Čo na úplné zastavenie mlieka?

macka1555
2. aug 2014

Ahojte mamini. Chcela by som sa spitat ako si mam uplne zastavkt mlieko. Malinka ma 8 tyzdnou a uz skoro 6 tyzdnou ju nekojim pretoze so dostala vysoke horucky zapalili sa mi prsniky a aj bradavky a mliecko mi smrdelo ako pokazene. Tak som jej zacala davat nutrilon ale zistili sme ze pra depodobne bude mat intoleranciu na laktozu pomne. Len nam to ece domtori nepotvrdili pretoze sa to vraj uz nerobi z krvicky kvoli nepresnim vysledkom ale vraj sa uz fuka. A ako vam take malicke babetko fukne nech mi povedia. Tak sme museli kupit bezlaktozovy nutrilon a je to v pohode. Iba sa obcas pri papani hneva. A mne stale obcas to mliecko kvapka a ja nemozem bez podprsenky ani spat v noci jnak by som mala do rana pokre fliaciky.. v lekarni mi poradili homeopatika ricinus cummunis 30. Ale stale to nejako neprestava. Uz ho berem 3. Tyzden.
Za vsetky rady vam moc dakujem.

andrejka2424
2. aug 2014

@macka1555 Ahoj,ja som prestala kojiť keď mal syn 3 mesiace,nakoľko mal silný reflux a keď som prešla na Bebu HA,podstatne sa to zlepšilo. Išla som hneď ku svojej gynekologičke s tým,lebo mňa prsia dosť boleli,až také hrčky som mala v podpazuší. Kázala mi napevno vyviazať prsia. Neviem čím myslela. Asi obväzom,alebo šatkou. To som neposlúchla,lebo sa mi to nechcelo,ale vraj taký je bežný postup a predpísala mi tabletky na zastavenie laktácie-tuším medocryptine,alebo tak nejak sa volali a viem,že mi z nich bolo nevoľno,ale zabrali...

dusekovci
2. aug 2014

Aj šalviový čaj zastavuje mlieko...

kiwi82
2. aug 2014

homeopatika, popýtaj sa v lekárni v takom fialovom valčeku a ten spomínaný šalviový čaj.

loislane
2. aug 2014

Nechápem, prečo chceš prestať dojčiť :( poraď sa na mamile, kontaktuj laktačnú poradkyňu, ja by som to určite nevzdávala!! Tiež som si prešla zápalmi mliekovodov a mastitídou, ale kojím krásne ďalej.

barboritta
2. aug 2014

ja by som to byť tebou tiež ešte skúsila s dojčením,bola by to veľká škoda podľa mňa

demeterka
2. aug 2014

@macka1555 Ked ti nepomahaju homeopatika tak jedine ku gynde, davaju na to lieky alebo je aj injekcia a to zabere urcite.

@loislane
@barboritta baby, budte tolerantne, ked nehcce dojcit je to jej vec, vy si rieste svoje deticky. kazdy ma pravo slobodného rozhodnutia a ked nechce nemusi. Jej dieta nebude o nic horsie ani chorejsie ako tie vase. Nepytala sa ci ma skusit este dojcit ale ako zastavit mlieko.

sharlotta
2. aug 2014

@demeterka zrejme jej tak radia preto, ze predpokladaju, ze nevie, ze dojcit este vzdy moze a vlastne nikdy ani prestat nemusela. Nie preto, ze jej chcu nieco nanutit. 😉

sharlotta
2. aug 2014

@macka1555 ak by si dojcit chcela, este vzdy mas tu moznost, ak by si kontaktovala laktacnu poradkynu, ta by ti urcite pomohla. dojcit mozes aj pri laktozovej intolerancii. Ak nechces, na zastavenie laktacie ti tvoj gynekolog moze pichnut injekciu, alebo predpisat lieky.

loislane
2. aug 2014

@demeterka nebol to útok autorku, nevysvetlila, prečo chce prestať dojčiť, ale pokiaľ je to len z toho dôvodu, ktorý napísala, tak by stálo za to dojčenie zachrániť! Vždy sa to dá, len treba vedieť, na koho sa obrátiť. Mliečko má, čo by dali za to iné, ktoré by dojčiť chceli, ale nemajú ho. Na mamile som našla napr. toto http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?.... Ale samozrejme, pokiaľ nechce, ja ju do toho nútiť nebudem a ani nechcem, snažila som sa len poradiť.

