Citrónový čaj počas dojčenia

6. nov 2022

Viem že citrusy by sa nemali počas dojčenia lebo vraj zastavuju laktaciu vzťahuje sa to aj na čaj prosim ?

tamvtme
6. nov 2022

To mas odkial, ze citrusy zastavuju laktaciu? To som nikdy nepocula😵‍💫 kludne si daj caj aj citron aj pomaranc ....

autor
6. nov 2022

@tamvtme no to mi v porodnici sestrička povedala keď mi rodina priniesla mandarinky že to nemám jesť ak chcem kojiť že to zastavuje produkciu mliečka.

zuzkacik4
6. nov 2022

Urcite nezastavuje a ani neznizuje produkciu mlieka ... jedine co, citrusy patria ku alergenom a moze mat z toho babatko reakciu... ale inak nic...

mikadooo
6. nov 2022

Ahoj, citrusy môžu spôsobiť alergickú reakciu - vyrážku u kojenca, ale nezastavujú tvorbu mlieka🙂. A áno, platí to aj pre citrónový čaj. Treba trošku vyskúšať a uvidíš, či ti dieťa zareaguje, alebo nie. Ak nie, tak môžeš trošku viac skúsiť, atď. Ak áno, tak buď zas naopak znížiť "dennú dávku", alebo sa na chvíľu teda citrónového čaju zrieknuť úplne...

veronika3110
7. nov 2022

Skôr je tam riziko tej alergie, aj keď ktovie či ten čaj išiel vôbec okolo citróna… ale ja osobne pijem len ten na dojčenie, take tie ovocné a citrónové a neviem aké mi nechutia.. a tak si aspoň dopĺňam bylinky, čo podporujú mliecko

magda15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
veronice
21. nov 2022

Citrónadu (resp vodu s citrónom) som pila celé tehotenstvo aj teraz počas dojcenia. Dceru som dostavila keď mala 13m a syn ma teraz 8m a kojím ho stále. Nesťažuje sa ze by mal malo 😎

lylyjana
21. nov 2022

to skor zastavi ten stres z toho co "mozes a nemozes" 🙈 jedz zaradom vsetko