Čo mám robiť s odsatým mliekom?

slavicka97
30. máj 2024

Ahojte, potrebovala by som pomôcť. Kojím ale musím si aj odsávať pre veľké množstvo mlieka a neviem čo mám urobiť s tým odsatým, nakoľko nechcem malú učiť na fľašku kým mi pije z prsníka. Ďakujem

lenkakravcova
30. máj 2024

@slavicka97 dávaj do mrazničky a daruj do nemocnice. 🙂 (zaplatia ti dokonca za to "darovanie tuším 8€/l).
Do sklenených sterilizovanych fliaš dsj do mrazáku a zavolaj si do nemocnice. Prídu ti urobiť krvný test a vezmú fľašky.

anjelicek26
30. máj 2024

Ja darovavam do nemocnice.. bola som na poučení ako sterilizovať,ako skladovať, dali mi fľašky na to a raz týždenne po to chodia.. plus krvny test robili... ci nič nechýba a všetko ôk.. ale beriem železo poctivo...a dko... mne to bolo strašne ľúto vylievat a mrazak bol po dvoch týždňoch plný... 600-1000ml denne ide smer mrazak,podľa toho, ako maly pije...

54tinka54
30. máj 2024

@slavicka97 buď darovať do nemocnice, ale tam sú tiež nejaké podmienky a v našom meste sa to tuším dá len do pol roka bábätka. Alebo mraziť a nechávať si mliečko potom na prvé kaše. Alebo existujú aj rôzne skupiny na fb, väčšinou zoskupenia okolo laktačných poradkýň, a tam niektoré ženy zháňajú MM na darovanie alebo sú aj ochotné zaplatiť, pre svoje bábätká ak nemajú dostatok mlieka.

tehotna40
30. máj 2024

Je skupina na fb ale uz fb nemám a zabudla som ako sa vola 😞 maminky tam zháňajú MM z rôznych miest pre svoje deti, tak možno niekomu takto pomôcť.

@anjelicek26 obdivujem, že sa tak rozbehlo mlieko po sekcii 😮 my bojujeme 😞

anjelicek26
30. máj 2024

@tehotna40 áno už na konci 2.dna nabehlo pekne a mame veľa. Tak s toho majú aj niečo predcasniatka v nemocnici🥰

matkahelka
30. máj 2024

@slavicka97 a ja som malu na flasu ucila schvalne, aby som mohla odist z domu a vedel ju nakrmit aj niekto iny ako ja. milionkrat sa mi to osvedcilo. ak aj malu na flasu ucit nechces, nejake mlieko si zamraz, urcite sa ti zijde ked budes robievat prve prikrmy. babatkam ovela viac chuti ta zelenina, ked je v nej mlieko, ktore uz poznaju.

rachel36a
1. jún 2024

@slavicka97 vylievala som., maly mal dost cerstveho a mrazene ani nechcel

mclissa
1. jún 2024

Ja som mrazila a neskor som z neho zarabala kase na veceru.