andrejka2424
3. aug 2014

@loislane Predpokladám,že ak z 8 týždňov už 6 týždňov nekojí,tak už to konzultovala aj s pediatričkou a o existencii laktačných poradkýň vie. Okrem toho kde je vôľa,tam je cesta.Keby chcela,tak vyhľadáva informácie ako sa vrátiť k dojčeniu. Tu hľadala len radu,ako zastaviť laktáciu,určite nepísala preto,aby vedela,že dojčiť by mala a môže...Keď už radiť a odpovedať,tak k téme. Dúfam,že sa to tu nezvrtne na diskusiu dojčiacich fanatičiek a nedojčiacich krkavčích matiek... 😉

andrejka2424
3. aug 2014

@sharlotta Otázku položila konkrétnu a to,že dojčiť môže jej za 6 týždňov už určite niekto povedal. Predpokladám,že na umelé mlieko tiež prechádzala s vedomím pediatra a nie svojvoľne.

sissmiss
3. aug 2014

@andrejka2424 mozno povedal mozno nie. Ak kazdeho kto sa o to pokusil niekto iniciativne zahriakne aby cusal tak sa jej ziadna info nedostane. Pediatricky maju snahu tlacit UM, takze je mozne ze autorka temy dostala nespravne info aj s letacikom nutrilonu do ruky. Ak bude dojcit, bude to prospech jej a dietata. Ak dojcit nebude, prospech ma nutrilon. Preco je zle odporucat dojcenie? Maminy tu, z toho percenta nemaju...

andrejka2424
3. aug 2014

@sissmiss Vieš čo,možno som tento názor,že sa jej odpovedá na niečo,čo sa nepýtala prejavila z dôvodu,že tiež som po 3 mesiacoch dieťa "odstavila" a asi si pamätám príliš dobre aj na reakcie a dobré rady nad zlato,ktoré mi vtedy rozhodne nepomáhali. Aj gynekologička ma sprdla,že čo si myslím o sebe,že len tak sa sama rozhodnem,že prestanem dojčiť. Lenže ja som sa tak rozhodla. Lebo som svojprávna a nepotrebovala som tlačiť do hlavy od ostatných. Dieťa som nemala ani nemám chorľavé a jediná doba,kedy zdravotné problémy mal boli tie 3 mesiace,keď som dojčila.

sissmiss
3. aug 2014

@andrejka2424 je to kazdeho vec. Urcite kazdy pristup k tej teme moze byt necitlivy. Aj k dojceniu aj k nedojceniu. Ja povazujem dojcenie za prirodzene a aj som sa pren rozhodla. Nikoho kto nedojci neodsudzujem ale tiez to iste ocakavam od nedojciacich. Zial, nedojciace maminy su proti dojciacim nejako vysadene, este som sa nestretla s maminou ktora nedojcila a dojcenie nespochybnovala, alebo neurazala. (Maminy ktore chceli ale nemohli nepatria do tej skupiny).

andrejka2424
3. aug 2014

@sissmiss Jasné,že je to každého vec. To,že som povedzme proti,som ani zakladateľke neprezentovala. Pýtala sa totiž na niečo iné a nie na to,či áno ,alebo nie dojčeniu. Keby nemal syn tie problémy ktoré mal,neprestala by som. Je to najprirodzenejšie a teda aj najlepšie pre dieťa.Neurážala som nikdy dojčiace matky...čo dieťa,to iný prípad. Nie vždy je to prirodzené aj najlepšie v danej chvíli. Ja som napr. za prirodzený pôrod,ale dnes keby sa nerodilo napr. sekciou,ale len prirodzene,úmrtnosť detí aj žien pri pôrodoch by bola možno alarmujúco vysoká...ktovie. Nikomu nevnucujem svoj názor,iba som dala odpoveď na otázku,ktorú zakladateľka položila. 🙂

slawenka
3. aug 2014

Ja ked som maleho musela odstavit, tak mi pomohlo nasledovne a netrvalo ani dva tyzdne a bola som bez mliecka:
- pila som kazdy den salviovy caj,
- na striedacku som uzivala homeopatika ricinus communis 30ch a lac caninum (len si uz nepamatam ci to bolo 9ch alebo 15ch, ale obe su vraj na zastavenie laktacie),
- odsavala som, ale len ked boli prsia bolave a iba do uvolnenia, takze som vycucla coraz menej a zakazdym bol dlhsi interval.
Samozrejme, keby to nepomohlo, sla by som na gyndu, ale nastastie to nebolo potrebne.

