Prosím má niekto ten istý problém zo spánkom vôbec nespím som z toho zúfala a vyčerpaná no nechcem prestať dojčiť . Existuje nejaký bezpečný liek na spánok ktorý sa dá uživať aj popri dojčeni???
@s_a to by som chcela vedieť aj ja prečo nespím jednoducho nemôžem zaspať som unavená ale nezaspím a kojenie no to že potrebujem niečo na spánok čo je vhodné aj počas kojenia nechcem ho odstavovať a medovkovy caj nezabera
@martin_martina dieťatko má 5 dní? Daj tomu čas...daj si teplé mlieko s medom pred spaním, hudbu do uší, čítaj si pri kojení, ešte si zvykáš len
Aha.. no to sú asi aj hormóny.. medovku veľmi nepi, moze znížiť tvorbu mlieka.. ale melatonín tuším môžeš..
Ja som brala volnopredajny melatonin v tabletkach, telu prirodzena latka, na dieta to nemalo ziaden vplyv.
poznám .... skús Dospinox - kúpiš v lekárni stojí cca 10 e
ale pre prípad sa opýtaj ešte raz či môžeš, lekárnik isto bude vedieť....
@deti95060810
@beata_k
@miette
@s_a
@mabenn
Ďakujem žienky viem že je to všetko pre mňa nové len človek je zúfalý keď nespí snáď sa to všetko napraví ❤️
@martin_martina pisem ti spravu
@martin_martina ja som si zvykala mesiace...je normalne, ze clovek ma taky podvedomy stres, zrazu je pri tebe male babatko, co ta potrebuje, lahni si s nim aj cez den, prisposob sa jeho rezimu, casom sa uvolnis...my prve 2 tyzdne ked bol aj muz doma, sme spali vsetci naraz s malym
@mabenn ide o to ze aj to praktizujem ked spi on aj ja lezim ale aj tak nespim
@martin_martina si rozrušená zo všetkého nového
Skús magnézium?neviem či sa môže pri kojeni Persen bylinkové výťažky ..over si to.
@martin_martina casom by ti samotne kojenie malo pomahat...ja som citila ze ma to akoby uspava, aj som citala o tom, ze to tak funguje, dovtedy si skus sama nejak pomoct..mas babatko pri sebe? Aby si ho pocula? Nebojis sa o neho?
@mabenn mam ho pri sebe v hniezde cize pocut ho pocujem a skor si myslim ze to psychika stres zo vsetkeho ze mi ho vyvolavali a vsetko ma boli hlavne lavs strana krizov lebo 2 dni som vkuse bola na pasoch
@martin_martina presla som niecim podobnym, mne dali v lekarni Persen - mam pocit ze trosku pomohol, len moc som ho brat nemohla lebo dceera bola bezne 10-15x hore za noc a ja som z toho stresu vobec nevedela zaspat :-/
@martin_martina ano, urcite, tie prve dni, tyzdne, su take narocne fyzicky aj psychicky, to sa postupne urovna...hlavne dobre jedz, vela pi, ked nespis aspon skus oddychuj a tes sa z babatka, telo sa vylieci samo...skus hlavu zamestnat niecim prijemnym zatial, den za dnom to pojde...
@martin_martina tvoje telo ma adrenalin tazky porod. tvoja reakvia je normalna. aj plac aj bolesti. s krizami ti moze pomoct dobry fyzioterapeut. moze ti ich zatejpovat
@raffaella a co ti pootom pomohlo ak si nemohla ten persen?
@martin_martina nič. Mne malá zle spala takmer do 2 rokov, keď nastúpila do škôlky, to pomohlo. Pokiaľ sa začala budiť tak 3-5x do noci tak som proste som fungovala len zázrakom. Doteraz mám z toho hrozné spomienky. Ale to bol extrém u nás, to málo detí je takých, neboj sa. Držím palce!
