Čím je staršia, tým častejšie sa chce dojčiť

zuzkavka
7. sep 2012

Mám dvojmesačné bábätko, po narodení sme sa dojčili každé štyri až štyri a pol hodinky. Intervaly sa skracovali teraz v dvoch mesiacoch sa kojíme každé dve hodinky cez deň a to už keď sa blíži druhá hodina plačeme. V noci sa zobudí aj po šiestich - siedmych hodinách. Čím to môže byť? Ešte sa aj tieto intervaly skrátia??? Mlieka mám zatiaľ dosť, ani nevyťahá všetko z prsníka.

babiolla
7. sep 2012

ked som si precitala nadpis myslela som, ze hovoris o dvojrocnom babatku 🙂) pozri si napr.
http://najmama.aktuality.sk/clanok/225619/dojce...

kvetinka211
7. sep 2012

@zuzkavka to je este malilinke babatko, daj jej mliecko vzdy ked si vypyta .. mozno je smädna, mozno len potrebuje byt blizko teba ... a ze ti v noci spi 6-7 hodin je super 😉 Ono sa to s babätkami stale meni, o par tydznov to zas bude uplne inak, netreba to riesit. Mozno sa skus este v laktacnej teme popytat ...co ma napadlo ze mozno vytaha len predne mliecko a skorej preto vyhladne, lebo predne je menej syte ... v tom pripade by bolo dobre keby pila co najdlhsie z jedneho a az ked nepotece jej das druhe ak bude este hladna ...

hradnapani
7. sep 2012

@zuzkavka na to, ze je to dojcene babo, tak tie intervaly su uplne normalne, dokonca aj castejsie. 3hodinovy interval je pre flaskove deti 😉 Materske mlieko je rychlo stravitelne a dieta rastie, tak to proste potrebuje.

ikandy
7. sep 2012

@zuzkavka U nás to bolo podobne. Občas sa dojčieval aj každú hodinu. Nejak som to nriešila, keď pýtal, tak som mu dala prso a nehľadela som na čas. Však dojčenie nie je len o prijímaní jedla, ale aj o ukľudnení a pomaznaní sa s dieťaťom. Priberal ináč nadpriemerne, takže tiež som mala dosť mlieka. No a áno, ešte sa to môže skrátiť, najmä keď pôjdu zúbky alebo ju bude niečo iné trápiť.

zuzkavka
autor
7. sep 2012

@babiolla
@kvetinka211
@hradnapani
@ikandy
ďakujem za odpovede, tak sa budeme kojiť, mne to nerobí problém, len som si myslela, že jej niečo chýba, keď predtým jej stačilo. asi rastie a chce viac 😉

babiolla
7. sep 2012

@zuzkavka chybas jej ty, chce sa mojkat a dudkat, krajsie nemoze byt 🙂

janka196
7. sep 2012

@zuzkavka ahoj nechcem ta strasit ale u nas sa tieto intervaly este skratili 😒 teraz ako synovi idu zubky je na prsniku nonstop a to rovnako v noci ako aj cez den. ked niesom doma nic mu nechyba. akonahle pridem a zbadama hned plac na ruky a hlava do vystrihu 🙄

buffinko
7. sep 2012

@zuzkavka, je to normálne, mliečka je určite dosť. zatiaľ máte intervaly super, ja som kojila prvorodenú prvých 6týždňov 45minút, potom bola 15minút prestávka a znova 🙄 s výnimkou kočíkovania celý deň sme takto fungovali....po 6 týždňoch sa intervaly začali predlžovať na hodinu. keď sa začne sama otáčať a vnímať svet, intervaly sa môžu zas predĺžiť. je fakt, že pri raste zúbkov sú deti podráždenejšie a najviac ich ukľudní prsník, pokiaľ sú teda kojené. ale tam nejde o jedlo, ale o stíšenie bolesti. potreba kojenia je u každého dieťaťa iná a navyše dieťatko rastie v skokoch, takže v určitom období pýta viac.

luciferkax
7. sep 2012

Ved to je normálne, len sa teš, že mliečko stačí a dojči : ) 🙂 kolko vládzeš :D :D

beton
10. sep 2012

@zuzkavka ja by som skor povedala, ze tie intervaly, co ste mali hned po narodeni su dost dlhe pre male babatko. to, ako ste na tom teraz je beznejsie pri malych babatkach. ale zo ziadneho rezimu sa netreba dlho vytesovat, bo malokedy to trva dlhsie ako 1-2 mesiace a opat je vsetko inak. potom idu zubky, potom zas nieco. deticky rezim este nemaju, tak pytaju, co potrebuju, kedy ich napadne. a nespokojnost dietata nie je len o hlade, ale aj o uspokojeni, kontakte s tebou, skus viac nosit, keby ti uz prilis caste dudkanie (nie papanie) prerastalo cez hlavu.

zuzkavka
autor
10. sep 2012

@beton ďakujem za radu, dávam jej stále keď chce, keď zaplače alebo je nespokojná. No vieš nestresovala som (hoci som čítala, že deti majú byť kojené 8-12 krát), lebo pekne priberala 1. mesiac 1250 g, 2. mesiac 900 g. A keď spinká, nechce sa zobudiť hlavne v noci, aj prebalím aj zasvietim a nič, takže mliečko odstriekam. Takže asi je aj dobre, že cez deň si žiada viac 😵

beton
11. sep 2012

@zuzkavka urcite je to lepsi pripad ked sa nadojci poriadne cez den ako keby si to potom dobiehala v noci. prirastky mate kraaasne. pokial sa ti prilis neznizi tvorba mliecka, tak tie noci neries. a ked k tomu este odstriekas, tak je to ok. keby sa ti tvorba znizila, tak bude treba zaradit aj nocne dojcenie. ak spite spolu, tak sa dieta vacsinou zobudi, lebo ta citi, alebo sa to riesi kontaktom koza na kozu. babatko ma este len 2 mesiace, tvorba mliecka uz moze byt, ale este nemusi byt ustalena. v tomto case ustalovania tvorby mliecka je potrebne dojcit co najviac, aby si si zabezpecila dostatocnu laktaciu.

euka210
11. sep 2012

čo by som ja dala za 4h 🙂 Moj od mala papal po 2h, niekedy aj po hodine ci aj skor...dodnes je papkac 🙂 3h intervaly sme mali len okolo 4-5m, potom zase papal casto a potom uz prisli prikrmy.
Okolo 6t, 3m a 6m su laktacne krizy, resp. babo viac rastie a potrebuje viac papat.
Noc ani nekomentujem...taku krasnu noc ze 6h vkuse spat sme mali len obcas a to ma maly rok. Od pol 9 som bola pri nom uz asi 3x...no nieco sa mu dnes evidentne zle sniva 🙂

1lenka1
12. sep 2012

dobry den,chcem s apopytat mam taky problem dcerka ma 8mesiacov,skusam vsetko nechce sa prisat na ziadnu flasu,cajik alebo voda len z pohara,inak prsnik.Teraz nastupujem kombinvanou formou na vysoku skolu,a neviem ako ju mam naucit aspon miesatmi pit z flsae cajik,kedze dojcit nechcem prestat.Dakujem za rady