čauko baby vedeli by ste mi povedať, čo môžem užívať ak na mňa lezie chrípka,nádcha a dojčím?niečo babské a osvedčené....diki....
paralen a teply caj 😉 skore uzdravenie 😉
+ na hrdlo určite septisan (tablety na cmulanie) inak suhlasím s Ludkou. 🙂
oscillococcinum ... 😉
Jednoznacne Oscillococcinum a za tri dni je po chripke, odskusané, mama je magistra. 😉
Oscillococcinum
vsetky mozne homeopatika na nadchu, z liekov paralen a ibalgin, kloktadla ak ta chyta hrdlo, vitamin C, a ine multivitaminy. v lekarni je toho tolko, az clovek nevie ktore si vybrat 😉
ked boli hrdlo, tak je dobre kloktat slanu vlaznu vodu aspon 3-4x denne. Do nosa roztoky morskej soli,
Paralen
ja by som to s tym paralenom neriskovala morska sol alebo kvaoky do nosa panhenol.a na hrdlo tantum verde alebo v lekarni dostanes kupit cmulacie cukriky homeopatika.
Ja tym prechadzam prave teraz, takze pojdem do lekarne spytat sa na ten Oscilo.... daco.
Ale tiez sa trapim, lebo nesuhlasim s Ibalginom - ten sa pri kojeni nemoze. Co mozeme je skutocne paralen - je aj od bolesti, aj na znizenie teploty / vypotenie ... ale nemyslim ze pomoze ako prevencia ked uz chripka lezie. Mne v lekarni dali preventan quattro - na bolesti v hrdle, cmuladlo.
Inac - sme my ale uboziatka, odkedy sme otehotneli , nemozme riesit pomaly ziadne svoje zdravotne problemy , a teraz pri kojeni je to pomaly este horsie - v tehotnosti sa niektore veci aspon mozu iba v niektorych stadiach - ked kojime tak vobec ☹
konske davky C-vitaminu velakrat denne, vela-vela teplych tekutin, zazvorovy caj, idealne zo 2-3 dni nevychadzat z domu (dieta dat spat na balkon 😉 ). Na hrdlo som ja mala propolky, kloktat slanou vodou, ziadnu salviu (zastavuje laktaciu).
Prajem skore uzdravenie 🙂
presne tak yenn ubožiatka ☹
ja pri nádche prechladnutí som pila vela cajíkov vytlacený citron naparovala som sa ,a do nosa spray mar obsahuje morskú sol a ten možes na100% a je výborný ,nám ho odporucali dávat malej po odsatí nosíka odsávackou a aby nemala vysušenu sliznicu...a raz denne som si dala paralen hot drink to možes ale len jednorázovo! nie normálne dávky že každých 8hod ....
a na to hrdlo je najlepsie kloktat so solou,a aj taký sirup s propolisom no na názou si nespomeniem,bol výborný sladucký a pomáhal,v lekárni mi ho poradili.
takskoré uzdravenie... 🙂
Ahojte...ja mozem napisat moju skusenost...v tehotenstvach som sa vzdy liecila homeopatikami...neverila som, ze mozu zabrat...ale neskutocne...dokonca sa nimi liecim doposial a berie ich aj cela rodina...coryzalia na nadchu...homeogene na hrdlo a najma oscillococcinum...to mi zabralo aj teraz...v nedelu som sa citila zle...tak ako pred chripkou, virozou...zimnica a pod...kedze dojcim, brala som oscillo kazdych 6 hodin a v pondelok...normalne v pohode som fungovala...este ma to nesklamalo...fakt odporucam...mate aj ine take dobre skusenosti?
Záleží od toho či ide naozaj o chrípku, alebo len o prechladnutie 😉