Čaj pre dojčiace matky

domixlily
27. jan 2023

Ahojte mal niekto zlú skúsenosť s čajmi pre dojčiace matky? Posledné dni nás trápia bolesti bruška - veľký plač pri kakaní a prdkaní. Premýšľaľa som že začali potom ako som tento čaj začala piť + začala aj viac grckať (grckať ale veľa). Od včera som ho nepila tak neviem povedať žiadne zlepšenie zatiaľ preto ma zaujíma či s tým má niekto skúsenosť ☺️

paulahr
28. jan 2023

@domixlily môže to byť aj tým čajom, väčšina z nich obsahuje fenikel, ktorý ma podporiť trávenie ale u bábätka môže práveže naopak vytvoriť koliku…máme podobnú skúsenosť

nevenka
28. jan 2023

@domixlily my sme dokonca dcere pred 7 rokmi davali feniklovy caj a skusali sme aj Baby Calm a po tom este horsia katastrofa. Ona mala s bruskom problemy do 1,5 roka, fakt des. Takze skuste vysadit ten caj a pozorovat. Ja ho pijem aj teraz pri druhej dcere, ale asi vyradim, lebo ona ma tiez koliky a reflux k tomu. Nespime takmer vobec po nociach. Idem si objednat moringu kvoli tvorbe mlieka.

anavixy
28. jan 2023

Presne tak, na caje pozor 🙂 uvidis o par dni, hoci teda jest a pit sa moze vsetko, ale nie u kazdeho babatka to plati. Radsej pit cistu vodu, jest dobru stravu a casto prikladat, to pomoze na mlieko urcite lepsie ako nejaky caj🍀

domixlily
autor
28. jan 2023

@nevenka zatiaľ žiadne zlepšenie.. tiež dávam babycalm pomôže to ale len na chvíľku. Cvičíme, natieramie bruško a masírujeme lenže nič nepomáha 🙄

anavixy
28. jan 2023

@domixlily baby calm ale tiez obsahuje bylinky ake su v caji… to ti pisala aj nevenka, myslim 🙂 uplne vyrad bylinky teraz, skus simetkon (espumisan/sab simplex), ked treba a v zbytku ako su masaze a cviky pokracuj 🍀

domixlily
autor
28. jan 2023

@anavixy espumisan maju všade vypredany (aspoň nikde ho neviem kúpiť) a sab simplex je od 3 mesiacov to jej ešte dávať nemôžem

anavixy
28. jan 2023

Sab simplex je od 3. tyzdna po narodeni

domixlily
autor
28. jan 2023
anavixy
28. jan 2023

Tak to maju zle, info o liekoch si vzdy hladajte na stranke adc.sk. A o chvilu bude vypadok aj tohoto..
https://www.adc.sk/databazy/produkty/spc/sab-si...

anavixy
28. jan 2023

@domixlily ale pozeram ze aj na Dr. Max nizsie uz pisu davkovanie od 3.tyzdnov, tak len chyba v popise

domixlily
autor
29. jan 2023

@anavixy ano ano už som si všimla. A výpadok budú mať vo všetkom zachvíľu naozaj 🤦‍♀️

ankare
29. jan 2023

@domixlily ano, mne pediatricka vravela,že nie je vhodné piť čaj pre dojčiace matky, že bábo z toho môže bolieť bruško.

nevenka
29. jan 2023

@domixlily my este davame Balonix Med - ked nechces Sab Simplex. Ale ten sme davali pred 9 rokmi syncekovi, urcite od 3 tyzdnov to bolo.
Ale nejake exyra zlepsenie nevidim.
U nas pomaha trochu spanie na mne, na hrudi, v satke alebo na brusku.

domixlily
autor
29. jan 2023

@nevenka no ako som prestala piť ten čaj po 2 dňoch pomohlo a nedávam žiadne kvapky ani nič len pupik keď masirujem bruško a teplu plienku + tie cviky. Už ju to prešlo je to oveľa lepšie a nosenie v nosiči tiež pomáhalo

domixlily
autor
29. jan 2023

@anavixy ano neskôr som si to všimla :D