Čo zaberie na zastavenie tvorby mlieka?

robinotina
3. okt 2017

Maminky,prosim vas poradte,mam taky problem,zo dna na den sa mi maly odstavil :( nechapem,ale je to tak,ma 10 mesiacov,neviete ci mi najlepsie zaberie na zastavenie mlieka a uvolnenie prsnikov?dakujem

lesy
3. okt 2017

a ty ho chceš odstaviť, alebo by si rada ešte dalej dojčila? Lebo ak chceš ešte dojčiť skús si niečo prečítať o dojčenskom štrajku, može to byť aj to. Menštruáciu si už mala, lebo aj v takom prípade deti odmietajú mlieko.
V každom prípade ja by som mu ponúkla v noci alebo v polospánku prsník, aby odsal mlieko a uvoľnili sa prsia.

lubka3232
3. okt 2017

ja som pocula o mäte, ze je na znizenie laktacie, ale nemam to odskusane. inak odsavat v coraz vacsich intervaloch a mlieko skoro odide, pripadne sa tusim da ist pichnut injekcia na zastavenie laktacie.

robinotina
autor
3. okt 2017

@lesy rada by som ho dalej dojcila,ale od pondelka rana sa mi uz nic neprisal a jaci co i len uvidi prsnik,myslim,ze z jeho strany je to ukoncenie...len skoda,ze nie az po roku,nechapem ako sa tak rozhodol zo dna na den :( ale tie rlaky v prsiach neprajem nikomu,plne dojcene dieta s prikrmamy zrazu prestane pit..je to strasne :( cyklus mi uz nabehol skor, v tom to asi nebude,v noci som skusala,bez sance,ani polozit dole k hlahlave ho nemozem,hned sa jeduje.Laktacna mi vravela,ze to bude tym,ze mi vela uz papal..neviem

robinotina
autor
3. okt 2017

@lubka3232 oki skusim tu matu,dik za tip...odsavam do uvolnenia,ale mam uz riadne hrce v nich,ktore nejsu uvolnit,boli to ako svina

luba41
3. okt 2017

@robinotina vela príkrmov, málo dojčení cez den..a ak bol aj cumel k tomu a flaša s čajom-tak nič iné mu neostalo..ved si odsávaj svoje mlieko a dalej dávaj z flaše..ked tak 3 x denne budeš odsávať, mlieko bude stále a nemusíš zhánať iné ..

lubka3232
3. okt 2017

nie je zac, tie hrce skus ponahrievat a postlacat nech to mliecko vyjde. verim ze je to bolest, ja som mavala casto zablokovane mliekovody. to je tiez chutovka :(

robinotina
autor
3. okt 2017

@luba41 No prirkmy mi pekne papa,no to som ani netusila,ze mi to moze az tak narusit kojenie,ze sa odstavi..ved dieta uz potrebuje v takom veku aj papat a ze mi pekne papal,som sa len tesila..lebo je dost chuducky..flasa u nas ziadna ani caj,ledva na lyzicke som do neho dostala nejakuv vodu za cely den...stale na pitie mal len prsnik,preto nechapem...noo aj by som si odsavala,ale strasne tlaky mam a neskutocne ma bolia prsia,navaly..nie je to sranda,ked zrazu ti niekto prestane sat...vobec s odsavackou mi nejde tolko mlieka dostat,kolko by mu trebalo a je ho tam urcite,lebo prsia su plne,az hrudy..ale od porodu ja som mala problem odsat si viacej...a dalsi problem mam co dalej mu davat no..zvazujem kozie

vanesanova
3. okt 2017

Ak chces dojcit dojci este zniz prikrmy na minimum skus s nim spavat v jednej postely a cez den nos v satke alebo nosici viac fyzickeho kontaktu treba a hlavne si zozen laktacnu je to strajk my mame 8 mes.a to iste ☹ ale nevzdavam to a ideme dalej.drzim palce a vela trpezlivosti urcite to nie je odstavenie je to strajk.ten sa da zvladnut ale chce to vela nervov ak mas vela mlieka gratulujem ja mam malo takze este aj to a zvysujem bylinkami ty si odsaj ale len do ulavy lebo ak zacnes odsavat vela a casto laktacia sa este zvysi

robinotina
autor
3. okt 2017

Prosim Ta pomoz mi,veeelmi ho chcem dalej dojcir,ale ako ho nenasilne naviest k tomu,ze sa ma kojit?Ked nemam sancu ho prisat...spava s nami v posteli,nosic mam,nechce tam byt ani za nic,chvilku a koniec,nikdy tam nechcel byt...a vy sa uz kojite dalej?Prekonali ste to?Noo a co sa tyka mlieka,od porodu do polroka som bola tiez len na bylinkach..len sama si myslim,ze mam ho dost teraz...fakt neviem ako ho namotivovat k prsniku..som ostala riadne v soku,rano sa zobudime,este v tu noc vkuse sa dojcil a zrazu nic,odvtedy ani vidiet prsnik :(

katka0905
3. okt 2017

@robinotina a nebol tesne predtym, ako sa odstavil, na ockovani?

