Brali ste nejaké vitamíny počas dojčenia?

25. júl 2022

Ahojte , brali ste nejake vitaminy pocas dojcenia ? Povodne som to nemala v plane, ale ked tak rozmyslam nad tym ze kolko mlieka moje telo musi kazdy den vyprodukovat, a predsa len jem normalne ako aj pred tym, takze niekde sa ten nedostatok vitaminov musi prejavit skor ci neskor. Viete mi pripadne porovnat ci ste zaznamenali nejaky rozdiel pred uzivanim a po uzivani vitaminov ? Co sa tyka napr. stavu pleti, vlasov atd. ?

sandra19901990
25. júl 2022

Po pôrode mi vypadávajú vlasy. Mam ich nonstop v gumičke. Nechty sú tiez velmi slabé, lámavé. Počas tehotenstva som brala tehotenske vitamíny a všetko bolo v poriadku. Teraz, počas kojenia beriem este kyselinu listovú (zvýšila mi) a vitamín vápnik, horčík, zinok na vlasy, zuby, nechty.

autor
25. júl 2022

@sandra19901990 ako dlho po porode vam zacali padat vlasy ?

ls56
25. júl 2022

Ja som 7 mesiacov po porode a brutal mi padaju vlasy od konca sestonedelia. Uz som sa dala kvoli tomu aj ostrihat ale aj tak kazdy den vycesem hromadu pramienkov. A inak zacala som uzivat vitaminy na vlasy od bloom hair.

nikpa
25. júl 2022

Ja som brala lebo som sa cítila, slabá, unavená, padali mi vlasy, boleli ma kĺby 🤦 hotová dôchodkyňa 😀 a veru pomohli mi aspoň v tom, že som nebola taká slabá a unavená. Na vlasy a na kĺby to nezabralo, to chcelo len čas. Ale presne ako píšeš, že tvoje telo vyprodukuje denne tolko mlieka a dieťa z teba takto odoberá veľa živín, okrem pestrej stravy padnú vitamíny navyše vhod.

aliaray1
25. júl 2022

Ano beriem vit E 400 (podporuje tvorbu mlieka), senovku, benedikt (to tiez podporuje), omega rybi olej, terezia: vit C a probiotika.
Kys.listova sa v usa (zdroj: nimh.gov) neodporucal.

petamich
25. júl 2022

ano brala som vitaminy pre dojciace zeny, kedze velmi casto telo prichadza o vitaminy a mineraly

autor
25. júl 2022

@petamich a pomohlo to k niecomu?

petamich
25. júl 2022

vlasy mi vypadavali aj tak, myslim, ze na toto nic nepomoze a treba to len prezit, mne skor islo o zelezo a ine dolezite mineraly, ktore mozu telu chybat, ked kojis, plet a nechty som mala absolutne bez problemov

anicka176
25. júl 2022

Brala som vitamíny určené na dojčenie, cítila som sa lepšie. Regenerácia po pôrode a aj tvorba mlieka dajú telu zabrať mala som Ladee Vita, ale je aj Femibion 3

sandra19901990
25. júl 2022

Neviem kedy to začalo. Možno uz v tehotenstve… viem len, ze to bolo take aj počas prvého tehotenstva. Na krabičke vitamínov pre tehotné sa píše, ze sa môžu brat do konca dojčenia. Niektoré tie vitamíny obsahujú vitamíny aj minerály. Niektoré len vitamíny. Treba pozriet a ked tak z tých by som si asi kúpila 🙂

mareri
26. aug 2022

nič, žiadne som nebrala, ale kupovala som si rozpustny napoj gravimilk. Velmi chutna. Kludne vyskušaj