Čo robíte s materským mliekom, ktoré máte navyše?

hannahrybicka
14. jún 2013

Ahojte maminky!
Tiez mate mliecka viac, ako Vas pokladik zvladne spapat? Co s nim robite? Ja si ho zatial mrazim, ale uz ho mam dost. Ak by som odkladala vsetko, tak mam za par tyzdnov plny mrazak...a zmrzlina sa mi uz nezmesti ;) takze uz ani nemrazim pokazde, len ked je toho viac.
Ako to riesite?
Vylievate to co je naviac a musi z prska von?
Alebo darujete ci predavate mliecko dalej?
Ma tu niekto skusenost s mliecnou bankou?

sisaka
14. jún 2013

@hannahrybicka to mas asi este uplne male babatko, vsak? Casom by sa mala tvorba mlieka prisposobit potrebe babatka. Mlieko by som si neodstriekavala, kym necitis discomfort, ked budes popri kojeni stale odstriekavat, tak sa to prirodzene neupravi. Mne sa tvorba mlieka v priebehu par tyzdnov sama upravila, odstriekavala som len minimalne mnozstvo a mlieko som vylievala. Zlozenie mlieka sa meni casom/vekom dietata, takze som ho nikdy neskladovala. Ale na to ma kazdy asi svoj nazor.

linda20111
14. jún 2013

@hannahrybicka ked sa babo napapa potom uz netreba odstriekavat (odsavat) hoci este tam mliecko je. iba vtedy treba odsat ked je uz tvrdy prsnik.. ja som tiez mala vela mlieka par dni na zaciatku no dala som ho do chladnicky a kedze som ho nepouzila dala som ho civave :D bolo mi to luto vyhodit len tak. aspon jej chutilo 🙂

hannahrybicka
autor
15. jún 2013

@sisaka @linda20111 moje babatko ma 10 tyzdnov. Viem ze by sa to malo casom upravit, ze bude mliecka presne tolko co treba, ale poslednych par tyzdnov je ho stale viac. Uz mam za sebou jeden zapal, tak si davam na plne prsia pozor :( stacilo raz. Odstriekavam ako vravite len ked citim "discomfort" (krasne slovo) ale uz je to skoro kazdu noc. Cez den si musim davat muslicky pri kojeni, to je dalsie mliecko co vylievam.
Mliecko odkladam, planujem z neho varit kasicky na prve prikrmy. Myslim ze je to lepsie ako z hocakeho ineho mlieka, aj ked potom budem mat ine mliecko.

Takze vy mliecko vylievate 🙂 pisem si teda 2 ciarky do statistiky.

bubelko
15. jún 2013

@hannahrybicka nevylievaj, odkladaj a vecer pouzi do vanicky na kupanie. ak kupes kazdy druhy den, zbieraj v chladnicke. moj odstriekane nechcel a do prikrmov som nedavala, ale kupala som ho v nom 😉

hannahrybicka
autor
16. jún 2013

@bubelko To je zaujimavy napad. Mohlo by to pomoct aj na potnicky, aj na prdelku. Vyskusame, dakujem za tip.

deny81
16. jún 2013

@bubelko
@hannahrybicka
aj ja som od mala odsavala, aj ked som plne kojila (z roznych pricin) a co som mala navyse tak som davala od prveho dna do kupela, az ked som prestala kojit, tak sme presli na cistu vodu :D maly mal luxusny kupel kazdy den :D no a neskor, ked zacal papat kase, tak som kupovala nemliecne a s mojim mlieckom som mu potom tie kase robila. trosku to zabralo casu to odsavenie, ale aj tak dobre 🙂 urcite je to lepsie ako vyhodit taku vzacnu ekutinu a viem ze mu to dobre robilo ;) no ale do prikrmov som mu nedavala, nech si naplno vychutna chut tych ingrediencii, mlicko a kasu som mu davala tiez, tak nech to ma pestre ;) a kedze som odsavala, tak ak som nahodou niekam slaa maly bol doma, papanica bola vzdy ;)

petula8
6. júl 2013

ja som ho tiež zamrazovala , ale ak ho máš veľa tak ho môžeš zaniesť aj do pôrodnice, ale tuším tam sa robia nejaké testy , to sa musíš poopytovať v nemocnici. Aj na inzerát môžeš dať, aj na bazoši ich veľa bolo keď sa mi moja malá narodila to bolo pred rokom

florentina1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz