Ahojte žienky. Prosím vás o radu poprípade skúsenosti. Som mamina, dcérka má rok a pol a rozhodla som sa, že prestanem dojčiť. Dcérka už všetko papa a navyše som tehotná 16 tt a po pravde ma to už bolelo. Neviem sa zbaviť mliečka. Poradila som sa s lekárom, jeho rady bohužiaľ nepomohli tak mi predpísal MEDOCRIPTINE. Tablety ktoré majú pomôcť znížiť tvorbu laktacie. Myslíte si, že ich môžem užívať aj v tehotenstve? Ďakujem za každý názor.
Tak toto by som v tehotenstve naozaj neužívala. Lekár vie, že si tehotná?
@liloastitch Áno samozrejme, prvý krát mi neodporúčal nič a dnes na kontrole mi ich už predpísal. 😮
@zdenkabalazka9 ja by som sa teda poradila ešte v lekárni alebo s iným lekárom ,ale tieto lieky sú naozaj humus. Ja som ich užívala po pôrode, boli to také utlmováky, že až. Neviem si predstaviť toto užívať v tehotenstve. Aj v prívalovom letáku je písané, že je nutné ich pri podozrení na tehotenstvo vysadiť.
@liloastitch Áno, tiež som to čítala preto som ostala v šoku, že čo teraz.. Človek už nemôže veriť ani lekárom alebo co. Neužil som ani jednu tabletu a keďže z toho nemam dobrý pocit, tak sa na to vykašlem a poradím si inak. Urcite mi to nestojí za to. Ďakujem 🍀🙏
@zdenkabalazka9 mne napríklad ani nezabrali, po vysadení sa mi prsia naliali naspäť a ešte viac. Ja som prvého syna kojila cez tri roky a mlieko mi samé odišlo v tehotenstve . A druhý krát to isté, mlieko sa mi stratilo po otehotnení, dovtedy som odsávala a darovala... Skús si prsia napevno previazať, menej piť...
@liloastitch ďakujem krásne za radu. 2dni som si sťahovala, lenže ja som mala neskutočne bolesti, ako keby mam na hrudi balvan ktorý má ťažil. Niesom padavka, že plačem pri všetkom, ale to sťahovanie ma naozaj bolelo. Myslela som si, že bude náročnejšie odnaucit dcérku od dojčenia, ale nakoniec to dopadlo super. Už len prísť na to ako sa "zbaviť" mliečka. 😇
@zdenkabalazka9 tak úplne zbaviť sa ho nemusíš, prsia sa postupne prestanú toľko nalievať, neskôr budeš asi tiež kojiť teda, ja by som asi ani neriešila teraz to mlieko ak sa ti tie prsia nenalievajú tak veľmi, že ťa to bolí,obmedzuje alebo ti vznikajú zápaly.
Okolo 20tt by sa malo prestat tvorit aj same..a prist kolostrum.
@zdenkabalazka9 treba si odstriekat aspoň trochu a zase stiahnuť na tesno prsia, dva dni sú málo.
Tieto lieky som jedla 3 dni. Nikdy viac v živote. Bola som po nich úplne mimo. Ako nafetovana. A v žiadnom prípade keď si tehotná. Mne do 2 dní zabrali obklady mrazenej zeleniny. Dávala som si ich každé 2 hodiny cca, hlavne keď som cítila, že sa prsia chcú nalievať
@zdenkabalazka9 ja mam 3 deti, vsetko dojcene, druhe pocas 3.tehu a nic som neuzivala na zastabenie mlieka. Stacilo si odstriekavat rucne...moji ho este aj z hrnceka zavislaci potom vypili 🤣 ...max.2t a bol pokoj.
@zdenkabalazka9 len trpezlivosť, trvá to minimálne 2 týždne, mňa bolievali prsia aj keď som tam už mlieko ani nemala. Stačí odstriekavať alebo odsavať do úľavy a postupne čoraz menej. To viazanie pomáha, aj keď to teda bolí, ja som si aj paralen dala, ten je aj protizápalový a môže sa v tehotenstve.
@zdenkabalazka9 ja som bola podobny pripad, dcera mala 17, ked som znova otehotnela. Do mesiaca mi bolo tak zle, najma pocas nocnych dojceni, ze som sa tiez rozhodla stopnut dojcenie. Jeden den som proste vstala s tym, ze mliecko nemam - pochopila to uzasne, mala nieco cez 18mes. Prsia sa mi nalievali asi tyzden, prve 2-3dni to bolo neprijemne, ked uz ozaj bolelo, odsala som mlieko, pomahala masaz prs, inak som neuzivala ziadne pripravky, ziadne zvazovanie prs, kapustne listy ani bylinky. Do tyzdna sa to samo upravilo. Drzim palce, nech to vsetko prebieha ok
Tiez som mala podobnu situaciu. Skusila by som len postupne nedavat prsnik a postupne sa bude aj tvorba znizovat prirodzene.
Ja som uplne prestala v 20.tt. Uplne “samo”. Bez placu. Bez liekov.
prestala som zo dna na den, dala som flašu s mliečkom. Najskor nechcelo a plakalo, ale potom si zvyklo. Ale ak ti možem poradit, skus toto mlieko https://www.pilulka.sk/sunar-bio-3-700g-od-ukon...
Nemate prosim Vas zvysne Medocriptine????
https://www.adc.sk/databazy/produkty/pil/medocr...