co je dobre na zapaleny prsnik?
Ak mas teploty urcite zajdi ku gyn. po antibiotika mozes s nimi aj kojit neskodi to babu no na zapal uz masirovanie len tak nepomoze to len na upchaty mliekovod
zobrat kapustny list rozzmolit ho trosku v ruke a nacpat do podprsenky,vytiahne zapal a naozaj funguje 😉
vinove obklady a masirovat pod teplou sprchou nech sa to uvolni.....pokial tam mas zatvrdnutia, tak prikladat babo tak aby mu brada smerovala k tomu zatvrdnutemu miestu, tak sa to najlepsie uvolni.....pri teplote si daj paralen, pokial ale nepomaha a teploty pretrvavaju, tak sup k dr a asi bude treba atb....
Obklad z paradajkoveho pretlaku,zimny z chladnicky.Vino urcite nie ked je zapal miesto je horuce nedava sa vino to je ako ohen na ohen.Este pomaha prilozit tvarohovy obklad.....
vinove obklady by som nedávala. Ja som dávala tvarohový obklad aspoň na 2 - 3 hodinky aj 2x denne a manžel mi odsával z ústami lebo malí nevládal tak silno sať. To by malo určite pomôcť
mne pomohlo ked mamina kapustovy list trochu tlcikom na maso poklepala a to som si pikladala na prsia.
Mala som ho dva krát zakaždým mi pomohla masť d ichtiolom a nahrievat infračervenou lampou.a hlavne veľa kojit z toho zapáleného
Mne pomohol wobenzym,mala som 2 krat zapal,je to nakladne ale ucinne
mne čiastočne pomohli obklady zo svedskych kvapiek (predavaju v lekarni), ale aj tak som musela ist nakoniec k lekarovi, lebo som mala stale stvrdnute miesto na prsniku. lekar mi dal antibiotika, pri ktorych sa moze kojit a oxytocin na ulahcenie vyprazdnenia prsnika.
Určite už spomýnaný kapustný list. Ja som to obila tak, že som ho šupla do igelitového sáčku, prešla poriadne valčekom na cesto aby pustil šťavu. Takto postune všetky. potom som ich šupla vychladiť do chladničky. Po min. som si z nich urobila ako domorodkyňa podprsenku 😀 pekne poobkladala, priložila igelitový sáčok na vrh, na to obtiahnuté tielko aby to pekne držalo a neposúvalo sa, ľahnúť a oddychovať 🙂 Ešte som si dávala aj tvaroh, vyskúšaj aj ten. Držím palce, nech to čím skôr zaúčinkuje 😉
Mne jednoznačne pomáhal kapustný list.
Vyťahá aj bolesť aj zápal.
Ja som si davala asi dva dni aj paralen a prikladala studene obklady.
hlavne z toho prsnika davaj pit babu aby ti to vytahalo to je ta naj odsavacka aj napriek bolesti ja som mala aj teploty dostala som ATB ale dojcila som dalej casto som malu prikladala prave na ten bolavy prsnik a ona to vytahala potom uz bolo dobre drzim palce 🙂
Mne pomohli salviove obklady. Normalne si spravis salviovy caj a das si na prsnik z toho obklady kym cajik nevychladne. Mne to zabralo
urcite rozmasirovavat pod teplou sprchou a zaroven trosku poodsavat mlieko.A hlavne vela prikladat na ten prsnik ako uz spominali vyssie.Ak sa da tak spodnou perou(otocit dieta) k tej hrcke.Aby to lepsie roztahalo.Ja som asi pred dvoma tyzdnami takto zabranila jedeniu ATB.Ale ked mas teplotu a zimnicu a citis sa ako pri chripke tak radsej navstiv gynekologa ktory ti da lieky pocas kt.mozes dojcit.To uz je pokrocilejsi zapal....drzim prsteky nech to skoro prejde....
kapustný list .....normálne až zázračne...mala som totálnu hrču a celý den som tam mala list z kapusty a velmi mi to pomohlo...vínové obklady...
mne pomohol studeny tvaroh z chladnicky ale taky pravy nie tie sra.ky 😀 pokvapkany levandulovym olejom do aromalampy zabaleny do kuska plienky klasickej, ked sa zohrial vymenila som, na noc to treba dat von aby ti nezastavilo mlieko, mala som horucku 39 ale mne to zatial vzdy zabralo a atb by ani v tej horucke moj dr neodporucal
mne fantasticky zabrali obklady z bieleho vína. Víno som dala do chladničky poriadne vychladnúť a potom si prikladala na prsníky vreckovky namočené v ľadovom víne. Neuveriteľne sa mi uľavilo. nerozumiem, prečo tu niektoré dievčatá píšu, že sa to nesmie. ja som ksúšala kadečo, toto jediné mi okamžite zabralo. Do týždňa som mala po zápale. A to osm už myslela, že skončím na chirurgii, bolo to fakt zlé.
octanový obklad, ja som ho skúšala tiež, ale nakoniec som skončila na antibiotikách, využívala som ich a kojila dalej, netreba prestať dojčiť, zájdi za lekárkou (ja som skočila do pôrodnice kde som rodila lebo to bolo asi mesiac po pôrode), tam ti poradia, skoré uzdravenie.