Čo sa nesmie jesť počas dojčenia?

lussy1305
24. nov 2014

napr. svokra už nevie uvariť ani normálny vývar všade dva chilli pastu, taku polievku zrejme nebudem mocť jedavať alebo? Lebo štípe, cítiť to chilly

ichbinich
24. nov 2014

Nesmu sa drogy, vacsina liekov a alkoholu viac ako poharik 😉
Inak mozes jest to, co ti chuti. Svokre povedz, ze ta straaasne pali zaha z tej chili papriky, a popros ju, aby polievku varila bez nej, ked budes u nej jest. Normalne v klude jej to povedz. A hotovo. Pre istotu si kup nejake cmulacia tabletky proti paleniu zahy, keby ta sla "kontrolovat".

hviezdicka111
24. nov 2014

@lussy1305 si v 10tt a uz riesis, co budes/nebudes moct jedavat? ty si riadne vsetko dopredu planujes 😝 neboj sa, kym sa malicke narodi, mozno svokre nebudes musiet ani nic povedat a bude varit inac 🙂
a co sa tyka jedenia, ja som jedla vsetko, na co som mala chut..samozrejme, nesla som do dakych extremov, ale nemala som pocit, ze by som sa v niecom obmedzovala 🙂

tenerifka
24. nov 2014

Chilli samozrejme jest mozes, ved na tom fici cela Azia alebo stredna Amerika, aj tehotne zeny a deti samozrejme,druha vec je ze ti to nechuti, v tom pripade si budes musiet navarit sama......

lussy1305
autor
24. nov 2014

@ichbinich
@hviezdicka111
@tenerifka mna len zaujima ci sa treba v niecom obmedzovat, ci sa z potravy moze nieco dostat do mlieka...mam uz aj kojacu kamosku a taktiez sa ma na to pyta a ja som na nu kukla ako puk, nevedela som odpovedat 🙂

kika2111
24. nov 2014

tak je dobre dat si pozor na to z coho moze mat babatko bolenie bruska,cize z coho naduva-kapusta,kel atd.
mojej vadilo,ked som pila bublinkove napoje.

pivonecka
24. nov 2014

tiez som si myslela, ze pohoda lesna, ved jest mozem to, na čo mám chut. Ale omyl... Malá trpela kolikou a ja som nemohla jesť skoro nič, inak sa mi krútila a plakala od bolesti bruska. Chvíľu mi trvalo, kým som na to prisla. Ryza bola top v rebricku katastrof
Jablká so supkou, hrozno, citrusy, uhorky, huby, cerstve pecivo, paprika, cibula, cesnak, surova kapusta, brokolica, smotana... Jedavala som len salatove listy, zemiaky, maso, sunku a pecivo z predosleho dna. Malicka ma pol roka a uz je to nastastie lepsie, no mam kamosky, co mohli jest vsetko. Tak ako je kazda mama ina, tak je aj kazde dietatko ine.

tenerifka
24. nov 2014

@lussy1305 do mlieka sa zo stravy dostava vsetko, preto aj baby predo mnou napisali, ze sa nemaju drogy, cigarety, lieky ci alkohol. Niektore dojciace mamicky v dobrej viere usetrit dieta od zazivacich problemov (ale zaroven neznalosti), su pocas dojcenia prakticky o chlebe a vode, dieta ma bolesti brucha aj tak a ony nechapu z coho.....dieta nie je navyknute prijimat alergeny zo stravy svojej mamy a potom zacne jest prikrmy a ups!!!, ma rozne alregie a neznasanlivost urcitych potravin.....preto sa riad vlastnym rozumom a nepocuvaj, ze sa nesmu jest citrusy ci kapusta, v prvych 3 mesiacoch deti prakticky preplacu dni aj noci kvoli kolikam a mavaju ich ci uz dojcene alebo na UM,aj ked vela ludi si mysli, ze je to stravou.Mozes jest vsetko co je cerstve a zdrave a co ti chuti

tenerifka
24. nov 2014

@pivonecka mozno to vobec nebolo stravou, moja sa krutila, revala, mala hroznu koliku aj ako dojcena aj na UM, po 3 mesiacoch akoby utal, preslo to zo dna na den

bajana
24. nov 2014

@lussy1305 vsetko, co jes, sa samozrejme dostava do mlieka...skus poguglit, urcite najdes kopec nevhodnych potravin-strukoviny, cibula, cesnak, alergeny ako citrusy, orechy, kava, cierny cak, atd...
A nie je nic jednoduchsie, ako odmietnut svokrinu polievku

pivonecka
24. nov 2014

@tenerifka bolo to stravou, mala som to odsledovane. Ked som vysadila napr ryzu, vyrazne sa jej polepsilo a ked som ju zacala znova jest, problemy s bruskom sa vratili.

ichbinich
25. nov 2014

Kazde dieta je naozaj ine. Mojim bolo suma fuk, co som pojedla. Iba som si davala pozor, aby som poobede pila iba bezkofeinovu kavu, lebo potom mali diskusny kruzok uprostred noci 😉 😀
V principe sa moze vsetko v zdravej miere jest. Ak budes mat podozrenie na to, ze ti babo reaguje na nieco, tak to vynechas a uvidis. Spravis si tzv. selektivnu dietu. Aj ked som uz citala o pripadoch, ked prave banany, ktore su vo vacsine pripadov ok, sposobovali koliku.
Takze uz teraz pocas tehotenstva sa svokre vyhovor na palenie zahy, mozno bude na teba brat ohlad 😉

evittam
25. nov 2014

@lussy1305 Mám dve deti, obidve odkojené jedla som všetko ako aj v tehotenstve, ale naozaj záleží od bábätka a na to prídeš sama keď budeš kojiť, že čo mu nepasuje 😉

igorovazena
4. dec 2014

ja som sa nejako neobmedzovala v jedení, ale mala som doma kvapky coliprev a ked sme mali obdobie kolik velmi nam pomohol, ked sme preklopili 6 mesiacikov, tak uz problemy neboli