Čo ak bábo po narodení chudne?

ladyka8
28. sep 2012

Dobrý večer, prosím vás čo sa môže stať ak bábo po narodení chudne a nechce papať?

ninan2
28. sep 2012

no asi nastane dehydratacia organizmu a skonci na infuzke. Treba to riesit s doktormi a nie na koniku!

raona
28. sep 2012

obráť sa na doktora alebo laktačnú poradkyňu, nepíšeš koľko schudlo, ako je dieťa staré... tažko radiť na nete.. či dojčíš, či nie...

cerez
28. sep 2012

Mne synček ani po 2 týždňoch nenabral pôrodnú váhu. Každý deň som chodila k pediatričke na preváženie a musela som dávať glukózovú vodu. Na ďalší týždeň už mal kŕče a boli sme hospitalizovaný. Musela som začať prikrmovať umelým mliekom. Prikladala som ho správne čo mi bolo potvrdené a často. Ale laktácia nie a nie rozbehnúť. No nie každému je to dané. Záver z nemocnice - vyhladované dieťa. Po návrate sa mi syn už odmietal prisať.

anda1980
28. sep 2012

moj maly mal 3850g pri narodeni a po dvoch tyzdnoch 3300, nie a nie pribrat, tiez bolo prisatie spravne, ale nas problem bol v tom, ze mal zltacku a on skoro cely cas spal, na kojenie som ho musela budit, a niekedy sa proste ani nedal zobudit. Kojili sme sa cez klobucik, cize sa ovela viac unavil, kedze musel tahat ako o dusu, pomohla nam laktacna poradkyna, vyhodila klobucik a naucila ma kojit bez neho, produkcia mlieka ale klesla, takze sme zaroven s kojenim aj dokrmovali a po dvoch mesiacoch trapenia uz maly priberal normalne. urcite je potrebne okrem spravneho a casteho prikladania babatka skontrolovat, ci pije efektivne, nie iba dudká.

sendy182
28. sep 2012

aj podľa mokrých plienok spoznáš ako ti pije........skús si ho častejšie prikladať v noci .......pi veľa tekutín- čaje na kojenie, polievky...........bábo sa vie vypiť najviac do 5 minút kojenia a potom už len máličko....no ale má maminku a to je preňho tá najužasnejšia vec 🙂 🙂 🙂 🙂 ....niekedy nie je dieťatko hladné a chce prsník na ukľudnenie, spánok, strach......

elinka27
28. sep 2012

www.mamila.sk, ak chces kvalifikovanu pomoc. Nie je pravda, ze dieta vypije do 5 min maximum, moze byt na prse aj nonstop, pokial nepije nebude najedene ani za 5 min ani za 20hodin na prse. Treba skontrolovat dojcenie. Ak chces pomoc, najdes ju tam. Na MK urcite nie.Odtialto ste si vsetky poradkyne postupne vyhnali. 😠

zuzuj
28. sep 2012

ach jaj zase dalšia otázka bez jasných informácii...bábo po narodení je kolko bábo po narodení?....2 dni , mesiac?....kolko vážilo, kolko schudlo, ako dlho je odvtedy?..kojíš...? alebo je na UM?.....žiadne podstatné info....
Na tvoju otázku je jednoznačná odpoveď ak neješ a nepiješ a chudneš....tak umrieš....ale to asi vieš sama a nepýtaš sa na to....
.nie každé dieťa sa dostane na svoju porodnú váhu za 2 týždne...
napr. @cerez ja sa nemôžem ubrániť dojmu , že ti dieťa malo kŕče práve z tej glukózovej vody....
zavolaj ráno presne laktačnej...mamila.sk....a potom konaj...ak nie je problem v prisávaní a v satí dieťaťa....ak máš dorbý tok mlieka a pod. tak potom treba ísť aj za doktorom,. v najhoršom na hospitalizáciu...ale to až posledná možnosť...v nemocnici budú mať skôr tendenciu rýchlo zachranovať situáciu, ty od nervov strtíš uplne mlieko...a nasadia ti ju na UM....mne takto jak blbí už v porodnici donútili dokrmiť dieťa UMom opakovane...len preto aby mali v chorobopise o 50 deka navyše a pustili nás domov....až neskor som sa dozvedela...že dieťa stratí váhu normál a môže ju naberať minimálne 2 týždne ak nie viac....
Kedže nevieme vobec nič o tvojom dieťaťi...kolko je od porodu napr. ....tak zbytočná téma toto....
Volaj laktačnú....asi tam bude pes zakopaný, ak nemá teplotu, a iné príznaky ochorenia samozrejme...a HLAVNE NERIEŠ ČO SA Može STAŤ....ale rieš aktuálnu situáciu....

ankaevka
29. sep 2012

dieťa prvé dni chudne kým nenabehne laktácia, je to normálne, potom postupne začína priberať..kojiť z obidvoch prsníkov, no neriadiť sa minútami ale nechať ho na prsníku, kým nezačne byť nervózne a tak ho priložiť k druhému..na ďalšie kojenie začať s tým, na ktorom sa skončilo predchádzajúce kojenie (dúfam, že je to zrozumiteľné)..ak chudne aj po prepustení z nemocnice, treba ísť za pediatrom a poradiť sa s ním či nasadiť UM alebo zavolať laktačnej..hlavne piť veľa vody, jesť polievky, čaje na kojenie..a zbytočne sa nestresovať a nevážiť bábatko po každom kojení ak je spokojné..@cerez glukózová voda sa dáva v nemocniciach iba v najnutnejších prípadoch, nechápem kto ti poradil podávať to dieťatku do dvoch týždňov aby pribralo, to už skôr UM dokrmovať

milka1978
29. sep 2012

ja keď som prišla so svojim prvým synom z pôrodnice akurát bol štedrý večer .... a keďže ako prvorodička som bola zo všetkého vyplašená neuvedomila som si, že aj keď som synčeka kojila mala som slabé mliečko .... bolo v ňom viacej vody ako mliečka .... prvý krát sme išli ku pediatričke až o 2 týždne a za ten čas mi drobec schudol z 2600g na 2400g .... lekárka mi hneď povedala, že musím prikromovať aby naspäť nabralo bábo svoju váhu ..... a keď som začala dávať UM tak priberal jedna radosť ... potom som aj tak po mesiaci stratila mliečko a ostali sme na UM

beton
29. sep 2012

ak ide o cerstvo narodene babatko, tak je to normalne, ze chudne. ved kaka smolku a kolostra prijima trosilinku. ma to takto byt a je to v poriadku. nenechaj sa stresovat personalom a nenechaj si dieta tlacit UM (z flasky) a glukozou len kvoli ich tabulkam. inak si zbytocne koledujes o preoblemy s dojcenim, co asi nechces, kedze sem pises. ak ste iny pripad, tak by to chcelo nejake info, ako vyzera vase dojcenie, den, noc, spokojnost dietata, pocet mokrych plienok, hmotnosti, pouzivanie nahrad prsnika ako cumlik, flaska, klobucik. a potom mozeme daco pokecat...:o))