vanesanova
3. okt 2017

@robinotina zajtra ideme ku laktacnej zajtra ti napisem nevzdavajte to drzim palce nebud smutna najdi si laktacnu a ak to nepojde tak nepojde svet sa nezruti ved nebudes o nic horsia maminka dala si mu velmi vela 10 mes.je krasa!nam to zacalo prikrmami a v 7.mes.som dostala kramy a je to v riti...cez den nechce ani za nic aspon vecer a v noci pekne pije no a ak vam to nepojde kup dobru odsavacku epektricku a odsavaj a davaj mu aspon tvoje mliecko z flasky aj to je moznost aspon do toho roka keby mal to materske bolo by super nas cakaju este 4 mes.dufam ze to zvladneme.prikrmy by si mohla kludne na dva dni aj vylucit uplne uvidis ci nebude chciet potom....v amerike davaju dojcenym detom prve prikrmy ze az po dvoch rokoch lutujem teraz ze som mohla aj ja pockat s tym jedlom este ☹ ale hlavu hore nic sa nestane ked nebudes kojit su deti kt.su kojene 2 tyzdne a su v pohode potom si vase laskyplne chvilky mozte vynahradzat aj inac budete sa viac tulkat maznat 😉

vanesanova
3. okt 2017

@katka0905 to nie je urcite odstavenie je to strajk babo sa dobrovlne odstavuje az po dvoch rokoch....

lesy
3. okt 2017

Je to veľmi náročné, rozumiem ti. Mám tri deti, každé som dojčila, to tretie ešte stále dojčím, a s každým som prežila štrajk. U prvého som to znášala zle, ale prekonali sme to. U druhého som to prežívala ešte horšie a to sme neprekonali. Takže pri treťom dieťati a jeho štrajku som si povedala dosť a snažila som sa byť čo najviac v pohode a uvoľnená, usmiata, aj napriek tým všetkým problémom. Dieťa najviac potrebuje spokojnú maminku.
A ešte čo mi pomohlo aby sa prisalo dieťatko pri štrajku: okúpať sa spolu, pritúliť, pomojkať, tancovať s ním, blázniť sa, štekliť ho a tiež zmeniť prostredie, ísť von, do lesa a skúsiť priložiť tam, alebo v inom byte, s inými ľudmi - napríklad u starkých, kamošky a pod. Držím palce.

ukulela
3. okt 2017

@robinotina hlavne si "opatri"prsia. ked ti nejde odsavat, musis nahriat -trebars tou infralampou ak mas, alebo v sprche co najteplejsou vodou a mlieko musi ist von ... zeny si davaju tusim aj tvaroh, pisu, ze kapustne listy, ked maju problemy s plnymi zapalenymi prsnikmi ... ja som na zaciatku dojcenia mala par krat octanovy obklad, ked som mala plne a bolave, no to treba dobre zmyt a davat pozor, aby sa nezamastili octanom bradavky, a dietatu ocot smrdi, rpeto poradne umyt ...
ako mu od pondelka davas pit? ked nepisje mlieko ani vodu, aby ti neostal dehydrovany ... skus nurofenovou striekackou po troske davat (ci uz vodu, alebo odsate mlieko)
ateda ak chces este kojit, kym sa neprisaje, odsavaj (a davaj z flasky, lyzicky ...) kym mas svoje, s inym nespekuluj.
a nejedla si nieco? nepouzila novy krem, deodorant?

chrissie_kf
3. okt 2017

@robinotina len sa prosim ta nedaj nahovorit na take hluposti ako nedavat prikrm a namiesto toho dojcit alebo pokazit pekne rozjedene dieta. Ak chces dojcit dalej dojci este, masiruj prsia , odstiekavaj , odsavaj aby si si udrzala laktaciu a pockaj chvilu mozno este prejavi zaujem, ale o bude situacia kedy to bude potrebovat. Ale urcite sa neryp do stravy ked dietatu chuti papat.
Dietatu po pol roku nutricne materske mlieko nestaci . Niektore deti potom nechcu celkovo mlieko , treba nahradit mliecnymi vyrobkAmi inymy . Su deti rozne.

kikina84
3. okt 2017

@robinotina mne moja mala odmietala mlieko v 8 mesiaci .vypluvala to.. prešli sme na plno na stravu..a bola spokojná.. niektoré deti si takto samé vyberu s tým nič nespravis

robinotina
autor
3. okt 2017

@katka0905 nie neboli sme ockovani

meggyinka
4. okt 2017

@robinotina mozno ma 90% mamin odstreli ale ak sa odstavil sam tak ho uz nemorduj a nasilu nenut. O par mesiacov by si hladala rady ako co najrychlejsie a bez placu odstavit kojenie. Proste niektore deticky su take ze im viac chuti obedik a to bud rada. Moja ma 14mes a za cely den zje len ranajky pretoze sme odstavili nocne kojenie a boli to 4 dni kruteho placu..tak bud rada. Dala si mu za tych 10mes dostatok. Po roku by ti aj dr.povedala ze mozes odstavit.

