Ahojte maminky mam 7mesacneho synceka od zaciatku je kojený až doteraz no este stale papa každe 2hodinky ci vo dne alebo v noci..nemate niaku skusenost aby babatko cez noc vydralo dlhsie bez papanie?/ Nie zeby som mu nechcela dat /Dakujem za kazdu radu...
Ahoj, v tomto veku je čas na zavedenie príkrmov a tak mu skús večer pred spaním ponúknuť energeticky hodnotnejšiu stravu ktorá ho zasýti na dlhší čas - kašu pre dojčatá napríklad, sú aj také na dobrú noc od Nestlé a Nutrilonu, vyskúšaj - mal by potom spinkať dlhšie. 😉
Tiež mi napadlo, či jedáva príkrmy, keďže si ich nespomenula. V tomto veku má naozaj dieťatko už vyššie energetické nároky.
Nam nepomohli ani kase, ani prikrmy, aj tak sa budili obe dcery asi do roka pravidelne. Mala som ich v posteli a aj tak nepomohlo. Do roka by som to neriesila, potom by mozno nastal cas na pomale nocne odstavovanie, prejst na system povedzme raz za noc, zvysok skusit len uspat nanovo bez prsnika. Ale kazde dieta je ine, niektore sa dojcia do 2 rokov kazde 2 hodiny a nic s tym nespravis.
Vela stastia!
mne dcéra začala dobre spať, až keď som sekla s kojením (budila sa tiež každé 2 hodky) a prešla na UM. Spí vkuse celú noc, prípadne si 1x vypýta mlieko. Inak všimla som si, že keď som jej do mlieka dala kašu na zahustenie, aby sa viac zasýtila (inak kaše nechce) tak nevedela zaspať a lietala po posteli aj hodinu, podľa mňa je v tých kašičkách priveľa cukru a deti sa večer len nabudia namieto toho, aby zaspali.
Nam tiez nenepomohli kasicky na zasytenie, treba asi len vyckat aby si nasli svoj rezim. Moj maly ma 9 mesiacov a tiez mi nespi dorana... Respektive ma to rozhadzane on ked zaspi je do pol hodky s revom hore potom si cucne alebo skor pocucka a zaspi a coto dlhsie podrieme ale nie vzdy rovnako dlho niekedy je hore aj 3 x za noc niekedy menej niekedy viac. Asi sme v tom nie same a len vydrzat kym podrastu. Ja som bola tiez z toho nestastna alle uz som sa s tyk zmierila lebo som len spekulovalla ako ho na flasu naucit a prestat kojit. Z tychto myslienok mi klesla tvorba mlieka. Ako nahle soom to nechala tak mliecko sa vratilo. A prissla som aj nato ze ho dlho uspavam na rukach. Teraz uz akonahle zaspi pockam 5 min a davam do postielky sa mi zda ze to trosku pomohlo. Lebo som si myslela ze ked sa mi zacal na rukach mrvit ze nemoze spat ale on sa uz chcel v postielke vystret. Ja som ho natriasala a z toho bol ken nervozny. Tak skuste mozno nie dlho uspavat. Prajeem vela trpezlivosti 😉
Ak má 7 mesiacov, tak mu dávaj na noc nejaké kašičky. mojim deťom chutili Sunarky. Alebo uvar detskú krupicu, puding vanilkový.
ahoj, poslem ti super knihu v pdf, co mi pomohla, len mi posli tvoj email. papa
ja mam rovnaky problem. mame 7 mesiacov, ale spime spolu v posteli, prikrmujem od 4 mesiaca pri plnom dojceni, vecer kasicka, cez den uz mame 3 prikrmy 😖
spíte spolu v posteli? ak nie, tak nasťahovať do postele a dojčiť v noci po ležiačky..cez den rozmýšlaš, stresuješ sa nad tým, kolkokrát sa v noci zobudí? ten stres môže prechádzať na neho a rieši to častým budením a "kontrolovaním", či je mama s ním..a neplatí pravidlo, čím starší, tým sa bude menej budiť..takisto je v období, kedy začne viac spracovávať vnemy čo zažil, naučil sa a v noci to mozog spracováva..takže myslím, že neriešiť a prispôsobiť sa.. 😉