Čo vám zvýšilo produkciu mlieka?

4. mar 2022

Ahojte, prosim o radu. Co vam zvýšilo produkciu mlieka? A co ste jedli a nejedli pocas dojčenia?
Je možné ze jogurty, tvaroh a mlieko robí zle dojčatu?
Mam týždňové babo.

diamond007
4. mar 2022

Senovka grécka a Benedikt lekársky
A prikladať každú polhodinu až hodinu keď je bábo hore.

Áno, mliečne môže robiť ťažko, nepila a nejedla som zo začiatku mliečne, strukoviny a sladkosti

bibianatrnkova
4. mar 2022

Ahoj, mne pomohla vajíčková polievka asi najviac. Dôležité je piť veľa vody alebo vodové pokrmy( polievky), veľa prikladať dieťa k prsníku, popr. medzi dojčením odsávať. Čo jesť a nejesť pri dojčení je veľmi individuálne. Dcére vadili hurmikaki a kapusta.

miadi
4. mar 2022

Senovka fenugreek nealko pivo ovsene vlocky vela vody casto prikladat +nieco sladke .. jest som mohla vsetko deti nemali problem. Vyskusaj vsetko najprv v malom mnozstve a uvidis .. spat treba ked sa da aj s babom .

matkahelka
4. mar 2022

prikladat, prikladat, prikladat. alebo stimulovat odsavackou. vsetko ostatne je len placebo. uz to bolo miliokrat povedane laktacnymi, pediatrami, atd. mne naopak aj v porodnici aj pediatricka kazali jest mliecne vyrobky, takze tvaroh a jogurty jem takmer denne.

beronsche
4. mar 2022

Presne tak, prikladat, prikladat, prikladat a po kazdom dojceni odsavat! A aj v noci, to je nevyhnutne!
Plus upravit prisatie, nepouzivat cumlik, vela kontaktu koza-na-kozu a ak je to potrebne dokrmovat cez cievku.
Jedlo som nijako neriesila..

autor
4. mar 2022

To ste fakt vsetke co ste dojcili nepoužívali cumel?

evabb35
4. mar 2022

Veľa piť. Ja som pila strašne veľa a si 3 l denne. Čaj pre dojčiace matky. Odstriekavať každé 3 h aj v noci. Jedla som dosť málo. Polievky, kurací vývar.

evabb35
4. mar 2022

doporučila by som užívanie kyseliny listovej, magnézia, B-komplex

autor
4. mar 2022

@miadi nealko pivo si vybublinkovala? Nerobilo zle bábätku?

autor
4. mar 2022

@evabb35 kvôli čomu tie vitamíny?

evabb35
4. mar 2022

kvôli dojčeniu

autor
4. mar 2022

@evabb35 a neškodí to dietatku

miadi
4. mar 2022

To pivo nie je extra bublinkove ( nie je slovenske) ale ked sa bojis nechaj chvilku odstat. A pri druhom mi kasa z ovsenych vlociek s mliekom bananhom hrozienkami len som toho musela zjest ako velky jogurt krabicka..

autor
4. mar 2022

@miadi Ok dakujem

autor
4. mar 2022

@diamond007
@miadi A tu senovku a benedikt ste ako uzivali

melinga
4. mar 2022

Dievky po akej dobe sa Vám produkcia mliečka zvýšila?

autor
4. mar 2022

@melinga koľko ma vaše bábätko?

evabb35
4. mar 2022

@melinga mne tá laktácia stále kolísala.

evabb35
4. mar 2022

Mne to doporučila pediatrička.

enoula
4. mar 2022

Este si len na začiatku, ono sa to rozbehne. Hlavne vela vela tekutin, pestra strava, nehladuj, potrebujes zvysit prijem
A tuto je pekne zhrnute..
https://m.facebook.com/terapiajedlom/posts/3348...

dupinka
4. mar 2022

Hroznová šťava, veľa vody, polievka a hlavne veľa prikladať a odsávať. Na začiatku som po každom dojčení odsavala, potom už nie. Znormalizovala sa laktacia a už som ani nemala kam dávať. Zásoby som minula keď bola kríza alebo potom do prvých prikrmov.

A hej, starší nemal cumeľ vôbec. Za 2 mesiace som mala z 3 kg bábätka 7kg macka, odchádzalo mi zápästie z preťaženia. Zaspával pri dojčení. V 11tich mesiacoch keď prešiel na 1 denný spánok, som už dojčila len pri zaspavani, takze laktacia sa riadne utlmila. Pár dní plač a bolo po.
Druhý mal cumeľ keď mu išli zuby, ten ale bol nespavec, takže ani prsník nepomáhal.

beronsche
4. mar 2022

Prvych 6 tyzdnov, kym sa stabilizuje dojcenie sa cumel pouzivat urcite nema. Ani potom nie je vyslovene nevyhnutne ho mat..

amelie2017
4. mar 2022

Mne pomohol len spanok. Vzdy, ked zaspala dcera, spala som s nou. Pri druhom synovi som mala hyperlaktanciu, aj som sa bala zaspat, s akymi naliatymi prsiami sa zobudim.

melinga
5. mar 2022

3 mesiace

autor
5. mar 2022

@melinga a plne dojčené? V akých časových intervaloch?

melinga
5. mar 2022

Ano plne dojčené ale uz musím prikrmovať cez cievku, nemala som nikdy problém s mliekom no mame štrajk tak mlieko sa stráca, utorok ideme strihnut uzdicky, odsavam prikladám beriem bylinky no nevidím zlepšenie :/

dorisiska
5. mar 2022

Mne pomohol caj pre dojciace matky kupovany v dm drogerii. Plus vela vody, ako uz pisali ostatné mamy. Hroznova stava tiez podporuje tvorbu mlieka.
Pri mojich 3 detoch som na zaciatku nepouzivala cumel, az po par tyzdnoch a pila tento caj. Kojila som casto, podla potreby babatka. Nikdy som si v beznych situaciach neodsavala, iba pri zapale prsnika, ale vzdy som mala dost mlieka. Drzim palce 🙂 Hlavne ziaden stres.

autor
5. mar 2022

Este otázka alo často ste zo začiatku dojčili? A ako dlho to trvalo.
Potom sa interval predlžoval a dĺžka dojčenia skracovala?

simonatom
14. mar 2022

Ahojte, chcem sa vás spýtať, som 5 dní po pôrode. Mlieko sa začalo tvoriť v tretí deň poobede. Ale nie je ho absolútne tak veľa, ako by som Ja očakávala. Mám ešte nástup laktácie pred sebou? Takej dostatočnej, bez toho aby som musela riešiť UM? A ešte by som sa chcela spýtať, keď veľa žien rieši Vineu, chcela by som mať jasno, o ktorej je reč. O bielej alebo červenej? Ďakujem za akékoľvek info. 🙂

matkahelka
14. mar 2022

@simonatom mne sa mlieko spustilo naplno 2 tyz.po porode. UM urcite neries. prikladaj, casto a vela. ak je babo spave (co bol moj pripad), odsavacka do ruky a kazdu hodinu som stimulovala, i ked z nich nic neslo. a za mna vinea nie, ma bublinky, matysak hroznova stava je skvela. aj v balicku z porodnice som ju mala.