Ahojte, predošlé deti sa mi žiaľ dojčiť nepodarilo. Zjavne je problém v mojich bradavkach , no pri prvej dcérke som celkovo po komplikovanom pôrode ukončenom akútnou sekciou a komplikáciami po pôrode proste to mlieko nemala, respektíve úplne máličko, nerozbehlo sa ani po podaní oxitocinu. Napriek tomu som bojovala mala celé doktvavene bradavky a ragady až som to musela vzdať. Pri druhom dieťati bol problém opačný a mlieka som mala habadej z čoho som bola nadšená, avšak mala sa absolútne nechcela prisat. Mala som aj pomoc laktacnych poradkýň no nešlo to. Teraz čakáme tretie dieťatko a ja veľmi chcem aby sa mi podarilo ho úspešne dojčiť. Odvtedy som podstúpila aj augumentaciu prsníkov čo ale dojčeniu nebráni , skôr nejak dúfam že to nejak napomôže. Problém však je že mám veľmi veľké dvorce a bradavky takmer vpáčené. Ostali v nich aj dierky asi sa to proste nezhoršilo dobre po predchádzajúcich pokusoch. Viete mi poradiť či by sa na to dalo nejako pripraviť. Určite chcem skúsiť tu pomôcku na bradavky - formovač alebo niečo take. Neviem ale či je vhodne použiť hneď od začiatku klobuciky. Laktačna poradkyňa sa vtedy k ním veľmi nepriklanála. Odvtedy sa mohli postupy ale zmeniť.. Pomohli by vaše osobne skúsenosti . A ak by sa tu aj našla mamička ktorej sa podarilo po dvoch neúspešných tretie dojčiť , tak to poteší a povzbudí 🙂