Dojcim, mám mesacne babo, pred par hodinami ma začal boliet prsník. Nejake hrcky si tam necítim, hned som zvysila intenzitu aj tak dost častého dojčenia a začala som aj odsávat - problem je ze odsavackou neviem odsat viac ako 20-40ml. Teplotu mam 38 a trasiem sa od zimy
radšej brufen, ten má aj protizápalové účinky a počas dojčenia môžeš krátkodobo maximálne 3 x 400mg
Davaj si medzi kojenim na prsnik tvaroh
mne pomohol paralen, surovy zemiak-koliesko odrezat a nalepit, po par hodinach novy, tepla sprcha s masazou a samozrejme kojit a oddych 🙂 kojim v kuse uz 6 rokov a obcas ma to chyti, ale ked toto urobim uz v uplnych zaciatkoch, tak je za den dobre.. ale prvykrat ked som mala, tak to bolo ako u teba s teplotou, zimnicou a bolestou..hrcky nemusia byt. neboj, bude dobre 🙂
Alpa na kapesnik cez noc,ráno vstaneš ako znovuzrodená.
Ďakujem vam za odpovede. Bola som na pohotovosti na Kramaroch, velmi neprijemny doktor Holan ma po nekonecnom čakaní vysetril tak ze iba pozrel, chytil, dal antibiotika Zinnat (ktore sa podla slov lekarnicky musia zacat užívať rano) Mala som teplotu 39,7.. teraz uz mam 36,4 aj bolesť je mensia.. tak rozmýšľam ci naozaj zacat rano s antibiotikami, necitim sa byt poriadne vysetrena na to aby som sa nimi napchavala, ale neviem vážne co robit.. mam rucnu avent odsavacku, ale vzdy mam problém odsat vobec aspoň 40ml.. kupila som si včera rucnu MAM a problém rovnaký... Nejde mi odsat normalne nic.. ale babo vie vytiahnut aj 100ml naraz a mlieko same od seba mi kvapka z prs, len tie odsavacky nejako na mna nefungujú... :(
@sivana09 ano aj ja som brala zinnat, mozes pri nich aj kojit, je to ok. Mne kazal lekar zacat normalne cez den, vecer o 23 druhu a na dalsi den pokracovat normalne a' 12 hodin. Tak uvidis rano, ci sa ti to zlepsi same
@sivana09 moja otazka..co pomôže najrychlejsie? Stale kojit a odsavat... Jasne