Maly ma 3 mesiace nemal ani koliky.mozno len 2krat.aj krasne prdka.chcem sa vsak opytat mozem fazulovu polievku ci ece he skoro.Poradte??
@ivet2014 Ahoj,urcite môžeš.3mesiace si sa úplne zbytočne obmedzovala.Ja som fazuľovú polievku dostala na 3ti deň po pôrode v pôrodnici,tiež som sa čudovala,lak.por.mi vysvetlili,že môžem jesť úplne všetko 😊 fungovalo to pri 2 deťoch.Doma babka aj mama sa čudovali,že jem všetko,ale je to ozaj tak.Tu je článok od poradkýň http://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/strava/
môžeš všetko, ale s mierou a v jeden deň zaraďovať len 1 potenciálne "nebezpečné" jedlo. ja som si po 3 mesiacoch dala veľkú misu fazuľovej polievky a veru o 6 hodín sme mali cirkus...pomohli kvapky sab simplex (tak nejako sa to volá) a malý prdel riadne fazuľové smrdliaky, tak sme si boli istí, že to bolo z toho. potom som radšej experimentovala pozvoľnejšie a zaradila postupne všetko
Už si mohla od začiatku postupne všetko
mozes jest uplne vsetko od zaciatku, to ti poradi aj kazda laktacna poradkyna 🙂 netreba sa obmedzovat
Tak som skusila ale iba stavu z polievky a nic najblizsie uz skusim teda aj fazulu
Dnes vyskusam knedlo vepso zelo😊mnaam.paradajkovu som jedla od zaciatku mu nevadi.aj v porodnici nam ju dali.Aj plnenu.uz aj vyprazane som dala.zatial v pohode.jem aj orechy a nic a to som sa cudovala.
A co hovorite na kavu a obcas poharik cerveneho vinka.kavu si davam od zaciatku ale len rano.a vinko som neskusala.som citala ze do 3mesiacov by sa nemal ziadny alkohol.ale cierne pivko obcas dam tak deci a pol.tvori sa z neho mliecko.
@ivet2014 Z piva sa mliečko netvorí 🙂 To je výmysel. Pivo je alkohol a z toho sa mlieko netvorí. Pri tvorbe pomáha pitný režim a tak viac osohu spraví pohár čistej vody ako pohár piva.
Troška alkoholu neuškodí, ale ozaj len výnimočne, lebo predsalen alkohol nie je zdravý. No raz za čas si pripiť pri nejakej príležitosti s deci vínka či piva /nie liter slivovice 😀 / neuškodí. Ak je to však možné tak po kojení a pauzou, napr keď už sú prírkmy, tak nakoj, daj si "prípitok", za čas bude príkrm a do ďalšieho kojenia už je alkohol takmer vyprchaný /teda pri min. dávkach/
Kávu som pila celé tehu i kojenie na radu lekára - kvôli tlaku a všetko bolo o.k. No len jednu denne.
@monhla tiež som si myslela, že pivo nemá na tvorbu mlieka žiadny vplyv, až kým som to sama nevyskúšala 🙂
večer som si dala pohár nealko piva a ráno som mala naliate prsia 😨
ďalší večer som si dala pohár vody a ráno....nič, malý sa najedol a pozerá na mňa či ešte niečo bude, alebo je to všetko 😀
nedalo mi to a vyskúšala som to ešte pár krát - výsledok stále rovnaký - keď som si dala večer pohár piva, ráno sa malý až drhol s mliekom 😀
@selvadgia No vidíš - každé pravidlo má svoju výnimku. Niektoré kamošky to skúšali a nepomohlo to. Ja som pivo v živote nepila, lebo už po prvom ochutnaní som zistila, že mi jednoducho nechutí a mliečka som mala aj pre trojičky 😀
Ja som zasa výnimka na pitný režim. Ja som kojila aj keď som denne vypila ledva pol litra tekutín vrátane kávy. No zdravé to zrovna nie je. A preto sa snažím pri tehu a kojení vypiť denne aspoň liter vody - no nie vždy sa to podarí 😝
@monhla s pitným režimom som na tom rovnako....a ani pivo mi nikdy nejako špeciálne nechutilo, ale potom som ochutnala nealko pomelo grep a zachutilo mi, no a teraz keď dojčím si ho doprajem ešte radšej - hlavne keď vidím, že aj malý je spokojný 😀 akurát sa už len obávam, aký to bude mať dopad na moju postavu 😖
Ja som po sestonedeli zaradovala postupne vsetko a pomaly, sledovala som o jej vadi, fazula, kysla kapusta, nic jej nevadilo, iba ked som vypila pohar mlieka alebo zjedla nieco, kde bol paradajkovy pretlak, hlavne polievka jej vadila, cize skusaj