Čo na nedostatok mlieka pri dojčení?

meg8018
15. jún 2019

Dobrý deň, mám dvojtýždňového synčeka, po jeho narodení asi na tretí sa mi začalo púšťať mlieko, už som ho mala celkom dosť, ale zistili sme so sestričkami, že malý vyvrátil krvavé, tak sme sa dopátrali, že pri podráždení bradaviek sa z nich začala púšťať krv čo bol pravdepodobne následok pichania inekcii Clexan na riedenie krvi počas celého môjho tehotenstva. Mlieko som si mohla len odsávať a vylievať preč. Teraz sa mi už bradavky zahojili, ale mlieko sa mi stráca, je ho čím ďalej menej a menej. Dám malého na prsníky dojčiť tak 2x za deň, aj to mu musím ešte dorobiť malú dávku /30ml/ umelého mlieka. Môžem niečo urobiť , aby sa mi zase dobre pustilo mlieko??? Niečo jesť, piť, nejaké vitamíny alebo prípravky z lekárne by tomu nepomohli? Ďakujem, Magdaléna

sapetka
15. jún 2019

@meg8018 caj z rasce, feniklu, anizu. Bylinky ako jastrabina lekarska, benedikt lekarsky,senovka grecka. Hroznove napoje a vela vela pit vody. Prikladat babatko na hrud co najviac kontakt koza na kozu. Skuste si najst laktacnu urcite vam poradj. Drzim prsty

seva22
15. jún 2019

Často si ho prikladaj, hoc veľa nevypije,ale prsia potrebujú signál,že je "príjem" a ony prispôsobia "výdaj"...my sme tiež boli prvý mesiac peikrmovany a pekne sme sa potom rozbehli,že už tri mesiace umelé ani nevidela🙂 a to dokonca má.problem vypiť jedno prso...kedysi sme doslova zmikali oba aby sa najedla

meandbaby
15. jún 2019

Kup si benedikt a senovku v kapsulach a uzivaj 3 tab 3x denne, mne sa mlieko zacalo tvorit.
Plus treba pozriet ci male nema kratku uzdicku na jazyku a ci sa prisava efektivne.Uzdicka ss da lahko prestrihnut na ORL bez bolesti, plus skus sa nakontaktovat na nejaku laktacnu v okoli.Napr na Mamila.sk je zoznam.Mne toto pomohlo.
A prikladaj casto, aj kazdu pol hodku, hodku, daj si ho telo na telo a pojde to.

nika3136
15. jún 2019

Ahoj.
Organika už vyrába aj tablety Materské mlieko, ktoré môžeš užívať. Poprípade ešte Ricinus communis 5Ch.

simona92101
15. jún 2019

Ja sa pridam do diskusie,kedze sme mali s malou podobny problem,vyskusali vsetko mozne a nic nepomohlo,mlieko sa nespustilo ani po 3 mesiacoch..

ildiko36
15. jún 2019

@meg8018 ..ja som mala tiež málo mlieka ale som to nevzdala..až v tretom mesiaci som dostala 😏do vtedy som dieta prikladala kazde 3hod.na prsnik a potom dokrmovala..brala som riccinus comunis homeopatikum...benedik lekarsky so senovkou greckou pila min 3 L tekutiny..plus denne 1hnede pivo guines a liter bielu vineu..az na 3mes sa mi pustilo mlieko ale som pribrala 20kg..

ildiko36
15. jún 2019

@meg8018 pozri na youtub ako treba spravne masirovat prsia..hlavne bradavku..s tym stimulujes hormony na tvorbu mlieka

franci70
15. jún 2019

@meg8018 skus odsavacku

marion09
15. jún 2019

V prvom rade 2x denne prikladať na prsník je žalostne malo,čím menej kojis tým menej mlieka budes mať. Treba piť litre(nie deci) tekutín(naj čistú neperlivu vodu)a veľa jesť.

24mirka
8. feb 2020

@meg8018 jednoznačne často prikladať, aspoň každé 3hod. A nechať babo prilozene, koľko ono chce. A mne ešte k tomu pomohol vinny mušt od Matysaka- Dar na kojenie 🙏.pila som ho jednu fľašu denne, striedala som biely s červeným.