Bolesť pri dojčení

374andy
27. okt 2021

Baby prosím radu. Posledný týždeň má dosť pobolieva bradavka a jej okolie keď malý saje. Neboli ma celý prsník len tam, veľmi nepríjemné to je. Dávam si krém z DM na bradavky a nejak sa to nezlepšuje. S mliekom v prsníku nemám problém. Neviete čo to môže byť a čo nato? Ďakujem

tani777
27. okt 2021

Dost mozne,ze kvasinka..ak ten krem z dm obsahuje lanolin,hned ho prestan davat,je to zivna poda pre kvasinky. Obmedzit cukry a bielu muku,kup citrovital a gencianku,tym potoeraj bradavky,kedykolvek pomedzi dojcenie. Nemusi sa umyvat pred dojcenim (ani jedno),ale lepsie je natriet po dojceni..takisto kludne panenskym kokosovym olejom potieraj. Pozri drobcovi,ci nema zabku v puse (biely povlak),ak ma,tiez davaj gencianku (gencianova violet 1%)

petamich
27. okt 2021

@374andy nemas aj hrcku pod pazuchou a bielu bodku na prsniku? moze to byt upchaty mliekovod - mna to vtedy boli ale nielen pri kojeni, pri kojeni samozrejme viac alebo potom to moze byt infekcia ako pisu baby vyssie

selu11
27. okt 2021

Ono tých problémov pri kojení môže byť viacero, sama som si prešla asi všetkými. Najlepšie kontaktovať laktačnú, ktorá sa na teba pozrie a presne bude vedieť čo ťa trápi. Ja som mala mykózu, vyššie sa myslím už o tom písalo, malinká mi ju kojením preniesla na oba prsníky, bradavky. Jednoznačne nepoužívať mastičky s lanolínom, teraz som sama zháňala bez, je to celkom problém (mám túto, podľa lekárničky najlepšia viď foto)
Skús používať krém Canesten z lekárne, mne laktačná radila krémovať 3x denne, pred kojením umyť. Dôležité je krém používať aj 10 dní po vymiznutí bolesti, keď budeš mať pocit, že je všetko OK, vraj sa to vie veľmi rýchlo vrátiť. O bábo sa báť netreba, nasaď mu vitamín C a probiotiká.

374andy
autor
27. okt 2021

Malý má krásnu čistú pusinku našťastie 🙂

374andy
autor
27. okt 2021

@petamich hrčku nie ale bielu malú bodku mám stále teraz :(

petamich
27. okt 2021

@374andy mohlo by to teoreticky byt ono, mne pomohlo len dojcit 🤷‍♀️skus pozriet mamilu je tam k tomu tema

ivangeline
28. okt 2021

Kup gencianku a vatovou tycinkou pretieraj babu jazyk rano a vecer...Mna to takto preslo. 🙂 Az teraz vsimam,ze vrak nemas kvasinky...Nema vela bieleho povlaku na jazyku? Urcite? Nemusi to byt len kvasinka ale aj ine bakterie... ak mu vybehuje..

p.j.jacky
28. okt 2021

@374andy Al máte bielu bodku treba ju prepichnut a mlieko vytlačiť . Mne sa to stalo už 3x vždy sa mi zapálilo prso kým som prosla na to že mám upchatý mliekovod . Sterilnou ihlou som prepichla bielu bodku vytlačila už zrazené mlieko hneď prišla úľava .