Budem mať hustejšie mlieko, keď budem jesť zasmaženú polievku?

minesasubu
25. júl 2022

Ahojte , je pravda ze ak budem jest zasmazenu polievku bude mlieko hustejšie? Popripade co este jest ? Maly je plne dojčeny vďaka

macikovaiveta
26. júl 2022

Nie, iba viac kilov na sebe, vlastná skusenosť

pribinak
26. júl 2022

@minesasubu nebudeš mat husté mlieko, to je len taka slovná hračka a povera

Mlieko máš take aké bábätko potrebuje, najskôr predne ktoré dieta pije od smädu a potom zadné ktoré pije od hladu

Žena nemá take mlieko ako krava napr. Ľudí sa farbou aj konzistenciou aj chuťou

Tvorbu na začiatku podporis zvýšeným pitnym režimom. Dobrá je Hroznova šťava napr matysak alebo aj Vinea či caje pre dojčiacu matku

jaskolka
26. júl 2022

Nie, to je len povera z minulosti, keď ľudia jedli málo a nie veľmi výživné veci, tak sa snažili počas dojčenia dávať matke niečo vyzivnejsie, kalorickejsie
Ale skôr potrebuješ tekutiny, pitný režim, ako veľmi kalorické jedlá.

iwesska
26. júl 2022

Nie,neplati umera cim viac zasmazky,tym viac lepsieho mlieka😁

luccija
26. júl 2022

@minesasubu nie, kojenie je zalezitost hormonov
Pitny rezim, spanok, prikladanie babatka co najviac s nim byt v kontakte

pininka1
26. júl 2022

@macikovaiveta detto, skusila som vsetko ok polievok, cez cierne pivo, tabletky na podporu, vineu a vysledok bol ze od 6 tyzdnov bol na um a ja o 10kg naviac.

minesasubu
autor
26. júl 2022

@pininka1 a kvôli čomu si už nemala mlieko ?

aknamorka22
26. júl 2022

Niekedy môžeš skúšať hocičo ale keď to nejde, tak to nejde. Ja som jedla kadejaké byliny, na litre pila vodu, jedla polievky, speci čaje pre kojace matky, vitamíny atď. Odsavala som, malému nedávala cumel, dala som mu strihnut uzdicky v ústach, platila si laktacnu, kŕmila ho cez cievky a mlieko nie a nie tiecť. Už som bola na pokraji zúfalstva. Úplne mi z toho hrabalo. Po 6 týždňoch som sa na to vyprdla a odvtedy žijem šťastný a spokojný život 😅😅😅

minesasubu
autor
26. júl 2022

@aknamorka22 dobre si urobila hlavne aby si bola ok , mne na predporodnom kurze odporučila že mesiac to skúšať ak sa to nepodarí čo už , treba byť psychicky v pohode nie nasilu robiť niečo čo ťa dáva dole ako sa hovorí ( keď to nejde tak to nejde 🙂 nie každá môžeme kojiť je to tak život ide ďaľej , spokojná maminka - spokojné bábätko ) našťastie ja mlieka mám dosť len tú polievku mi odporučila jedna pani ale sa mi to nezdalo tak sa radšej poradím 🙂

ankare
26. júl 2022

@minesasubu neboj, mliečko sa tvorí dokonale na požiadavky babatka a tvorí sa z krvi, nie zo žalúdka. 🙂 Starsia generácia frci na týchto "radach". Papaj, čo Ti chuti a pi veľa vody. Ak budeš mať dáke problémy,kontaktuj laktacnu.
Je úžasné,že dojčis svoje bábätko,dávaš mu najlepsi start do života!!! ❤️❤️❤️

elizabet173
26. júl 2022

@minesasubu na polievku sa vykašli, dbaj na dostatok tekutín a často prikladaj

papaya308
26. júl 2022

No veru keď mne babka uvarila zasmaženu polievku mlieka som mala aj pre 3deti

elizabet173
26. júl 2022

@papaya308 ja som mala mlieka tiež pre tri deti, zasmaženú polievku som nejedla

mandzula
26. júl 2022

Zasmazenu polievku by som do huby nevzala nikdy, nieto este ako dojciaca. Mne, paradoxne "pomahal" stres, vtedy mi mlieko tieklo az po kolenach.

kate_cs
26. júl 2022

Dojčím už druhé dieťa, ani kvapku UM nemali a jedla som, na čo som mala chuť. Hlavne vyvážene a zdravo, dostatok tekutín, pohody a kontaktu s bábätkom. To podľa mňa ovplyvní množstvo mlieka viac ako polievka.

janka1011
26. júl 2022

@minesasubu babyyyy už si uvedomte, že neexistuje husté a riedke mlieko. Je proste LEN mlieko. Ide len o to, či je alebo nie je. To, aby ho žena mala viac, podporí kvalitným pitným režimom, proste základ sú tekutiny a áno, aj polievky sú na to veľmi vhodné. Ale nezáleží vôbec či je zapražená alebo vývar.

pribinak
26. júl 2022

Dôležité je aspoň 1-2 nočné dojčenia, počas spánku sa tvorí hormón prolaktín ktiry je zodpovedný za tvorbu hormónu “spustajuceho” mlieko

papaya308
26. júl 2022

@elizabet173 ja minimum

pininka1
26. júl 2022

@minesasubu nedobre sa prisaval, iba cuckal, nevytiahol zadne mlieko, tym padom bol v kuse hladny a hlavne sa velky narodil a vela aj jedol. Tyzdnovy vypil 120ml, ja po cisarskom som hned nemala tolko mlieka aby to stacilo.

minesasubu
autor
26. júl 2022

@pininka1 tak hlavne že ste teraz spokojný 🙂

mareri
26. aug 2022

nie, ale viac kil ano 🙂 normalne koj, ved v mlieku je všetko čo babo potrebuje a kde budeš mať mlieka menej, tak kupiš umele mliečko