Ahojte, moj malý má posledné dní zvláštne správanie, večer zaspinká okolo 21. a prespí do nejakej 4, a potom sa zobudí pekne po troch hodinkách, potom si pospí ešte hodinu a potom to začne. skoro kazdá hodinu chce papať, niekedy vydrží dve, predtým papal každé tri hodky. Je možné že mu už moje mliečko nestačí? a ked takto papaá tak si len cucne za nejaké 4-5 min., niekedy to predlzi na tých 10, večer, v noci, a prvu dávku ráno na napapká poriadne. Myslíte si, že by to mohlo byt tým, že mám málo mliečka a mala by som ho začať prikrmovať????na poradňu ideme až v apríli:( máte s týmto niektorá skúsenosti ??
jajj, ja ze je to forum o tebe. bo na mna ten nazov sedi 😀 😀 😀
@angel2701 ja som prve cca dva mesiace kojila aj 15 krat denne, potom sa noc upravila, prespala niekedy aj celu bez kojenia, ale cez den si pytala kazdu cca 1-2 hod a podvecer som kojila aj kazdu polhodinu. Upravilo sa to potom postupne samo a to priberala prve tri mesiace po kilecku 🙂 takze to nie je o hlade a smade, ale o tom ze nas cecicek je skratka magnet a nase deticky jednoducho vedia co je najlepsie 🙂 takze nehlafdaj v tomu ziadnu "habaduru" pokial ma dost pocikanych plienok tak mas urcite dost mliecka a kojenie si uzivaj plnymi duskami 🙂
@angel2701 Rastovy spurt je dost pravdepodobny (castejsie jedenie) a zaroven nezabudaj, ze kojenie nie je len o jedle, ale aj o prituleni, vyzadovani si tvojej pritomnosti. Moja dcera ma 14 mesiacov, na veceru sa riadne naje a aj tak si v noci pyta moje mlieko...a hladna teda urcite nie je 🙂 Nad prikrmami v necelych troch mesiacoch ani neuvazuj, to je riskovanie zdravia tvojho babatka.
@angel2701 je to uplne normalne. Ja som svoju odstavila pred 2mes a od narodenia az po odstavenie tahala v noci aj kazde 2h a aj cez den bola nonstop od narodenia na prse. kojila som ju ako babenko aj kazdu pol hodinu-hodinu. proste na poziadanie a vobec som si nepripustala nieco take, ze slabe mlieko, zle a neviem ake. Jednoducho ju to ukludnovalo, byt pri maminke. Pokial pribera, nie je o com. Teraz uz netaha, ale mi macka prsa-antistresovy prsnik mam 😀 Len sa kojte na poziadanie a neries 🙂 vela stastia 😉
@angel2701 Aha prepac, tak to som zle porozumela...totiz nedavno tu bola diskusia, kde sa zakladatelka pytala, ci ma dvojmesacnemu dietatu zacat davat tuhu stravu, takze asi to ma ovplyvnilo 🙂 Ale stale plati to predosle napisane...podla mna v tom bude rastovy spurt, prip. ziadanie si teba-mamicky. Alebo kombinacia obidvoch. Sleduj, ci dost cika a kaka, prip. ak si nie si ista, chodte v pediatrovi na prevazenie. Ja som tak bola s dcerkou raz, ked sa mi zdalo, ze chudne.
@angel2701 Ahoj, moja dcérka, keď bola taká maličká, tak cez deň, chcela byť skoro stále na cicuške, papala aj každú hodinu a v noci spala, zobudila sa len raz🙂 tak som to tiež nechápala, mne to doktorka vysvetlila tak, že malá musí dohnať to, čo cez noc zameškala🙂 Teraz má 14m. a budí sa viac, ako keď bola taká maličká🙂
@alexandra7575 ja som si aj myslela,ze dohana noc :D
ja som dojcila maleho aj po hodine, aj po pol hodine. Ale on nikdy nepil 20min! Tak 5...a aj to mi v noci prislo dlho 🙂 Bol velky a mal aj silny tah.
Potreba baba sa vekom meni. Jedine co pomoze je prisposobit sa jeho potrebam. Mlieka mas dost a ked aj potrebuje viac, ze rastie rychlo, tak prsniky sa prisposobia zvysenemu dopytu. Len dojci a dojci 🙂
ahoj, ja som svojho synčeka zo začiatku kojila každé tri-štyri hodinky, niekedy aj každú hodinku...nemusel byť hladný, iba smädný..narodil sa mi minulý rok v júni, kedy boli najvyššie teploty. (ja som mu nedávala ani vodičku,ani čajík)..ja ho ešte aj teraz v noci kojím každé dve hodinky...a nemyslím si, že mám málo mliečka...len je zvyknutý, tak sa aj v noci ešte budí, má 9 mesiacov...