Čo papať v letných mesiacoch počas kojenia?

susana13
11. feb 2016

Ahojte žienky. Netuším či sa to už niekto pýtal tu na MK, ale v lete mam porodiť bábo a už teraz sa strachujem čo budem jesť keď budem kojiť. Akurat začne obdobie ovocia a zeleniny (paradajky, uhorky, melony.....) a to nebudem asi môcť jesť 😒 Keď ste rodili v lete čo ste papali? Ja som pri prvom babu mala velké problémy... synček mal silné koliky. Dakujem za vaše rady. 🙂

evittam
11. feb 2016

@susana13 No, ja som jedla vždy všetko čo pred tehu, počas tehu aj počas kojenia....Uvidíš, možno toto bábo bude iné. U nás našťastie žiadne problémy neboli.....

dupinka
11. feb 2016

@susana13 počas dojčenia (tiež mám oboch letných) som jedla nízkoalergénnu stravu - som varila zeleninovú jarnú polievku, vývar, grilované mäsko, dusené.. Zo zeleniny veľa cuketu, zemiaky - napr. cuketové placky, zapekané, uhorku, neskôr aj špenát - špenátové rizoto, s vajíčkom,... Z ovocia jablká spočiatku šúpané, melón (to je voda), marhule a slivky. Ak bolí bruško, vynechaj mliečne výrobky a strukoviny, hlúboviny a čerstvé pečivo.
Spočiatku bola u mňa častá žemľovka, palacinky, cestoviny, rizoto.

siska53
11. feb 2016

@susana13 ja som jedla normalne,co aj inokedy,akurat nie nafukujuce jedla.
Paradajky,cokoladu a citrusy som nejedla len prve 2mesiace. Potom som skusila,maly nereagoval zle,tak som ich normalne zaradila do jedalnicka.
Druhe dieta bolo kolikove,ale tam som vynecjavala len zduvajuce potraviny vratane papriky (ale z tej aj mne byva tazko,takze aj teraz ju ja sama jedavam opatrne).
Inak okrem toho uz automaticky vykcene boli kava a alkohol.
Ostatne v pohode mozes,aj sama dojdes na to,co babu vadi a mozno mu nebude prekazat nic.
Ja som mala.maleho v pohode,na nic nereagoval ani vyrazkami,ani placom,no zato mala bola kolikova,ze az. No tam skor vtedy treba vyskusat vylucit bud mliecne alebo lepkove potraviny,daktorym babatkam.to v prve mesiace nerobi dobre.
Cize zeleninu a ovocie mozes. Nasi boli v lete tiez este dost mali-na zaciatku leta mali len 3m. A skusala som aj jahody - najskor len dve. Ked nic,skusila som viac a jed opat nic,normalne som ich zaradila do jedalnicka.
No uplne zo zavciatku mi velmi chutili akor smotanove jogurty,omacky a pod.

bajana
11. feb 2016

Jedla by som všetko okrem vecí čo nafukujú (strukoviny, kapustu) a z alergenov by som skúsila všetko a čakala by som na reakcie. Malý má 2m a už som mala čokoládu, citrusy, kiwi...
Inak nechápem tú obavu zo stravovania v lete, ak je to niekedy ťažké tak je to práve v zime, keď je ponuka dosť obmedzená.

moni244
11. feb 2016

@susana13 prosim, dospely clovej je, nepapa, vyznieva to cudne. Ja som jedla vsetko, aj kyslu kapustu, aj paradajky, ovocie vsetkeho druhu, nestresovala a neobmedzovala som jedalnicek, pokial to nebolo nutne

sintra
11. feb 2016

tiez sa pridavam, ja som nepapala, ale jedla.
Vsetko, okrem vyslovenych alergenov. Aj tak na to musis prist sama, co bude babu robit zle.

janinah
11. feb 2016

a prečo by si nemohla paradajky,uhorky ,melony? to kde si vyčítala? ja som jedla všetko okrem nafukujúcich potravín /tie s mierou/ ,okrem citrusov a húb z lesa /kvôli príp otrave/...zas nerobte z teh. a kojenia nadprirodzenú vec,naše mamy rodili,kojili,makali nielen tak ako dnešné ženy ...a žili

bonaqa2013
11. feb 2016

každé bábo je iné. Ja som jednu dcéru porodila v júni a nemohla som jesť čerešne. Mala z toho veľké hnačky. Takže pre usmiate bábo som čerešne prestala jesť. melóny som bežne jedla, aj paradajky. Uvidíš sama čo dieťatku bude vhodné a čo nie....

katka1981
11. feb 2016

@susana13, tie koliky nesuvisia podla mna s jedlom. Ale je take pravidlo, co nafukne teba, nafukne aj babatko. Ja som bola v stadiu kedy som takmer nejedla nic a koliky boli dalej, a strasny reflux. Bud rada ze budes mat babo v lete, vtedy je najviac vitaminov.