Čo mi pomôže na tvorbu mlieka?
Už pár dní cítim, že mám menej mlieka.citala som na nete, že je fajn užívateľ benedikt a senovku ale tiez som sa dočítala že je dobry aj multi mam lacta shake.nema niekto skúsenosti,ze co je ozaj lepšie?ale asi to je u každého individuálne čo?
Ja mám už "pár" rôčkov odkojené a mne pomáhala šťava z rozmixovaného hrozna,teplá kaša, teplá sprcha, veľa tekutín a kojit na požiadanie. Prípadne oslov laktačnú poradkyňu.
ja som skusala vsetko.. prikladat stale, senovku, benedikt, caje, vyvary, melta, nic nezaberalo. Nebol to subjektivny pocit, ze mam malo mlieka. Vazila som pred a po kojeni a mala vypila tak 20ml (v noci ked boli naliate prsia vypila aj 80-100ml). Proste viac nebolo. Co mi pomaha teraz, je zihlavovy caj. Uplna topka. Len je vsade napisane, ze sa nema pit viac ako dva tyzdne, tak neviem. Ale urcite ho budem pit dlhsie, aj ked len jednu salku denne.
Prikladať dieťa čo najviac
@dzinka777 Ak kojis uz aspon mesiac a nemas naliate prsia, to neznamena ze mas menej mlieka, len sa ustalil tvorba.
Na mna bylinky nezabrali... najlepsie casto prikladat a vela, vela vody pit.
Ďakujem baby.mlieka mam cely den,len uz vecer ked ide mala spat sa mi jeduje bo uz jej vela netecie mlieka a rano vidim,ze peluska nie je moc mokra.to znamena,ze vecer uz mam mlieka malicko.este donedavna sa mi prsniky cez den plnili mliekom rychlo a teraz ne a ne.aj rano ich nemam naliate tak ako pred par dnami, zajtra rano idem kupit vineu,este to skusim s nou.caje a polievku rascovu s vajickom papam pravidelne
@andreatytler kojim uz 7 mesiacov,je pravda ze popijam teraz menej vody,tak zacnem viac
Mne pomáhalo piť veľa veľa čistej vody, vždy po každom kojení som vypila minimálne jeden veľký pohár čistej vody. Vždy ráno som vypila pohár čaju na podporu dojčenia a pohár nesladenej obilnej kávy - melty (Caro, Inka,..). Keď som mala čas tak aj inokedy cez deň. Problém s kojením nikdy nebol.
@luba41 ma 2prikrmy jedno ovocie,druhe zelenina,ale velmi malo spapa.pije aj vodicku ale to len tak 30ml denne,spinka sama v postieľke.ja som mala naliate rano. mala prespi celu noc,takze v noci nepapa.niekedy som v noci odsavala,teraz nemusím,lebo mala rano papa o 7 a o 9 rano a vypije dost a hned su prsniky menšie. nastupujem do prace za mesiac (musim z finančných dôvodov),a musim kazde rano odsavat mlieko a vratim sa az o 4 poobede a uz teraz vidím,ze do 4 asi mala nevydrží s tym co rano odsajem.a nutrilon nespapa.tak sme to robili pri prvom syncekovi ale mlieka som mala hojne a manzel podaval cez flasu malemu.
Senovka, benedikt, UKKO čaj, Biočaj Tatry, hroznová šťava z DM - ok.
Vinea u mňa 0 bodov, shatavari mi zas mlieko znižuje

@dzinka777 ja som este nedojcila, no napisem skusenost mojej svagrinej. Vajickova polievka 🙂 a pila bielu Vineu (nie na litre ale cca 3-5dcl denne) prsia male 🙂 ale dobre zasobene. ...ale ano myslim si ze je to individualne velmi