Dojčím už 7 mesiacov a asi pred mesiacom, som mala nespočetné množstvo puklín (ragád) na bradavkách, to sa mi po týždni vyliečilo, no odvtedy mám takmer celé dvorce červené, napnuté, občas svrbia a pália, teraz sa mi znova na pravej bradavke, ktorá je viac postihnutá plesňou, spravili asi 3 praskliny, ktoré pri kojení veľmi bolia, zatínam dych. Bola som s tým u gynekologičky, tá mi povedala, že vraj sú veľmi namáhané, nech si kúpim bio bambucké maslo, nepomohlo, tak som zašla k detskej a tá mi odporučila gencianovú violeť, ktorú som už dovtedy používala pri ragádach, no nepomohla, pomohol až bepanthen, Mám pocit, že už nič nepomáhala a vôbec sa to nelepší, nechcem prestať dojčiť, prosím súrne o radu.
Vopred ďakujem.
Ahoj,
pozeram, ze si z Krasna...ja som zo Ziliny, naozaj perfektna laktacna je Mekynova Jana (http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-do... teda velmi pomohla...dala mi namiesat taku masticku a zabrala velmi rychlo a tiez by nebolo odveci poliecit aj dieta, pretoze moze sa stat, ze aj male ma v puse soor a ze si to budete prenasat navzajom...
vyskúšaj toto http://www.alfamedica.sk/alfamedica/eshop/0/0/5...
ja som síce nemala popraskané, ale len suché so šupinkami a hrozne to svrbelo (som v 5. mesiaci tehotenstva),
ale po troch aplikáciách mám pokoj. a fakt stačí troška rozotrieť
Na mikozu prebiotika lebo je sposobena nevyrovnanym ph a nedostatkom "dobrych bakterii" ja som ju mala po porode asi 3 krat a od kedy beriem probitoka ju nemavam..
Vytlac si trosku mliecka a nehaj zaschnut na bradavkach. Mlecko obsahuje velmi vela tuku a je sterilne. A hlavne ich nechaj vetrat. Skus si ich prikryt gazou, aby sa vetrali a zaroven sa o ne nesuchal odev (to je neprijemne) a daj si volnejsie tricko. A urcite sa porozpravaj s laktacnou poradkynou, poradi ti, ako spravne prilozit babo, aby sa ti nerobili trhlinky.
aj mne pomohol na bradavky ten Multi Mam Lanolín, je síce drahý, ale dobrý 🙂
Ahoj, ja som sa liečila tabletami flukonazole dvojtyzdnova liecba plus antimykotický krem na bradavky . Pozor na to co radia niektore dievcata ze si mas nechat zaschnut mlieko na bradavke-to sa robi sice pri poškodených bradavkách ale NIE pri mykoze v takom pripade ti tam to zaschnute mliečko moze viac uškodit ako pomoct.
aj ja mam tento poblem,maly ma v piatok 7.mesiace a posledne dva mesiace mi dava pri kojeni zabrať ☹ ,davam si na bradavky masť s D Mka ale nepomaha,Pred 2 tyžd.vysli drobcovy zubky dole kuše o dušu 😲
Ahoj..kazdopadne s Tebou sucitim, viem ake to je, ked dojcenie boli...ale kazdopadne suhlasim s @dijefcatko @gabikkas a @gretka2 ....takze...potriet materskym mlieckom, vetrat a volat laktacnu (zohnat masticku) a urcite a hlavne ! mysliet pozitivne....velmi silno Vam drzim prsty. Julka
Lanolin sa pri mykoze neodporuca. len tolko...
jednoznacne som za materske mlieko.je to dezinfekcia aj liek zaroven.tiez som mala problem a mlieko zabralo.
ahoj, ja som malamykozu pred nedavnom a velmi mi pomohla mast od jacka newmana- univerzalna masticka. Dolezite je zmenit stravu - vynechat sladke, bielu muku, biely cukor, nenosti prsne vlozky, po nakojeni natriet mastou, potom nechat vetrat, skusit chodit bez podprsenky a popripade kapsle citrovita. Dolezite - laktacna poradkyna, odstranit pricinu ragad , zlepsit prisatie . drzim palce. Ta mas sa da objednat aj telefonicky cez lekaren adonai v KE
mne tiez pomohol Bepanthen, materske mlieko a vetrat . Drzim palce
Kontaktuj laktačnú poradkyňu! Poradí ti a odporučí. Riešia takéto veci každý deň, bude vedieť, čo s tým 😉