Ahojte, drobček má skoro 3 týždne a ja som doteraz len odsávala a dávala piť s flašky a občas priložila na prsník. No a s priateľom sme sa rozhodli že bude lepšie keđ bude piť priamo odomňa ako odsávať a v noci behať prihrievať mliečko. A tu nastal ten problém, začala som včera a neskutočne ma bolia bradavky, hlavne pravá pri ktorej plačem keď malý papá, nechcem to vzdať, viem že každá matka si tým musela prejsť, ale poradte niečo na znecitlivenie alebo aspoň utíšenie tej bolesti ☹
@malymyis tá bolesť môže byť aj z toho ako si odsávala
@marosinecko pri odsávani ma to bolelo prvé dni tiež, potom to prestalo. Skôr som čakala že si prsia zvyknú a bude to potom jednoduchšie a menej bolestivé, no opak je pravdou teraz boli aj kojenie aj priloženie ..
@malymyis toto iste som mala aj ja. Mala som strasne vela mlieka a musela som si odsavat a potom ma boleli prsia aj pri kojeni aj pri odsavani a po par dnoch bolo dobre 🙂 kvoli drobcovi vydrz 🙂
problem moze byt aj v polohe pri dojceni.
A aj ste skúšali tu Multi-Mam Compresses ?
@malymyis mne pri bolestiach bradaviek.pomohli len tie naplaste. Ale ak dieta nie je spravne "nacucnute" nepomoze ti nic. Ragady su trhliny.
No má v ústach bradavku a spodnú časť dvorca, ale na ľavom sa mi zdá že má v ústach skoro celý dvorec, a ten je menej bolestivý, ale ako ho prinútit aby si zobral viac ? Často sa trochu pusti hryzne ďasnami do bradavky a vcucne s5.
ked uz uplne ze nemozes od bolesti a uz by si s tym sekla, nez seknut s tym tak skus univerzalnu mast na bradavky. kojim uz 18mesiacov tak z vlastnej skusenosti mozem povedat, ze prisatie moze uz byt davno spravne, len bradavky su este ubolene z tych zlych pokusov predtym, a musia sa zahojit. ale to trva, a ranky sa obnovuju a tym je to cely kolotoc. ja som tu mast pouzila sice az ked mal maly 10mesiacov a ma dokrvi pokusal, nedalo sa mi z tej bolesti dostat, a ta mast nie je ziadna slava co sa chemie tyka ale za 3dni si fit. tak za tie 3dni to stoji, nez seknut s kojenim..
Ahoj. Ja som kojila maleho 2 a pol roka. Ale prve dva mesiace boli strasne. Bradavky som mala rozhryzene a bolestive. Ak uz som to nezvladala, kojila som cez klobuciky.Najviac sa mi overili klobuciky od firmy MAM. A este velmi velmi dobra pomocka su od firmy AVENT tzv. musle. Chrania bradavku tym, ze sa neobtiera o oblecenie a aj zbieraju prebytocne mliecko tlakom na prsnik, co je tiez super. Ja som v nich aj spala....niekedy som sa zobudila na to, ze mi mlieko vyteka , ale stalo to za to....A aj ked homeopatiu velmi nemusim, z masticiek mi najviac pomohla cicatridina mast, akurat, ze ju musis zmyvat pred kazdym kojenim...a tak nejak postupne sme sa dopracovali az k tym 2 rockom ako som spominala....🙂 tak drzim palceky
Kojenie nemá bolieť. Kojim už 7 mesiacov a okrem naliatych pŕs som neriešila žiaden iný problém. Takže v prvom rade sa poraď s laktacnou poradkynou. Mala by ťa vidieť dojčiť a skontrolovat prisatie a uzdicku. Žiadne klobuciky nebude treba. Zoznam poradkyn najdes na mamila.sk. Tak isto aj vela cennych rad a aj videi. Chvíľu to potrvá, ale upravi sa to neboj. Ak maly hryzka, tak nevytahuj bradavku, ale paradoxne mu ju napchaj viac do úst. Neboj automaticky uvoľní. A za pár dní si to začneš užívať. Spokojné dieťatko papajúce tvoje mliečko bude odmenou pre vas oboch.
@malymyis treba dat skontrolovat prisatie, ci je spravne...na bolest su dobre naplaste Multi Mam Compresses...drzim palce😉