Bolestivé kojenie

adka1992
6. júl 2014

Ahoj maminky mam taky problem ze moj 8 mes. synček má už aj spodne aj horné zubky a nehryzie ma ale ma silno zovrete zubky ked saje a dost ma to bboli mam silno otlačené jeho zubky na bradavke máte pre mňa nejakú radu ako to vyriešiť ? Nerada by som prestala kojiť ...dakujem

alikaa
6. júl 2014

@adka1992 Mas otlacene zubky na bradavke? Dieta nema sat prsnik na bradavke, ale na dvorci a tam ta nema co boliet. Pouzivas flasu alebo cumel? Taketo zovretie robia obvykle deti s cumlom alebo obcasnou flasou.

esterba
6. júl 2014

@adka1992 No, ak to máš ako ja, tak asi chápem, ako to myslíš s tou bradavkou. Môžeš skúsiť natrieť si pred kojením bradavku a okolie cistým lanolínom, bude sa mu trochu smykať a možno zmení štýl 🙂 . Moja časom popustila, keď si zvykla na zubky a prsia si tiež časom zvyknú. Fľašu a cumeľ, samozrejme, radšej zruš, ak dávaš vodu, môžeš skúsiť taký ten náustok (neviem, či sa to tak volá) alebo rovno pohárik.

niki101988
6. júl 2014

@adka1992 Skús nejakú latačnú poradkynu v okolí, a ako sa píše v prvom príspevku bábo musí byť prisaté na dvorci a nie len na bradavke.
Ja som nebola kvoli tomu dojčené od 5 mesiacov, lebo som mala zub a mamu som hrozne hrýzla ale pred 26 rokmi takéto rady neboli

euka210
6. júl 2014

@adka1992 mna ked kusne, tak nie do bradavky. Ustipnem do pleca ked to urobi a tak uz je toho menej.

adka1992
autor
7. júl 2014

prepacte myslela som dvorec samozrejme a cumel nemáme len občas vodičku z flasky pijeme

zuzulienkaaaa
7. júl 2014

veľa robí aj sklon pod akým je priložený k prsníku, ak je napr. hlavička (resp. ústa) o čosi vyššie ako prsník, tak vtedy veľmi tlačia zuby na dvorec...ja ešte kojím takmer 2,5 ročnú dcérku, zuby má všetky a presne toto som riešila, zistila som, že pod nejakým iným uhlom/sklonom hlavy k prsníku to bolí menej, resp. takmer nebolí...a to mám tiež vždy zuby vytlačené v dvorci...ale nebolí to až tak...skúste rôzne sklony a uvidíš...

adka1992
autor
7. júl 2014

Ďakujem velmi pekne za rady

milotaa
7. júl 2014

ahojte, tiez sem supnem podobnu otazku. Moja 5 a pol mesacna dcerka ma uz 2 spodne zubky, priamo pri sani nehryzie, ale ked pri kojeni tlaci do gatusiek, alebo sa puci, tak prestane sat a zvorie sanky, a vtedy ma riadne uhryzne do dvorca. Ked ma ale takto uhryzne a podam jej prsnik, tak to spravi obycajne zas. Ukoncime kojenie - uz je vacsinou dostatocne napapana a vydrzi do dalsieho krmenia. Uz mam vzdy pripraveny prst ze ju hned "odpojim", ale bojim sa, ze ako budu rast zubky, tak to bude horsie. Chcela by som ju kojit este cca pol roka. Mate nejake tipy, ako ju odnaucit/ upozornit nech nehryzie? Ako to stipnutie do pliecka alebo nieco take. Lebo celkom sa jej niekedy bojim podat prsnik.
Diky moc za kazdu radu

hviezdicka111
7. júl 2014

@milotaa no ja som na tom dost podobne... ☹

alikaa
7. júl 2014

@milotaa ked zacnete s prikrmami, tak uz bude menej kakat a bude mat tuhsiu stolicu, takze by sa to po zacati prikrmov malo zmenit.

milotaa
7. júl 2014

@alikaa tak to som rada, uz piaty den prikrmujeme, tak snad sa to zlepsi. Ono je to zatial unosne, len nech sa to nezhorsuje 🙂

jankastubka
7. júl 2014

Moja sa tiez niekedy tak prisaje, vtedy staci trochu prechytit do inej polohy. Horsie je, ze ked jej malo tecie tak ma uhryzne. Na par mesiacov to prestala robit a teraz opat zacala.

zuzulienkaaaa
8. júl 2014

@milotaa s týmto som sa nestretla, malá ma nehrýzla, resp. možno 2x za celý jej život, ale čítala som niekde, že keď hryzne, nemáš začať ťahať prsník von - môže Ti to poškodiť bradavku, ale práveže jej ho ešte viac vtlačiť do úst a to ju prinúti ústa viac roztvoriť...
a to štípanie do pliecka by mohlo zabrať, lebo ak si spojí hryznutie s niečim pre ňu nepríjemným (to uštipnutie), tak je šanca, že to po čase prestane robiť, lebo sa bude chcieť vyhnúť uštipnutiu...