Ahojte, prosim o radu. Co vam zvýšilo produkciu mlieka? A co ste jedli a nejedli pocas dojčenia?
Je možné ze jogurty, tvaroh a mlieko robí zle dojčatu?
Mam týždňové babo.
Ahoj, mne pomohla vajíčková polievka asi najviac. Dôležité je piť veľa vody alebo vodové pokrmy( polievky), veľa prikladať dieťa k prsníku, popr. medzi dojčením odsávať. Čo jesť a nejesť pri dojčení je veľmi individuálne. Dcére vadili hurmikaki a kapusta.
Senovka fenugreek nealko pivo ovsene vlocky vela vody casto prikladat +nieco sladke .. jest som mohla vsetko deti nemali problem. Vyskusaj vsetko najprv v malom mnozstve a uvidis .. spat treba ked sa da aj s babom .
prikladat, prikladat, prikladat. alebo stimulovat odsavackou. vsetko ostatne je len placebo. uz to bolo miliokrat povedane laktacnymi, pediatrami, atd. mne naopak aj v porodnici aj pediatricka kazali jest mliecne vyrobky, takze tvaroh a jogurty jem takmer denne.
Presne tak, prikladat, prikladat, prikladat a po kazdom dojceni odsavat! A aj v noci, to je nevyhnutne!
Plus upravit prisatie, nepouzivat cumlik, vela kontaktu koza-na-kozu a ak je to potrebne dokrmovat cez cievku.
Jedlo som nijako neriesila..
To ste fakt vsetke co ste dojcili nepoužívali cumel?
Veľa piť. Ja som pila strašne veľa a si 3 l denne. Čaj pre dojčiace matky. Odstriekavať každé 3 h aj v noci. Jedla som dosť málo. Polievky, kurací vývar.
doporučila by som užívanie kyseliny listovej, magnézia, B-komplex
@miadi nealko pivo si vybublinkovala? Nerobilo zle bábätku?
@evabb35 kvôli čomu tie vitamíny?
kvôli dojčeniu
@evabb35 a neškodí to dietatku
To pivo nie je extra bublinkove ( nie je slovenske) ale ked sa bojis nechaj chvilku odstat. A pri druhom mi kasa z ovsenych vlociek s mliekom bananhom hrozienkami len som toho musela zjest ako velky jogurt krabicka..
@miadi Ok dakujem
@diamond007
@miadi A tu senovku a benedikt ste ako uzivali
Dievky po akej dobe sa Vám produkcia mliečka zvýšila?
@melinga koľko ma vaše bábätko?
Mne to doporučila pediatrička.
Este si len na začiatku, ono sa to rozbehne. Hlavne vela vela tekutin, pestra strava, nehladuj, potrebujes zvysit prijem
A tuto je pekne zhrnute..
https://m.facebook.com/terapiajedlom/posts/3348...
Hroznová šťava, veľa vody, polievka a hlavne veľa prikladať a odsávať. Na začiatku som po každom dojčení odsavala, potom už nie. Znormalizovala sa laktacia a už som ani nemala kam dávať. Zásoby som minula keď bola kríza alebo potom do prvých prikrmov.
A hej, starší nemal cumeľ vôbec. Za 2 mesiace som mala z 3 kg bábätka 7kg macka, odchádzalo mi zápästie z preťaženia. Zaspával pri dojčení. V 11tich mesiacoch keď prešiel na 1 denný spánok, som už dojčila len pri zaspavani, takze laktacia sa riadne utlmila. Pár dní plač a bolo po.
Druhý mal cumeľ keď mu išli zuby, ten ale bol nespavec, takže ani prsník nepomáhal.
Prvych 6 tyzdnov, kym sa stabilizuje dojcenie sa cumel pouzivat urcite nema. Ani potom nie je vyslovene nevyhnutne ho mat..
Mne pomohol len spanok. Vzdy, ked zaspala dcera, spala som s nou. Pri druhom synovi som mala hyperlaktanciu, aj som sa bala zaspat, s akymi naliatymi prsiami sa zobudim.
3 mesiace
@melinga a plne dojčené? V akých časových intervaloch?
Ano plne dojčené ale uz musím prikrmovať cez cievku, nemala som nikdy problém s mliekom no mame štrajk tak mlieko sa stráca, utorok ideme strihnut uzdicky, odsavam prikladám beriem bylinky no nevidím zlepšenie :/
Mne pomohol caj pre dojciace matky kupovany v dm drogerii. Plus vela vody, ako uz pisali ostatné mamy. Hroznova stava tiez podporuje tvorbu mlieka.
Pri mojich 3 detoch som na zaciatku nepouzivala cumel, az po par tyzdnoch a pila tento caj. Kojila som casto, podla potreby babatka. Nikdy som si v beznych situaciach neodsavala, iba pri zapale prsnika, ale vzdy som mala dost mlieka. Drzim palce 🙂 Hlavne ziaden stres.
Este otázka alo často ste zo začiatku dojčili? A ako dlho to trvalo.
Potom sa interval predlžoval a dĺžka dojčenia skracovala?
Ahojte, chcem sa vás spýtať, som 5 dní po pôrode. Mlieko sa začalo tvoriť v tretí deň poobede. Ale nie je ho absolútne tak veľa, ako by som Ja očakávala. Mám ešte nástup laktácie pred sebou? Takej dostatočnej, bez toho aby som musela riešiť UM? A ešte by som sa chcela spýtať, keď veľa žien rieši Vineu, chcela by som mať jasno, o ktorej je reč. O bielej alebo červenej? Ďakujem za akékoľvek info. 🙂
@simonatom mne sa mlieko spustilo naplno 2 tyz.po porode. UM urcite neries. prikladaj, casto a vela. ak je babo spave (co bol moj pripad), odsavacka do ruky a kazdu hodinu som stimulovala, i ked z nich nic neslo. a za mna vinea nie, ma bublinky, matysak hroznova stava je skvela. aj v balicku z porodnice som ju mala.
Senovka grécka a Benedikt lekársky
A prikladať každú polhodinu až hodinu keď je bábo hore.
Áno, mliečne môže robiť ťažko, nepila a nejedla som zo začiatku mliečne, strukoviny a sladkosti