi na tvorbu mlieka - aké sú vaše skúsenosti?

gunzburg
15. júl 2020

Ahojte, aké máte skúsenosti s ,,Costi,, na ktorý deň ste mali viac mliečka 🙂

evitka83
15. júl 2020

@gunzburg mliecka som viac nemala, ale uhnala som si tymi liekmi crohnovu chorobu

stefi_k
15. júl 2020

No nemala by si dojčiť keď uživaš donperidón. To je už asi zdravšie pre to dieta, ked mu daš um. Jak sa napchať liekom o ktorom sa zvažuje jeho stiahnutie z trhu. Inak mliekom ho berie aj dieta v ojedinelich pripadoch sa uvadzaju poruchy srdečnej činnosti.

majah212
15. júl 2020

@gunzburg ak nemas ide zdravotne tazkosti ktore musis liecit danym liekom, tak ho neuzivaj. Zvaz ine moznosti zvysenia tvorby mlieka.

sionell
15. júl 2020

Ja som ho nastastie nepotrebovala ale co viem tak do par hodin az dni. Urcite by som ale najprv skusila najst 2-3 laktacne poradkyne a nechat si prisatie skontrolovat nimi, jedna poradkyna pomoct nemusi. Mne sa po uprave prisatia zvysila tvorba do 3 dni. Ide doslova o milimetre (horna + dolna pera musia byt vypchate smerom von, nie vcucnute, brada dietatka ma byt zapichnuta hlboko v prsniku - pohyb brady v prsniku sposobuje lepsi tok mlieka a vyznamne zvysuje jeho tvorbu). 1 navsteva stoji par eur a je to lepsie nez brat liek, ktory ovplyvnuje hypofyzu. A skutocne sa uvazuje o jeho stiahnuti trhu, momentalne je vyzva na zbieranie dat od pacientov: https://www.adc.sk/databazy/produkty/pil/costi-...

ruzasipova
15. júl 2020

Ak si vyskusala naozaj vsetko ako ja (aspon 2 laktacne, vitaminy a ine nezmysli od vymyslu sveta), spravne prikladanie, atd a tvorba sa napriek tomu nezvysuje a naozaj moc chces dojcit, costi je posledna moznost. Ak ti ju vsak ma kto predpisat. A mne sa zda, ze zaberali takmer okamzite...teda nepamatam si, ze by som sa trapila s nejakym nastupom po tom, ako som ich zacala uzivat.

katulienkax
15. júl 2020

Fuj ak si chceš otráviť dieťa chémiou z liekov tak do toho

katulienkax
15. júl 2020

Brat chémiu na dojčenie hnus to radšej um ako zaočkovať to nedáte ale pchať do seba costi to áno ?

orsi_h
15. júl 2020

Prosím, nie.
AK chces,poslem ti k tomu odborný článok.

chapem ze je to tazke ked nejde dojcit ale dojcenie nie je vsetko.

clevertina
22. júl 2020

Ahoj, mne laktačna kázala na tvorbu brat Trioherb. Predtým som skúšala benedit a senovku. (Tie tiež pomohli,ale pri zápale som ich vysadila a zrazu skoro úplne stratila mlieko) Ten Trioherb má ešte morengu naviac. A vraj je silnejsi. Brala som 3x denne po 2 tablety. Pomohlo mi to ale až po 3 týždňoch užívania.

sasha871
12. jan 2024

@clevertina ahoj a nepamatas si ci tvorba bola lepsia stale pri užívaní? Alebo sa stalo ze klesla? A co ked si vysadila?alebo si brala potom az do konca dojčenia?

clevertina
17. jan 2024

@sasha871 ahoj, tak to bolo ešte pri prvom dieťati. Postupne som ho potom vysadzala a tvorba neklesla. To dojčenie bolo ale ešte dosť dlho také,že som dojčila dlho (bežné skoro hodinu) a často i každé 2 hodiny. Nikdy toho mlieka proste nebolo veľa. Postupne sa to ale nejak stabilizovalo a dojčenie trvalo kratšie i keď stále to bolo veľmi časté dojčenie. Malá sa dojčila 2 roky.
Pri druhom dietati som si myslela,že to pôjde už ľahko. Ale bol to tiež boj. Malý veľa spal a dojčila som na požiadanie, no tvorba mlieka klesala,lebo pil vo veľkých rozostupoch. Moja chýba,že som aktívne častejšie nenukala. Až bol taký chudý a tvorbu nešlo rýchlo zvýšiť že sme museli začať rýchlo dokrmovat. Tentokrát Trioherb vôbec nepomohol ani senovka, nič. Snažila som sa este ten pover pumping, ale 3x denne po hodine oddávať, to proste nešlo. Odsavala som aspoň večer keď šiel spať a bola taká dlhšia medzera v pití, aby bol stále odber. Ale už to nejak super nikdy nestuplo. Ostali sme na kojeni a prikrmovani a cez noc len kojenie. Postupne ako som v 5m zaviedla prikm bolo UM menej teraz má 9m a pije UM tak 1x denne ak je smädný na prechádzke, ale uz veľa je. Je s neho teraz taký poriadny papkač. Spätne si myslim,že sú to vyhodené peniaze za stie bilinne teblety, ak majú efekt, tak veľmi malý.