Dobrý deň vospolok, mala by som dve otázky. Prvá sa týka kvapiek citrovital, ktoré mi dala LP, lebo zhodnotila, že mám na bradavkách mykózu. Na príbalovom letáku sa však píše, že je to nevhodné mimo iné pre deti a kojace ženy. Tak ako to teda je?
Ďalšia otázka sa týka poranenej bradavky. Už týždeň a pol sa mi nechce zhojiť rana na bradavke (diera v bradavke), z toho prsníka kojím menej, tak 3x denne. Pred týždňom som mala na tom prsníku mastitídu, že som mala vysoké horúčky a musela brať atb. Teraz keď z neho kojím menej zmenšil sa mi, nenalieva sa tak. Myslíte, že to nebude do budúcna problém? Neprestane sa mi v ňom tvoriť mliečko? SMe len na začiatku kojenia (malý má 3 týždne)
Vopred ďakujem za odpovede.
@zun ahoj, na tú poranenú bradavku si kúp náplaste na bradavky multi mam kompressen
https://www.magister.sk/produkt/detail/produkty...
- je to malý zázrak a už v priebehu prvého dňa užívania uvidíš zlepšenie. Inak popri dojčení, kým si pokožka zvykne na to že je namáhaná si dávaj krém na bradavky - Avent alebo Babylove z DM-ka, Avenz stojí cca 11€ a Babylove asi 5€ - urobia ti rovnakú službu oba ale ich najväčšou výhodou je že sa nemusia umývať z bradaviek pred dojčením.
Hneď ako sa poranený prsník začne liečiť tak k nemu bábo prikladaj - mliečko sa rozbehne.
tiez som pouzivala pri dojceni klobuciky avent a na hydrataciu a regeneraciu bradaviek bepanthen care.
@zun na prvu cast ti neviem odpovedat ale k tomu kojeniu mam 20 mesacnh dceru a kojim ju len z jedneho prsa v tom druhom sa mi mlieko vobec nevytvorilo a plne dojcena bola do pol roka potom som zacala zavadzat prikrmy a teraz dojcim 2x v noci rano a po obednom spanku a v pohode