lucinocka
4. okt 2017

@robinotina zeleny petrzlen do podrpsenky...funguje

vanesanova
4. okt 2017

@robinotina ahoj dosla som od laktacnej je to strajk mam castejsie prikladat nie na silu a vzdy ked ide spinkat teda vypozorovat na nom vzdy unavu a ked je v polospanku dat na prsnik ked nechce spat hojdat nosit dat do mojej postele kazdy vecer sa spolu vykupat a vela nosit na holom tele len v zupane a babo len v plienke aby bola koza na kozu zvysit produkciu lebo to je najcastejsia pricina odstavenia babatka vela sa malemu venovat vykaslat sa na robotu a mojkat tulkat hrat sa s nim lezat spolu v posteli aby ma citil no tak som to vyskusala ked teraz poobede spinkal lahla som si k nemu hola dala som si ho na seba ako ked po porode prilozia babo na hrud matky a on so zavretymi ockami hladal a prisal sa!a taky pocas polospanku tahal a vravela ze najhorsie je to ked je menzes a ovulacia vtedy im nechuti to som si vsimla aj ja teraz mam totiz menzes.nemam zvysovat prikrmy a mam pozerat plienky kolko nacika.

mimaan
4. okt 2017

@vanesanova to sa neda generalizovat, mne sa mala sama odstavila v 15.mesiacoch bez akychkolvek zasahov, jednoducho prestala pytat...

evittam
4. okt 2017

@robinotina Nic nemen, ziadne rušenie prikrmov a ine tu vzacne rady od "dojcomatiek." Mne sa obe deti same tiez odstavili v 10.mesiacoch.😉 Vsetko je v poriadku.

evittam
4. okt 2017

@vanesanova Jasneee a co este?! Vykaslat sa na rodinu a spol....Chore toto. Dieta sa proste samo odstavilo, je to normálne aj ked ty a tvoja laktacna poradkyna si mysli nieco ine.

nika898
4. okt 2017

@robinotina verim ze chces dalej dojcit mne sa syncek takto odstavil ked mal pol roka ale bolo to aj kvoli mojim zdravotnym problemom ze som ho dva dni nemala pri sebe ani na dojcenie. Potom sa este prisal ale po troch dnoch presne ako ty opisujes len co zbadal prsnik tak neskutocny cirkus. Laktacna mi poradila menej prikrmov no ale nedaj dietatu ked place od hladu. Takto sme sa trapili tyzden. Potom som si povedala dost uz nechce prsnik ok nebudem davat. Pre mna to bolo tazke, tiez som mala vela mlieka odsavala som cim dalej tym menej a aj po psychyckej stranke to bolo pre mna tazke, ked som videla kamosku dojcit tlacili sa mi slzy do oci. Ked mal 8 mesiacov nastal dalsi problem zacal odmietat akekolvek mlieko ale aj to nastastie preslo. Teraz ma 17 mesiacov a bez flasky s mliekom mi nezaspi 😀 . Drzim palce aby ste to zvladli ale ja by som ho uz nenutila ked nechce viem ze je tazke ale podla mna je ovela tahsie s tym bojovat.

vanesanova
4. okt 2017

Vy ste fakt zle ved ona sa ma pytala co ma robit lebo mam taky isty problem iba som interpretovala laktacnu nic ine a dievca chce kojit dalej tak sa jej snazim pomoct a nie demotivovat vies co je to normalne nic sa nedeje ved nic sa nedeje ale za vsetko sa da bojovat a ja to chcem skusit jasne ze ked sa nebude dat a nic nepomoze nezrutim sa a nepovedala som nic take ze vykaslat sa na rodinu len ze sa ma viac venovat babu a mat s nim co najviac fyzickeho kontaktu a vyssie som napisala ze je dobra maminka bezohladu na to kolko mesiacov bude kojit ved aj 10 mes je zazrak!a nic negeneralizujem jednoducho som napisala co mi poradila laktacna kt.sa specializuje na strajk urcite nie som z tych kojomatiek kt.idu cez mrtvoly ale skusim jej rady a ak pomozu budem rada ak nie jednoducho to ukoncime svet sa bude dalej krutit kojenie ma vela specialnych problemov a nie kazda zena to ustoji ale to je predsa zivot

evittam
4. okt 2017

@vanesanova Tak si to mala rovno tak napísať. A nie,ze vykašľať sa na ostatné.😉 Nikto tu nie je zly. Ale keď raz dieťa nechce tak nechce. A v 10.mesiaci to nie je nic katastrofálne. Radšej nech sa odstavi takto samo. A dalsia rada - nedavat jest ako doteraz len kvoli "cecku" je tiez cez.....
Ale btw.kazda ako chce dojcite, noste, behajte nahe po byte a neviem co kolko len chcete.😉

evittam
4. okt 2017

@vanesanova A máš pravdu "nie kazda žena ustojí", ze proste dieta uz moze fungovať aj bez jej prsnikov.😉

xxxkatka
4. okt 2017

@vanesanova 2 dni nedat decku jest? vazne? a psychiater hovori co?

vanesanova
4. okt 2017

@xxxkatka neni to nic katastrofalne v amerike bezne davaju popri dojceni prve prikrmy az po dvoch rokoch dietata...vsetko ma dieta v materskom mlieku uplne vsetko.