@martin_martina tabletky pri tak malom babatku su komplikovane. vie ti pomahat manzel ci mama? ja som napr sla spat do inej miesrnosti so stuplami v usiach a s krytkou na oci. vies klasicke lieky na spanie ako stilnox zolpidem aj idu aspon trochu do mliela aj ta otapia tak ze nemusis byt schopna vstavat kojit.. vies ako to myslim? tak skuste napr nech ma jedno krmenie da manzel flasu nech si ty trosku pospis. alebo sa nauc kojit babo v lahu naboku. mala si uz niekedy predtym problem s nespavostou? drzim ti palce
@juliet86 no teraz mam pri sebe mamku aj manzela ale manzel pracuje v nemecku tak to bude potom len namne .. ale verim modlim sa ze to bude lepsie 🙏
@martin_martina urcite to bude lepsie. uvidis. pen to zober den po dni hodinu po hodine. manzel a mamka nech sa staraju o teba a ty o babo
@juliet86 dakujem 🙏
@martin_martina Ahoj, som mamina 3 mesacneho syna a trpim presne tym istym. Plne kojim a moj najvacsi problem je zaspat. U mna je to sposobene podvedomym stresom (zacarovany kruh) z toho ze nezaspim a budem nevspata a tym pdom vycerpana pocas dna. Tento nadmerny dlhodoby stres zatazuje nadoblicky kde sa tvori tzv stresovy hormon kortizol. Ten zial prirodzene potlaca tvorbu melatoninu (hormony spanku). Preto ked mame v zivote pred sebou velku skusku alebo pohovor ci prijimacky, den predtym nemozeme/resp. mame problem zaspat lebo sa stane to iste. Ale kedze pri babatku je ten stres vacsi tak u mna je to problem stale. Aj ked maly celkom pekne spinka, akonahle padne vecer chyta ma uzkost - co ak nezaspim? Akoby sa mi v hlave spustila casomiera ked maly zaspi a ide mi v hlave len kolko casu mam teraz ja nato, nazbierat energiu. Rady ako spi ked babatko spi nepadnu vzdy na urodnu podu lebo prirodzene zaspat mi robi problem 😃 aj cez den. Takze co som zacala robit je ze beriem kazdy vecer pred spanim Melatonin sprej Dr. Theiss. Dava mi to asi aj psychicku “oporu” ze proste zaspim…2x sa mi stalo ze som sa proste prevalovala 3,5 hod a nic. Takze beriem toto a 1 vstrek ma len 0,5mg melatonknu cize si to vies pekne regulovat. Na mamile vsetky lieky kvituju takze neriesim. A to si ho striekam pred kazdym zaspavanim aj pocas noci…dokopy za noc prerusovane uzijem mozno 2mg…niekedy max 3…stale menej ako na melatoninovych tabletkach co maju bezne 5mg. Cize no stress. 🙂 vysadim ked budem jedneho dna psychicky v pohode a dusevnom klude. Dovtedy mi je prednejsie ze upadnem vcas do spanku a ako tak sa vyspim. Takze viem cim si prechadzas, sme v tom spolu. 🙂 vela stastia
A este pridavam ze cez den beriem sedativ pc to je homeopatikum a magnezium (koloidne tekute - je silnejsie). A vecer ten melatonin, pripadne pi caje na “dobru noc”. To ci je tam trochu maty to neriesim, to by som musela na litre pit aby to nejak ovplyvnilo mlieko. Mam ho az moc. Takze skus mozno toto kombo 😃👍 uvidis po case.
@bashee jeej velmi pekne dakujem uplne rovnako to citim sedativ pc som si nasadila vcera .... pijem medovkovy caj a magnezium od galvex len neviem ci je tak dobre ty spominas tekute ake prosim uzivas ??? Drzim nam obom palce aby sa to lepsilo
@martin_martina od znack pharma activ koloidny horcik. Chuti kyslo-sladko je tam pridany aj vit C 🙂 a este mi napadlo ze mam taky maly inhalator, taka vonna levandulova tycinka na dobry spanok. To niekedy “fetujem” v posteli 😁
@bashee dakujem velmi pekne si zlata ❤️
@martin_martina ahoj tiez dojcim, tiez som mala tieto nespavosti a vycerpanost rano neskutocna, mne zabera iba magnerot - ine magnezia vobec
@jo234v ahoj ja som vzdy mala pocit z magnezia ze som po nom aktivnejsia
A prečo nespíš? Čo s tým má kojenie?