Čo na škrabanie v hrdle počas dojčenia?

katrinka8
5. júl 2014

Baby, ideme na dovolenku, tak kompletizujem lekarničku. Verím, že nebude treba, ale párkrát za rok ma pochytí škrabanie v hrdle (zapálené hrdlo trošku). Homeovox ani homeogene mi nezaberajú, keď už je veľmi zle, tak nasadzujem Bioparox, inak celkom dobre mi robí Florsalmin - ale aj tam je šalvia. Neexistuje niečo miernejšie? Synček má 7 a pol mesiaca, dojčím ho a väčšina tých kadejakých cmúľacích pastiliek sa nemôže počas dojčenia alebo obsahujú šalviu (podľa laktačnej ešte z pôrodnice znižuje tvorbu mlieka) - či to je zanedbateľné množstvo? Myslím, že ani Tantum verde sa nemôže počas dojčenia. Potrebovala by som poradiť hlavne niečo ako takú prvú pomoc počas dovolenky, keby bolo treba, a vlastne aj všeobecne, nielen na cesty 😉 Ďakujem.

anovo
5. júl 2014

Ja som objavila jedine cmulacie tabletky, ktore sa mozu aj pocas tehotenstva a dojcenia a to Septisan. A aj my vacsinou zabrali 🙂 .

siska53
5. júl 2014

@katrinka8 septisan.... Su aj dake homeopatika -ale tie na,mna,neucinkovali.takze septisan a kloktanir slanou vodou ci salviou alebo florsalminom.mne to pri kloktani tvorbu mlieka neznizovalo,ine je pit to,ine kloktat.

miskaska
5. júl 2014

Syna dojcim už dva roky. Ja s pokojom na duši užívam Orofar. Skús mrknut na Mamile, či tam nie je podobná otázka.

dendy1
5. júl 2014

ja som si dávala septisan a ostala som pri ňom aj po tehu a dojčení.

katrinka8
autor
5. júl 2014

@anovo
@siska53
@miskaska
@dendy1
- babule, sper, ďakujem, Septisan poznám z dávnych dôb a zabudla som naň, zadovážim si ho. O kloktaní slanou vodou mi raz sesterka - doktorka - povedala, že dráždi sliznice tá soľ (ja mám trochu všeobecne problém s hrdlom kvôli zlomenej a krivo zrastenej nosnej prepážke - znie to síce čudne 😀, ale tak mi to povedali na ORL)

alka61
5. júl 2014

@katrinka8 ahoj, Florsaminu sa neboj 🙂

siska53
5. júl 2014

@katrinka8 tak potom,septisan to isti. 🙂
mne zas kvoli vyplachom,nosa vraveli,ze ten roztok ci na kloktanie,ci na vyplsch nosa,ma byt dost zriedeny,inak to drazdi,aj mi vraveli pomer,no uz som zabudla...takze nieco podobne ti povedali. 🙂