sharlotta
3. aug 2014

@andrejka2424 kazdy ma inu zivotnu skusenost, z ktorej vychadza. Ty si sa rozhodla skoncit, je to tvoja osobna vec. Moja zivotna skusenost je ta, ze by som nikdy nedojcila, keby som aktivne nezacala vyhladavat pomoc a informacie, kedze od zdravotnikov a blizkeho okolia sa mi dostavali informacie nespravne. Preto viem, ze cesta k dojceniu je casto naozaj zahatana mnohymi bludmi. Z toho dovodu som si aj ja dovolila poradit, ze ak chce (nenutim ju, ani neodsudzujem, je to jej sukromna vec, no my nevieme, kto za PC sedi a cim si presiel a nenapisala vyslovene, ze dojcit nechce) este dojcit moze. Je na jej rozhodnuti, ktoru alternativu si vyberie a ja jej do toho kecat urcite nebudem.

loislane
3. aug 2014

@sharlotta Absolútny súhlas. Autorka sa už neozvala, takže nevieme, či dojčiť chcela prestať z vlastného rozhodnutia, do ktorého nás samozrejme nič nie je, alebo chcela pokračovať a nenašla pomoc. Povedal jej napr. niekto, že 1 lyžička materského mlieka obsahuje 10000 živých buniek, kdežto UM neobsahuje živé nič? A že zloženie materského mlieka je unikátne pre jej bábätko, kdežto zloženie UM je rovnaké pre všetky deti? A že aj so zápalom a antibiotikami sa má ďalej dojčiť, lebo dieťatku také mlieko nevadí (maximálne chuťovo, lebo je slané)? Možno len nedostala správne informácie a podporu z okolia. Častokrát sa práve u "odborníkov" stretneme s takými bludmi, že sa až rozum zastavuje - napr. že dieťa v šestonedelí nepatrí k matke do postele, pretože je infekčná, alebo že má po pôrode dostať oxytocín na zavinutie maternice - s týmito názormi som sa stretla v pôrodnici.

peterek414
4. aug 2014

ahoj moja osobna skusenost pri oboch detoch je ze dcerku som kojila 2 mesiace a synceka 2 tyzdne ...bola som u doktora aby som stratila mlieko a povedal mi ze mam skusit overeny babsky recept a pomohlo to pri oboch detoch...a ta rada je stiahnut si prsia elastickym obvezom ako najviac znesies a trva to tak 2 tyzdne a mas pokoj nepotrebujes ani ziadne inekcie ani nic

macka1555
autor
5. aug 2014

@andrejka2424 fakujem za pochopenie. A vlastne mala
Mi uz prsnik aj tak nechcec a ani v porodnici mi ho moc nechcela. Aj sestrjcky v porodnici mi ju prikladali ale nic.
A ja nepotrebujem aby som malu tyrala ze musis prsnik. A mlirka nemam uz moc len mj lezie na nervy ked ovcas kvapka.
Takze baby preto uz nekojim. A take nazori ze mam kontaktovat poradkinu to uz mi ani nepiste.

macka1555
autor
5. aug 2014

@slawenka ja uz neodstavam vyse3 zyzdne.

luba41
5. aug 2014

neviem prečo takúto diskusiu zakladaš v téme Laktačná poradna=podpora dojčenia...keby mne niekto pred pár rokmi dal takéto rady a napísal, že je šanca vrátiť sa k plnému dojčeniu, tak sa tých rád chytím "všetkými desiatimi"... 😒

andrejka2424
5. aug 2014

@luba41 laktačná poradňa je snáď pre všetky ženy,ktoré potrebujú poradiť v tejto oblasti. Či už ide o tie,ktoré veľmi chcú dojčiť,aj tie čo už nechcú z akéhokoľvek dôvodu,alebo majú nejaký problém ohľadom laktácie-čo zakladateľka patrne mala-vytekajúce mlieko.Nevidím dôvod,prečo by nemala o radu pýtať v laktačnej poradni,keď problém s laktáciou má. Téma sa nevolá- Laktačná poradňa len pre ženy ktoré dojčia,alebo dojčiť chcú stoj čo stoj....

akcul13
11. jún 2018

@peterek414 a odsavala si, ked boli zviazane?